web analytics
  

tag: budaya sunda

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari

Asmarandana Heubeul Isuk

Bandungan Senin, 5 April 2021 | 16:41 WIB

Asmarandana Heubeul Isuk

Bandung Baheula - Bandungan, Asmarandana Heubeul Isuk, Fiksimini Sunda,fiksimini,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,seni dan budaya sunda

Warung Asihan

Bandungan Minggu, 4 April 2021 | 20:42 WIB

Eukeur mah memang di warung Tante mah sagala aya. Ti mimiti barang saperti odol, sabun mandi, nepi ka daging, sarupaning...

Bandung Baheula - Bandungan, Warung Asihan, Fikmin Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,seni dan budaya sunda,seni dan sastra sunda

Sastra Sunda: WANOJA NU DATANG KA IMAH

Bandungan Sabtu, 3 April 2021 | 07:16 WIB

Laju cengkat. Kuring kudu ngawangkong jeung Miranti tur nyarita nu saenyana. Tapi manéhna geus teu nyampak di kamar hare...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: WANOJA NU DATANG KA IMAH, Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,cerita pendek Komala Sutha,Carpon Sunda,Carpon Komala Sutha,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Berbahasa 'Malapah Gedang'

Netizen Kamis, 18 Maret 2021 | 14:00 WIB

Berbicara secara malapah gedang bermaksud agar lawan bicara tidak syok, atau ada kesiapan mental ketika mendengar inti p...

Netizen, Berbahasa 'Malapah Gedang', Berbahasa 'Malapah Gedang',Bahasa,Malapah Gedang,Bahasa Sunda,Sunda,Budaya,Budaya Sunda,Etika,Etika Sunda,Sopan Santun

Lalajo Persib

Bandungan Selasa, 16 Maret 2021 | 15:36 WIB

Pikeun kuring, Ricky téh dulur. Lain babaturan SMA. Dulur,  sabab sarua mikaresep Persib.

Bandung Baheula - Bandungan, Lalajo Persib, Fiksimini Sunda,Persib,seni dan budaya sunda,Cerita Sunda pendek

Sastra Sunda: BANDUNG HIJI WANCI

Bandungan Sabtu, 13 Maret 2021 | 12:35 WIB

Manéhna malik. Tuluy gugupay. “Sangkuriang...!” Sorana handaruan, nyaingan gumuruh hujan jeung kandaraan anu rusuh.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: BANDUNG HIJI WANCI, Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Yus R. Ismail,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Cerita pendek Sunda,Bandungan

Réuni para Pulpén

Bandungan Kamis, 11 Maret 2021 | 18:52 WIB

Pulpén-pulpén ti saalam dunya, heu heu, karumpul di hiji tempat. Réuni caritana.

Bandung Baheula - Bandungan, Réuni para Pulpén, Fiksimini Sunda,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan budaya sunda

Sastra Sunda: PASIR DUKUH

Bandungan Sabtu, 6 Maret 2021 | 06:31 WIB

Baréto keur budak mah remen diabringkeun ka para uwa, tepi ka aleut-aleutan mapay tanjakan Pasir Dukuh.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PASIR DUKUH, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Bandungan,seni dan budaya sunda

Nini Antéh jeung Sangu Sésa

Bandungan Rabu, 3 Maret 2021 | 13:03 WIB

Digantungkeun isuk-isuk, beurang aya kénéh. Magrib ngagantung kénéh. Tapi, isukna geus teu aya. Hartina dicokotna peutin...

Bandung Baheula - Bandungan, Nini Antéh jeung Sangu Sésa , Fiksimini Sunda,Nini Anteh di bulan,Bulan Purnama,Sastra Sunda,seni budaya sunda

Misteri Sripanggung

Bandungan Sabtu, 27 Februari 2021 | 06:35 WIB

Ti dieu kakara nyaynyayan. Yén bisa jadi nu sok ngajungjujurigan mah sripanggung nu heubeul. Nyi Suminar mah leungitna c...

Bandung Baheula - Bandungan, Misteri Sripanggung, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Bandungan,seni dan budaya sunda,Aan Merdeka Permana

Nu Ceurik Lebah Péngkolan

Bandungan Rabu, 24 Februari 2021 | 14:34 WIB

Lebah péngkolan, kasampak si Kokom keur cingogo bari ceurik. Leungeunna mulungan béas nu ngalayah dina taneuh bécék.

Bandung Baheula - Bandungan, Nu Ceurik Lebah Péngkolan, fiksimini,Fiksimini Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan budaya sunda

Sastra Sunda: RÈPORTASEU IBLIS

Bandungan Sabtu, 20 Februari 2021 | 08:26 WIB

Kota Bandung moal tigerat ku cai. Sabab wakil rayat, pausahaan daérah, jeung pajabat Kota Bandung geus diajar ka Médan....

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RÈPORTASEU IBLIS, Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Carpon Sunda,Carpon Cecep Burdansyah,carpon,cerpen Sunda,seni dan budaya sunda

Kang Emil Dukung Digitalisasi Aksara Sunda oleh Pandi

Regional Minggu, 7 Februari 2021 | 06:05 WIB

Ridwan Kamil menuturkan bahwa Pemprov Jabar sangat terbuka terhadap masukan, nasihat dan ide-ide kreatif dalam memajukan...

Umum - Regional, Kang Emil Dukung Digitalisasi Aksara Sunda oleh Pandi, digitalisasi aksara Sunda,UNESCO,Miftahul Malik,Gubernur Jawa Barat, Ridwan Kamil,,Pengelola Nama Domain Internet Indonesia (PANDI),kemajuan budaya Sunda
lainnya
dewanpers