web analytics
  

tag: bahasa Sunda

Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN

Bandungan Sabtu, 12 Juni 2021 | 09:56 WIB

Pantun téh salah sahiji pintonan kasenian dina jaman Pajajaran. Anu remen dilalakonkeunanana kalolobaan mah carita ngeun...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,cerita pendek aan merdeka permana,Carpon Sunda,carpon aan merdeka  permana,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Budaya Sunda

Sastra Sunda: Sora Takbir nu Mawa Ketir

Bandungan Sabtu, 29 Mei 2021 | 10:06 WIB

Sora takbiran beuki ramé. Nu daratang ka imah Lis oge beuki loba. Lis teu eureun ceurik, ngan teu nepi kapaéhan mah. Man...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: Sora Takbir nu Mawa Ketir, Carita pondok Sunda,Carita pondok,cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,carpon Eriyandi Dahlan,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda

Ambulans Hareupeun Imah

Bandungan Jumat, 28 Mei 2021 | 16:14 WIB

Ngawani-wani manéh lempang ka ruang tamu. Mukakeun gardéng lalaunan, dongko noong, sidik aya ambulans nu Kang Abda. Nu c...

Bandung Baheula - Bandungan, Ambulans Hareupeun Imah, Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Bandungan,Bahasa dan Sastra Sunda

Sastra Sunda: KARÉTA MUDIK

Bandungan Sabtu, 22 Mei 2021 | 06:27 WIB

Para panumpang nu rék mudik pohara lobana, pasesedek paheula-heula hayang bisa kabawa ku karéta. Saréréa geus teu paduli...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KARÉTA MUDIK, Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Carpon Hadi AKS,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Bandungan,cerpen Sunda,Carita pondok Sunda,Bahasa dan Budaya Sunda

Saputangan Bodas

Bandungan Jumat, 21 Mei 2021 | 16:10 WIB

Salilaanan Marwan cicing. Panonna beureum nahan kaambeuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Saputangan Bodas, fiksimini,fiksimini,fiksimini bahasa sunda,Fiksimini Sunda,fiksimini,fiksimini dudung ridwan,Cerita pendek bahasa Sunda

Sastra Sunda: PETI PANYINGLAR PATI

Bandungan Sabtu, 15 Mei 2021 | 09:05 WIB

Tali peti anu ceuk pangrasana geus pageuh ditalikeun kana palang dada, singhoréng talina pegat kabawa tanaga cai nu nyéo...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PETI PANYINGLAR PATI, cerpen Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Ai Wawang,Carita pondok,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,carpon

IDULFITRI

Bandungan Rabu, 12 Mei 2021 | 17:27 WIB

Poho kana protokol kaséhatan. Sabab, kébeh hayang ngarayakeun Idulfitri.

Bandung Baheula - Bandungan, IDULFITRI, fiksimini,Fiksimini Sunda,fiksimini bahasa sunda,cerita  pendek sunda,Carpon Sunda,fiksimini dudung ridwan

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Bandungan Senin, 10 Mei 2021 | 13:47 WIB

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen.

Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari

Aturan Pemerintah dalam Bahasa Sunda

Netizen Rabu, 28 April 2021 | 10:05 WIB

Pekerjaan utama Raden Kartawinata antara 1872 hingga pensiun sebagai pegawai kolonial pada 1905 adalah menerjemahkan pel...

Netizen, Aturan Pemerintah dalam Bahasa Sunda, Bahasa Sunda,Bahasa Belanda,raden kartawinata,mikihiro moriyama,zaman voc

Pecel Lélé Handapeun Manara Eiffel

Bandungan Selasa, 27 April 2021 | 15:13 WIB

Lampu-lampu di gigir sungai Sein geus harurung mapag peuting nu sakeudeung deui datang.

Bandung Baheula - Bandungan, Pecel Lélé Handapeun Manara Eiffel, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,fiksimini dudung ridwan

Buku Percakapan Sunda-Belanda

Netizen Rabu, 21 April 2021 | 13:25 WIB

K.F. Holle berharap buku tersebut menjadi semacam wahana untuk mempelajari bahasa Sunda.

Netizen, Buku Percakapan Sunda-Belanda, Buku Percakapan Sunda-Belanda,Raden Kartawinata,K.F. Holle,Literasi,Bahasa,Bahasa Sunda,Bahasa Belanda,Sunda,Belanda

Sastra Sunda: RT IDUN

Bandungan Sabtu, 10 April 2021 | 06:11 WIB

KANG IDUN ngalempréh teu walakaya. Beurat awakna tuluy nyirorot. Awakna nu baheula seseg.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RT IDUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Carpon Eryandi Dahlan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Bandungan

Surat Berbahasa Sunda Abad ke-19

Netizen Rabu, 7 April 2021 | 16:55 WIB

Surat Berbahasa Sunda Abad ke-19

Netizen, Surat Berbahasa Sunda Abad ke-19, raden kartawinata,kartawinata,Sunda,Bahasa Sunda
lainnya
dewanpers