web analytics
  

tag: Sastra Sunda

Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN

Bandungan Sabtu, 17 April 2021 | 09:49 WIB

“Tos ti wangkid ayeuna mah tong aya Nina di dieu, Kang. Urang nataan deui kahirupan anyar.”

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,cerita pendek nina rahayu nadea,Carpon Sunda,Bandungan

Sastra Sunda: RT IDUN

Bandungan Sabtu, 10 April 2021 | 06:11 WIB

KANG IDUN ngalempréh teu walakaya. Beurat awakna tuluy nyirorot. Awakna nu baheula seseg.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RT IDUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Carpon Eryandi Dahlan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Bandungan

Hotél

Bandungan Rabu, 7 April 2021 | 16:00 WIB

Kuring godeg bari nutupkeun panto.

Bandung Baheula - Bandungan, Hotél, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda

Warung Asihan

Bandungan Minggu, 4 April 2021 | 20:42 WIB

Eukeur mah memang di warung Tante mah sagala aya. Ti mimiti barang saperti odol, sabun mandi, nepi ka daging, sarupaning...

Bandung Baheula - Bandungan, Warung Asihan, Fikmin Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,seni dan budaya sunda,seni dan sastra sunda

Sastra Sunda: WANOJA NU DATANG KA IMAH

Bandungan Sabtu, 3 April 2021 | 07:16 WIB

Laju cengkat. Kuring kudu ngawangkong jeung Miranti tur nyarita nu saenyana. Tapi manéhna geus teu nyampak di kamar hare...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: WANOJA NU DATANG KA IMAH, Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,cerita pendek Komala Sutha,Carpon Sunda,Carpon Komala Sutha,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Sastra Sunda: CARITA TINA DUA CARITA

Bandungan Sabtu, 20 Maret 2021 | 07:17 WIB

Di belah kénca aya gunung ngajega, teuing gunung naon ngaranna. Ti belah handap, kadéngé hawar-hawar séah cai wahangan,...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: CARITA TINA DUA CARITA, Sastra Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,Bandungan

Sastra Sunda: BANDUNG HIJI WANCI

Bandungan Sabtu, 13 Maret 2021 | 12:35 WIB

Manéhna malik. Tuluy gugupay. “Sangkuriang...!” Sorana handaruan, nyaingan gumuruh hujan jeung kandaraan anu rusuh.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: BANDUNG HIJI WANCI, Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Yus R. Ismail,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Cerita pendek Sunda,Bandungan

Réuni para Pulpén

Bandungan Kamis, 11 Maret 2021 | 18:52 WIB

Pulpén-pulpén ti saalam dunya, heu heu, karumpul di hiji tempat. Réuni caritana.

Bandung Baheula - Bandungan, Réuni para Pulpén, Fiksimini Sunda,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan budaya sunda

Sastra Sunda: PASIR DUKUH

Bandungan Sabtu, 6 Maret 2021 | 06:31 WIB

Baréto keur budak mah remen diabringkeun ka para uwa, tepi ka aleut-aleutan mapay tanjakan Pasir Dukuh.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PASIR DUKUH, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Bandungan,seni dan budaya sunda

Nini Antéh jeung Sangu Sésa

Bandungan Rabu, 3 Maret 2021 | 13:03 WIB

Digantungkeun isuk-isuk, beurang aya kénéh. Magrib ngagantung kénéh. Tapi, isukna geus teu aya. Hartina dicokotna peutin...

Bandung Baheula - Bandungan, Nini Antéh jeung Sangu Sésa , Fiksimini Sunda,Nini Anteh di bulan,Bulan Purnama,Sastra Sunda,seni budaya sunda

Misteri Sripanggung

Bandungan Sabtu, 27 Februari 2021 | 06:35 WIB

Ti dieu kakara nyaynyayan. Yén bisa jadi nu sok ngajungjujurigan mah sripanggung nu heubeul. Nyi Suminar mah leungitna c...

Bandung Baheula - Bandungan, Misteri Sripanggung, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Bandungan,seni dan budaya sunda,Aan Merdeka Permana

Nu Ceurik Lebah Péngkolan

Bandungan Rabu, 24 Februari 2021 | 14:34 WIB

Lebah péngkolan, kasampak si Kokom keur cingogo bari ceurik. Leungeunna mulungan béas nu ngalayah dina taneuh bécék.

Bandung Baheula - Bandungan, Nu Ceurik Lebah Péngkolan, fiksimini,Fiksimini Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan budaya sunda

Présidén Joko Widodo Ngawilujengkeun Miéling Poé Basa Indung

Bandungan Minggu, 21 Februari 2021 | 20:00 WIB

Sabab, ceuk Darpan, lamun leungit basana bakal leungit bangsana.

Bandung Baheula - Bandungan, Présidén Joko Widodo Ngawilujengkeun Miéling Poé Basa Indung, hari bahasa ibu internasional,Presiden Joko Widodo,Poe Basa Indung Internasional,Lembaga Basa jeung Sastra Sunda,Bahasa Sunda

Sastra Sunda: RÈPORTASEU IBLIS

Bandungan Sabtu, 20 Februari 2021 | 08:26 WIB

Kota Bandung moal tigerat ku cai. Sabab wakil rayat, pausahaan daérah, jeung pajabat Kota Bandung geus diajar ka Médan....

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RÈPORTASEU IBLIS, Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Carpon Sunda,Carpon Cecep Burdansyah,carpon,cerpen Sunda,seni dan budaya sunda

Para Pemanjang Usia Aksara Sunda (1)

Bandung Kamis, 18 Februari 2021 | 11:12 WIB

“Aksara latin bisa dikreasikan, mengapa aksara Sunda tidak?” katanya.

Bandung Raya - Bandung, Para Pemanjang Usia Aksara Sunda (1), Aksara Sunda,digitalisasi aksara Sunda,belajar aksara sunda,komunitas Aksara Sunda,Sastra Sunda,Merajut Indonesia melalui Digitalisasi Aksara Nusantara
lainnya
dewanpers