web analytics
  

tag: Budaya Sunda

Asep, Euis, Ujang, Neneng Tetap Nama yang Keren

Netizen Minggu, 17 Januari 2021 | 13:31 WIB

Dalam khazanah Kesundaan khususnya warga Kota Bandung ada nama yang mengandung unsur tradisional tetapi memiliki kekhasa...

Netizen, Asep, Euis, Ujang, Neneng Tetap Nama yang Keren, asep,euis,nama sunda,nama khas Bandung,Sunda,Budaya Sunda,Paguyuban Asep Dunia,Kabar Netizen,Ayo Netizen

SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?

Bandungan Sabtu, 16 Januari 2021 | 06:56 WIB

Lalaunan asih jero dada ngarangrangan. Waktuna urang kudu paturay, Kang Fahri. Najan kuring miharep aya rasa asih kuring...

Bandung Baheula - Bandungan, SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?, Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Komala Sutha,Mangle,Sunda Midang,Bandungan

Basa Ngaranna Disebut

Bandungan Sabtu, 2 Januari 2021 | 05:39 WIB

Zulfikri Hasan, anak bungsu nu teu dipaliré, teu dibayuan, teu dipikanyaah, geus mélaan paéh poso ka kuring. Gustiii, ge...

Bandung Baheula - Bandungan, Basa Ngaranna Disebut, Carpon Sunda,Carita pondok,Cerita pendek bahasa Sunda,Bandungan,seni dan budaya sunda,Pandemi Covid-19

Samoja nu Maluguran

Bandungan Sabtu, 26 Desember 2020 | 08:30 WIB

Ngadéngé kuring nyarita kitu, Um Frans ngahuleng, teu némbalan sakemék-kemék acan. Anjeunna nyaketan ka kuring teras nga...

Bandung Baheula - Bandungan, Samoja nu Maluguran, Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Bandungan,Carita pondok,Fiksi basa Sunda

Carita-Carita ti Panglawungan

Bandungan Kamis, 24 Desember 2020 | 22:25 WIB

Sacara takhasus mah peupeujeuh ka sakumna anggota P-13 sangkan teu reureuh nikreuh nulis jeung maca ngabuahkeun karya sa...

Bandung Baheula - Bandungan, Carita-Carita ti Panglawungan, Carpon Sunda,Resensi Buku,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda,sastra sebagai inspirasi,Aam Amilia,Jalan Soranganeun

Mulang ti Makassar

Bandungan Selasa, 22 Desember 2020 | 14:28 WIB

Rét ka manéhna. Asa siga Élis, kabogoh kuring nu maot dina kacilakaan kapal.

Bandung Baheula - Bandungan, Mulang ti Makassar, Fiksimini Sunda,Carpon Sunda,seni dan budaya sunda,Bandungan

Nyimas Nawangbéntang

Bandungan Sabtu, 19 Desember 2020 | 04:48 WIB

Odah ahirna nyatujuan basa kuring bébéja rék lunta heula ka sisi kota.

Bandung Baheula - Bandungan, Nyimas Nawangbéntang, Carpon Sunda,carpon,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda,Fiksimini Sunda,Bandungan

Dongéng Sunda: Kuli Nanggung nu Soléh

Bandungan Selasa, 15 Desember 2020 | 11:42 WIB

Juragan pindang hanjakaleun henteu kungsi ménta dipangdu’akeun

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Sunda: Kuli Nanggung nu Soléh, Dongeng Sunda,Carpon Sunda,fiksimini,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Aglonéma Haturan Néng Nina

Bandungan Sabtu, 12 Desember 2020 | 12:37 WIB

Resep kana aglonéma téh. Resep ku harérang daunna, warnana, aurana anu matak hégar kana manah.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Haturan Néng Nina, Carpon Sunda,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda,Bandungan,Carita pondok

Badminton

Bandungan Selasa, 8 Desember 2020 | 13:30 WIB

Kang Marwan kaluar ti kamar. “Mah, tos disiapkeun rakétna?”

Bandung Baheula - Bandungan, Badminton, fiksimini,Fiksimini Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda

Emih Goréng Panineungan

Bandungan Sabtu, 5 Desember 2020 | 07:07 WIB

Misting dibuka. Bréh, emih goréng ditumpangan endog ceplok. Dipapaés ku siksik tomat jeung bonténg.

Bandung Baheula - Bandungan, Emih Goréng Panineungan, Carpon Sunda,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda,Bandungan,Carita pondok

Mérékeun, Kabiasaan di Pilemburan

Bandungan Sabtu, 28 November 2020 | 13:26 WIB

Tatangga darangdan datang pagaya-gaya marawa amplop nu eusina duit.

Bandung Baheula - Bandungan, Mérékeun, Kabiasaan di Pilemburan, seni dan budaya sunda,Merekeun,Budaya Sunda

Tangkal Limus Nu Tatangga

Bandungan Sabtu, 28 November 2020 | 12:00 WIB

UNGGAL muka hordèng jandèla kamar, nu pangheulana katingali tèh tangkal limus éta. Enya, tangkal limus nu tatangga

Bandung Baheula - Bandungan, Tangkal Limus Nu Tatangga, Carpon Sunda,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda,Bandungan

Ketua PWI Jabar Dorong Pemerintah Perhatikan Pers Bahasa Sunda

Regional Selasa, 24 November 2020 | 18:29 WIB

Ketua PWI Jawa Barat, Hilman Hidayat, mendorong pemerintah untuk lebih memperhatikan pers berbahasa daerah.

Umum - Regional, Ketua PWI Jabar Dorong Pemerintah Perhatikan Pers Bahasa Sunda, Budaya Sunda,Pop Sunda,Sunda,Persatuan Wartawan Indonesia (PWI),PWI Jawa Barat

Buku

Bandungan Selasa, 24 November 2020 | 13:42 WIB

Ka mamana kuring sok mawa buku.

Bandung Baheula - Bandungan, Buku, buku,fiksimini,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda
lainnya
dewanpers