web analytics
  

tag: Bandungan

SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?

Bandungan Sabtu, 16 Januari 2021 | 06:56 WIB

Lalaunan asih jero dada ngarangrangan. Waktuna urang kudu paturay, Kang Fahri. Najan kuring miharep aya rasa asih kuring...

Bandung Baheula - Bandungan, SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?, Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Komala Sutha,Mangle,Sunda Midang,Bandungan

Pasundan Tempat Bumetah

Bandungan Sabtu, 9 Januari 2021 | 08:21 WIB

“Abdi betah di Pasundan, lemah cai pangharepan, bali geusan pangbalikan. Di dieu abdi duaan, tinemu bagjana cinta.”

Bandung Baheula - Bandungan, Pasundan Tempat Bumetah, Carpon Sunda,Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Keindahan Pasundan,Bandungan,Atraksi Seni dan Budaya,Sastra Sunda,Carpon Ai Wawang,Pasundan

Basa Ngaranna Disebut

Bandungan Sabtu, 2 Januari 2021 | 05:39 WIB

Zulfikri Hasan, anak bungsu nu teu dipaliré, teu dibayuan, teu dipikanyaah, geus mélaan paéh poso ka kuring. Gustiii, ge...

Bandung Baheula - Bandungan, Basa Ngaranna Disebut, Carpon Sunda,Carita pondok,Cerita pendek bahasa Sunda,Bandungan,seni dan budaya sunda,Pandemi Covid-19

Samoja nu Maluguran

Bandungan Sabtu, 26 Desember 2020 | 08:30 WIB

Ngadéngé kuring nyarita kitu, Um Frans ngahuleng, teu némbalan sakemék-kemék acan. Anjeunna nyaketan ka kuring teras nga...

Bandung Baheula - Bandungan, Samoja nu Maluguran, Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Bandungan,Carita pondok,Fiksi basa Sunda

Mulang ti Makassar

Bandungan Selasa, 22 Desember 2020 | 14:28 WIB

Rét ka manéhna. Asa siga Élis, kabogoh kuring nu maot dina kacilakaan kapal.

Bandung Baheula - Bandungan, Mulang ti Makassar, Fiksimini Sunda,Carpon Sunda,seni dan budaya sunda,Bandungan

Nyimas Nawangbéntang

Bandungan Sabtu, 19 Desember 2020 | 04:48 WIB

Odah ahirna nyatujuan basa kuring bébéja rék lunta heula ka sisi kota.

Bandung Baheula - Bandungan, Nyimas Nawangbéntang, Carpon Sunda,carpon,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda,Fiksimini Sunda,Bandungan

Aglonéma Haturan Néng Nina

Bandungan Sabtu, 12 Desember 2020 | 12:37 WIB

Resep kana aglonéma téh. Resep ku harérang daunna, warnana, aurana anu matak hégar kana manah.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Haturan Néng Nina, Carpon Sunda,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda,Bandungan,Carita pondok

Emih Goréng Panineungan

Bandungan Sabtu, 5 Desember 2020 | 07:07 WIB

Misting dibuka. Bréh, emih goréng ditumpangan endog ceplok. Dipapaés ku siksik tomat jeung bonténg.

Bandung Baheula - Bandungan, Emih Goréng Panineungan, Carpon Sunda,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda,Bandungan,Carita pondok

Tangkal Limus Nu Tatangga

Bandungan Sabtu, 28 November 2020 | 12:00 WIB

UNGGAL muka hordèng jandèla kamar, nu pangheulana katingali tèh tangkal limus éta. Enya, tangkal limus nu tatangga

Bandung Baheula - Bandungan, Tangkal Limus Nu Tatangga, Carpon Sunda,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda,Bandungan

Carpon keur Rangga

Bandungan Sabtu, 21 November 2020 | 06:44 WIB

Manéhna gé lain ukur aya dina sajudul carpon, tapi mangpirang-pirang carpon nu baris dikotrét ku kuring.

Bandung Baheula - Bandungan, Carpon keur Rangga, Carpon Sunda,Bandungan,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Basa Hujan Ngagebrét

Bandungan Minggu, 15 November 2020 | 18:43 WIB

Keur mah kolot, goréng patut, didéngékeun téh éta tukang roti ngecebrek jeung pikasebeleun

Bandung Baheula - Bandungan, Basa Hujan Ngagebrét, Fikmin Sunda,Seni dan Budaya,Sastra Sunda,Bandungan

DOROKDOK ENOK

Bandungan Sabtu, 14 November 2020 | 07:52 WIB

Seléting kantongna dibuka. Lalaunan nyokot amplop, anu ngahiji jeung duit récéh ladang dagangannana.

Bandung Baheula - Bandungan, DOROKDOK ENOK, Carpon Sunda,Sastra Sunda,Sastra dan Seni Sunda,Bandungan

Dina Lulurung Simpé

Bandungan Sabtu, 7 November 2020 | 12:32 WIB

Ti harita karasa cua jeung keuheul tiap aya pemilihan

Bandung Baheula - Bandungan, Dina Lulurung Simpé, Carpon Sunda,Bandungan,Seni dan Budaya,Sastra Sunda

Islam jeung Ihsan

Bandungan Kamis, 5 November 2020 | 19:06 WIB

Dasar bagja teu daulat. Tepi ka iraha gé moal panggih jeung manéhna. Al-Ihsan sanés Al-Islam.

Bandung Baheula - Bandungan, Islam jeung Ihsan, Fiksimini Sunda,Bandungan,Sastra dan Seni Sunda

Putri Sawidak Loro

Bandungan Senin, 2 November 2020 | 17:03 WIB

Sawidak geus umuran. Tapi nepi kiwari can meunang jodo kénéh.

Bandung Baheula - Bandungan, Putri Sawidak Loro, Fikmin Sunda,Seni dan Budaya,Sastra Sunda,Bandungan
lainnya
dewanpers