web analytics

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

clockRabu, 21 Juli 2021 14:49 WIB userRedaksi AyoBandung.Com
Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Pebulu tangkis spesialis tunggal putra dari Indonesia, Anthony Ginting. (Wikimedia Commons/ Fauziananta (CC))

TOKYO, AYOBANDUNG.COM – Salah sahiji atlit wawakil Indonésa di Olimpiade Tokyo 2020 asal Cimahi, Anthony Sinisuka Ginting, nyebutkeun siap makalangan di pésta olahraga saalam dunya ieu. Ginting rék fokus ngajajal lawan-lawanna di grup J.

Di grup J, Ginting--nu kakoncara boga tehnik tipuan nu matak lawan sebér—bakal meunang tangtangan Gergely Krausz ti Hungaria jeung Sergey Sirant ti Rusia. Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna. Sanajan kitu, Ginting moal nganggap énténg.

Sakali gé Ginting can pernah panggih jeung dua lawanna éta. Tapi, sacara paringkat mah, Ginting jauh saluhureun. Paringkat Ginting mah ka-5, sedengkeun Krausz paringkat ka-94, Sirant ka-77.

Gedé hareupan Ginting maju ka “babak 16 besar” atawa babak knock-out. Najan kitu, Ginting moal waka mikiran ka dinya. "Rék fokus jeung maén maksimal wé dina satiap pertandingan. Kajeun teuing, saha lawanna," ceuk Ginting, Minggu 18 Juli 2021.

Pamain asal kleub SGS ieu téh rék waspada dina satiap pertandingan fase grup. "Ieu mah aréna olimpiade. Sagala rupa bisa kajadian. Tong boro di olimpiade, di turnamén biasa gé pamaén paringkat handap bisa ngéléhkeun saluhureunna," ceuk Ginting.

Ginting nétélakeun, kiwari “persaingan” di tunggal putra beuki ramé. Kakuatan satiap pamaén ampir rata. "Komo deui mun geus asup di babak knock-out. Pamaén unggulan bakal panggih jeung unggulan. Jadi, ceuk kuring mah, saha nu pangsiapna--jeung teu leungit fokus--manéhna nu bakal meunang."

Geus saminggu Ginting Latihan di Kumamoto, Jepang. Di Kumamoto, sagala fasilitas aya. Di dieu sagala kasiapan dilakukeun. Ti mimti tempat istirahat, dahareun, jeung sagala kalengkepan latihan, bari tetep maké protokol kaséhatan. "Garareunah bisa latihan di dieu. Suasana béda. Leuwih ngamotipasi," ceuk Ginting.

Senén, 19 Juli 2021, tim Merah Putih dijadwalkeun ngajugjug Tokyo pikeun ngalakukeun sagala rupa saméméh derna Olimpiade 2020 Tokyo ti tanggal 23 Juli nepi ka 8 Agustus 2021.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR

Bandungan Sabtu, 31 Juli 2021 | 10:08 WIB

Siang-siang esoknya, sawah Atang berpindah tangan. Uang hasil penjualan akhirnya disepakati dibuat lima belas kamar kont...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR, Cerita Pendek,cerita pendek gandi sugandi,cerpen gandi sugandi,cerpen,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan...

Bandungan Jumat, 30 Juli 2021 | 14:03 WIB

Ngeunaan bantuan, Aan nyebut salila ieu Bazoga meunang bantuan pakan ti komunitas, pihak swasta, atawa pribadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan Maung, Kebun Binatang Bandung,Kebun Binatang,Bazoga,pakan harimau Kebun Binatang Bandung

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda

artikel terkait

dewanpers
arrow-up