web analytics

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

clockKamis, 17 Juni 2021 15:01 WIB userRestu Nugraha
Bandung Baheula - Bandungan, Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19, COVID-19,menjenguk orang sakit,menengok orang sakit,ngalongok nu gering

Petugas Puskemas Cikalongwetan melakukan rapid tes antigen di RT 04 RW 14 Desa Mekarjaya. (Istimewa)

CIKALONGWETAN, AYOBANDUNG.COM – Keur usum sasalad kieu mah kudu ati-ati lamun ngalongok tatangga atawa saha baé nu keur gering. Heueuh, ngalongok nu gering téh éta pagawéan hadé, dicontokeun ku Nabi. Tapi, ari keur usum darurat kieu mah jadi sarwa salah. Ngalongok kumaha? Teu ngalongok kumaha? Komo deui lamun nu geringna (teu apal) kasawat covid-19—malahanan di rumah sakit mah pasén nu ieu mah teu meunang pisan dilongok.

35 warga RT 04 RW 14 Desa Mekarjaya, Kecamatan Cikalongwetan, Kabupaten Bandung Barat (KBB) diwartakeun kasawat Covid-19. Kapanggihna sanggeus Dinas Kesehatan (Puskesmas Cikalongwetan) ngayakeun rapid tes antigen ka 105 urang wargana. 

Mimitina mah aya saurang warga nu gering. Tah, nu gering éta téh dilalongok ku tatangga jeung dulur-dulurna. Balik ngalongok, éh sababaraha warga ngarasa teu gareunah awak—batuk, flu, panas, jeung leungit aambeuan. Atuh, tuluy ku dites antigen tanggal 16 Juni 2021. Hasilna: sababaraha warga positif covid-19.

Laporan katarima mimiti tanggal 14 Juni. Tuluy di rapid tes tanggal 16 Juni. Lantaran geus ngalongok nu gering, tayohna katepaan. Kabawa ka kulawarga di imah,” ceuk Kepala Pelaksana Harian (Plh) Puskesmas Cikalongwetan, dr. Ifah Syarifah, Kemis, 17 Juni 2021. 

Sanajan kitu, untungna téh 35 warga nu positif éta panyakitna masih keneh dianggap énténg, nya bisa cukup ku isolasi mandiri di imah sorangan. “Kamari, diayakeun rapid antigen ka 61 urang, hasilna positif 31. Tuluy diayakeun deui rapid tes ka 44, kapanggih 4 urang positif. Jadi, total kabehna 35 positif tina 105 urang nu dités,"  ceuk dr. Ifah. 

Puskesmas Cikalongwetan bakal tuluy ngamantau warga nu keur  isolasi mandiri. Lamun aya pasén nu merlukeun  pananganan husus, Puskesmas bakal ngarujuk atawa mindahkeun tempat isolasina. 

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Bandungan Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Saban kuring rék miang sakola di TK Bustanul Athfal, buuk kuring nu panjang, diuntun dua. Dipitaan. Dibajuan. Disoléndan...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI, Carpon Sunda,Carpon Komala Sutha,Carita pondok Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,Sastra Sunda

Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulunga...

Bandungan Jumat, 9 Juli 2021 | 13:46 WIB

Sawa cumarita, yén bubur Biasa Malam mimiti buka tabuh 5 soré nepi ka tabuh 6 isuk-isuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulungan Hamba Allah, Pelanggar PPKM Darurat,tukang bubur didenda 5 juta,tukang bubur langgar ppkm darurat,ppkm darurat di tasikmalaya

artikel terkait

dewanpers
arrow-up