web analytics
  

Supir Angkot Ieu Ngaharatiskeun Ongkos Naék Angkotna Unggal Poé Jumaah

Rabu, 2 Juni 2021 12:14 WIB Suara.com
Bandung Baheula - Bandungan, Supir Angkot Ieu Ngaharatiskeun Ongkos Naék Angkotna Unggal Poé Jumaah, Jumat Berkah,Sopir Angkot,sopir angkot yang gratiskan ongkos penumpangnya,video viral sopir angkot

Sopir Angkot Gratiskan Ongkos Setiap Jumat. (TikTok/jennay05_)

LENGKONG, AYOBANDUNG.COM – Ieu fakta. Lain fiksi. Aya saurang supir angkot di Bandung. Unggal poé Jumaah manéhna ngaharatiskeun ongkos naék angkotna ka panumpang. Satiap panumpang nu naék angkotna bébas teu kudu mayar.

Carita angkot ieu dividéokeun ku panumpangna. Vidéona viral di média sosial. Vidéo viral ieu diunggah ku hiji awéwé nu ngaranna Jenny Apriliana nu maké username akun TikTok @jennay05_ .

Kieu ceuk Jenny: Hiji waktu manéhna naék angkot ka pagawéan. Tapi, harita, Jenny ngarasakeun aya nu anéh dina angkot nu ditaékanna. Dina angkot éta, aya hiji tulisan ngajeblag: “Jumat Berkah. Gratiissss."

Lain heureuy, nyaan supir angkot éta ngagratiskeun ka sakabéh panumpang nu naék angkotna, unggal poé Jumaah. Buktina, si supir kéképéhan teu daék narima ongkos ti panumpangna. Padahal, poé éta dina angkotna keur loba panumpang. Si supir konsistén kana prinsip sodaqohna, “Jumaah berkah”.

"Bahkan saat sudah sampai tujuan, saya gak boleh bayar meskipun saya sudah memaksanya. Penumpang waktu itu lumayan banyak, tetapi ia begitu konsisten buat bersedekah," ceuk Jenny dina katerangan vidéona.

Jenny muji pisan kana ahlak supir angkot éta. Dina unggahanna, Jenny ngadoakeun mugi si akang supir sing dipasihan rezeki nu berkah. “Subhanallah, mari kita doakan semoga bapak sopir sekeluarga diberikan rezeki yang berlimpah. Aamiinn...," ceuk Jenny.

Atuh, aksi supir angkot nunggratiskeun ongkos panumpangna unggal Jumaah éta ngalantarankeun nétizen maréré koméntar pujian:

"Banyak cara dan jalan kalo mau sedekah. Nggak harus nunggu kaya. Yang penting niat dan kemauan untuk bersedekah," (Loba cara lamun hayang sodaqoh. Teu kudu nungguan beunghar. Nu penting niat heula) ceuk salah sahiji warganet.

"Surga hadiah buat sampean, Pak Sopir. Semoga. Aamiin," (Sorga hadiah kanggé Pak Sopir. Semoga. Aamiin.) ceuk nu lain.

"Definisi kaya yang sesungguhnya," (Harti beunghar nu sabenerna) warganét nu lain nulis.

"Gimana setorannya, ya?" (Kumahanya setoranna?) tulis nu lain.

"Seketika aku meneteskan air mata," (Cipanon teu karasa ngeclak) ceuk warganét.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Keremes, Katuangan Jadul nu Mimiti Langka

Bandungan Rabu, 23 Juni 2021 | 15:43 WIB

Tapi, aya wé nu keukeuh ngeureyeuh ngaproduksi katuangan nu dijieunna tina hui ieu.

Bandung Baheula - Bandungan, Keremes, Katuangan Jadul nu Mimiti Langka, keremes,Kremes,keremes makanan jadul,keremes makana khas sunda,kremes mulai langka

Nu Dijilbab Kayas

Bandungan Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB

Ti harita, pleng, tepi ka ayeuna teu panggih. Boh jeung Elis. Boh jeung Wawan. Carita éta geus di-énd-keun. Disimpeun di...

Bandung Baheula - Bandungan, Nu Dijilbab Kayas, Fiksimini Sunda,Cerita Fiksi,fiksimini,fiksimini dudung ridwan,Sastra Sunda

Cerpen: SEGALA HAL PENTING DALAM INGATAN

Bandungan Sabtu, 19 Juni 2021 | 09:31 WIB

Maafkan aku, Dorma. Sepertinya, aku takkan pernah sempat menceritakan segala hal penting dalam ingatanku ini kepadamu ka...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: SEGALA HAL PENTING DALAM INGATAN, Cerita Pendek,Bahasa dan Sastra Indonesia,cerpen,cerpen fitri manalu,cerita pendek fitri manalu,sastra indonesia,Sastra

Kukurilingan Néangan RS Kosong, Pasién Covid 19 Ahirna Maot di Jalan

Bandungan Jumat, 18 Juni 2021 | 14:15 WIB

Pasién Covid asal Lohbener maot di jalan sanggeus teu manggihan RS nu kosong.

Bandung Baheula - Bandungan, Kukurilingan Néangan RS Kosong, Pasién Covid 19 Ahirna Maot di Jalan, COVID-19,pasien covid 19 meninggal di jalan,rs  penuh,Pasien Covid-19

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

Bandungan Kamis, 17 Juni 2021 | 15:01 WIB

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

Bandung Baheula - Bandungan, Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19, COVID-19,menjenguk orang sakit,menengok orang sakit,ngalongok nu gering

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belan...

Bandungan Rabu, 16 Juni 2021 | 13:51 WIB

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung

Bandung Baheula - Bandungan, Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung, Sumber Hidangan,Toko Roti Sumber Hidangan,Toko Roti Legendaris,Het Snoephuis

Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN

Bandungan Sabtu, 12 Juni 2021 | 09:56 WIB

Pantun téh salah sahiji pintonan kasenian dina jaman Pajajaran. Anu remen dilalakonkeunanana kalolobaan mah carita ngeun...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,cerita pendek aan merdeka permana,Carpon Sunda,carpon aan merdeka  permana,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Budaya Sunda

Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay

Bandungan Kamis, 10 Juni 2021 | 14:44 WIB

Kurupuk RO bisa disebut kadaharan jadul nu ngalegénda. Tapi, tong salah nu raresep kana camilan khas Jawa Barat ieu masi...

Bandung Baheula - Bandungan, Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay, Kerupuk RO,Pengrajin Kerupuk RO,Raden omay,sejarah kerupuk ro,sajarah kurupuk ro
dewanpers