web analytics

Ambulans Hareupeun Imah

clockJumat, 28 Mei 2021 16:14 WIB userDudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Ambulans Hareupeun Imah, Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Bandungan,Bahasa dan Sastra Sunda

Ambulans. (Republika)

 

TONG waka reuwas lamun ningali aya ambulans peuting-peuting hareupeun imah kuring. Sanajan teu unggal poé, dua atawa tilu kali saminggu mah—biasana ti mimiti bada isya—sok aya ambulans parkir di hareupn imah rangkay, persis hareupeun imah kuring.

Éta téh ambulans nu Kang Abda, tatangga kuring. Lain nu Kang Abda kétang. Kieu meureun, Kang Abda téh digawé di hiji lembaga sabagai supir, tah lembaga éta boga ambulans, nya ambulans éta sok disupiran ku Kang Abda. Salian sok mawa ambulans ka imah, Kang Abda gé sok mawa mobil lain, gunta ganti, ka imahna. Nya angger parkirna di didinya.

Atuh da imah Kang Abda mah teu aya garasian. Kabeneran aya lolongkrang tempat parkir di hareup imah rangkay hareupeun imah kuring. Jadi, lamun Kang Abda mawa mobil atawa ambulans ka imahna sok disimpeun di palebah dinya.

Barang mimiti mah rada anéh ogé, jeung rada sieun, “Naha si Kang Abda sok mawa ambulans waé ka dieu? Naha di kantorna euweuh garasi?” cekéng téh ka pamajikan.

“Ngirit ongkos meureun. Naon we mobil nu nganggur di kantorna dipaké,” témbal pamajikan.

Kaharti ogé. Teu tutuluyan.

Ka dieu na mah asa biasa wé lamun aya ngajugrug ambulans hareupeun imah téh. Malah, sakapeung mah mun di lembur aya nu maot, perlu ambulans, sok ngumaha ka Kang Abda.

“Sok, we lamun aya nanaon mah tong asa-asa. Asal dibengsinan, abdi siap,” ceuk Kang Abda hiji mangsa.

***

TAH, peuting kamari, malem Jumaah. Teu daék saré, tabuh dua welas peuting hudang. Teu kuat hareudang. Teu dibaju, cukup disinglét. Kesang ngucur.

Cur ngeusian cai kana gelas. Cetrék nyetél tivi. Gék diuk di tengah imah. Leguk nginum. “Berita malam” ngenaan korban covid dibawa ku ambulans. Korbanna diturunkeun tina ambulans.

Di luar simpé, teu kadéngé hansip nakolan tihang listrik. Saré meureun, karunya unggal poé ngaronda. Atawa teu aya nu ngaronda?

Satengah hiji, mareuman tivi deui. Teu kuat tunduh. Rék ka enggon deui, tapi kadéngé di palebah hareup aya sora nu ngabangingik ceurik. Mimitina laun, tuluy narikan. Bangingikna béda. Rada nyéak kana punduk.

Ngawani-wani manéh lempang ka ruang tamu. Mukakeun gardéng lalaunan, dongko noong, sidik aya ambulans nu Kang Abda. Nu ceurik kadéngé kénéh.

Aya nu noél. Meuni reuwas, pamajikan ujug-ujung noél tukangeun. “Aya, naon ari Bapa?”

Jadol, téh sugan téh saha. “Sst …! Aya nu ceurik di hareup,” ceuk kuring ka pamajikan.

“Ah, maenya?”

“Sok, déngékeun.”

“Enya, nya. Saha, nya?”

“Sidik ti jero ambulans.”

“Ah piraku, iyyy sieun.”

Kuring jeung pamajikan lumpat ka kamar. Nu ngabangingik kadéngé kénéh.

***

Subuhna panggih jeung Kang Abda di masjid. Pok, kajadian peuting dicaritakeun.

Kang Abda ngan ukur seuri. “Nya meureun baé, Pa, da beurangna abdi tos nganterkeun nu maot nukeuna Covid ka Tasikmalaya,” ceuk Kang Abda. “Abdi mah geus teu aneh nu kitu mah.”

Ti masjid ngahaja ngadagoan beurang. Ari beurang mah moal aya nu ngabangigik meureun.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Bandungan Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Saban kuring rék miang sakola di TK Bustanul Athfal, buuk kuring nu panjang, diuntun dua. Dipitaan. Dibajuan. Disoléndan...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI, Carpon Sunda,Carpon Komala Sutha,Carita pondok Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,Sastra Sunda

Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulunga...

Bandungan Jumat, 9 Juli 2021 | 13:46 WIB

Sawa cumarita, yén bubur Biasa Malam mimiti buka tabuh 5 soré nepi ka tabuh 6 isuk-isuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulungan Hamba Allah, Pelanggar PPKM Darurat,tukang bubur didenda 5 juta,tukang bubur langgar ppkm darurat,ppkm darurat di tasikmalaya
dewanpers
arrow-up