web analytics

Curhatan “Si Jun” Sahrul Gunawan Jadi Wakil Bupati Bandung

clockSenin, 24 Mei 2021 16:27 WIB userMildan Abdalloh
Bandung Baheula - Bandungan, Curhatan “Si Jun” Sahrul Gunawan Jadi Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan,Pasangan Dadang-Sahrul,wakil bupati sahrul gunawan,wakil bupati bandung

Wakil Bupati Bandung Sahrul Gunawan. (Ayobandung.com/Mildan Abdalloh)

SOREANG, AYOBANDUNG.COM – Acan sabulan Sahrul Gunawan, béntang sinétron “Jin dan Jun”, ngajabat jadi Wakil Bupati Bandung sanggeus dilantik tanggal 26 April 2021 bulan kamari.

Palantikan nu saméméhna aya nu dina rencana katunda alatan aya gugatan di Mahkamah Konstitusi. Prosés gugatan éta lain sakeudeung, méakeun waktu mangbulan-bulan.

Sahrul cumarita yén manéhna teu nyaksian langsung basa suarana unggul dina pamilihan Bupati Bandung. “Harita kuring nyaho hitung cepat ngan tina telepon. Lima poé saméméh pamilihan, kuring gering alatan kacapéan. Nyaho meunang téh harita keur ngalempréh dina ranjang bari diinfus di RS Pertamina. Untung meunang. Lamun éléh, sigana gering kuring beuki parna," ceuk Sahrul basa acara silaturahim jeung PWI Kabupaten Bandung di RM Saung Aki, Sadu-Soreang, Jumaah 21 Mei 2021.

Sanajan meunang kalayan hasil suara panglobana 56,1%, Sahrul jeung Dadang Supriatna teu langsung dilantik sanggeus masa bakti Bupati Bandung Periode 2016-2021 béak. Prosés gugatan di Mahkamah Konstitusi ngakudukeun Dadang-sahrul nunda heula acara pelantikan. Karék tanggal 26 April pasangan Dadang-sahrul dilantik sanggeus MK mutuskeun gugatan nu ngagugat ditolak.

"Prosésna lila pisan. Tapi, kusabab niatna hayang gabdikeun diri—malah mah geus pamitan ka  PH jeung labél--éh, pék téh teu dilantik-lantik," pokna.

Ahirna tanggal 26 April Sahrul Gunawan resmi jadi Wakil Bupati Bandung. Sabenerna di tanggal éta “perjalanan” Sahrul kakara dimimitian. Jadi “orang nomor dua di Kabupaten Bandung” téh geuning teu sagampang nu dibayangkeun. Mingpin daérah teu siga mingpin hiji pausahaan. Masalah nu kudu dibéreskeun leuwih rumit. “Kuring sempet strés ogé," pokna. Méréskeun u nu rumit teu siga nu dibayangkeun—teu siga idéal nu aya di pikiran. Perlu waktu jeung kudu parok jeung kondisina," ceuk Sahrul.

Sanajan kitu, Sahrul nétélakeun manéhna geus buleud ngikrarkan diri jang ngamajukeun Kabupaten Bandung. Sahrul hayang ngabuktikeun kahadiranna di Kabupaten Bandung lain saukur vote getter.

"Insya Allah rék gawé maksimal. Neleman 'poténsi diri' jang kamajuan Kabupaten Bandung," ceuk Sahrul.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Bandungan Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Saban kuring rék miang sakola di TK Bustanul Athfal, buuk kuring nu panjang, diuntun dua. Dipitaan. Dibajuan. Disoléndan...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI, Carpon Sunda,Carpon Komala Sutha,Carita pondok Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,Sastra Sunda

Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulunga...

Bandungan Jumat, 9 Juli 2021 | 13:46 WIB

Sawa cumarita, yén bubur Biasa Malam mimiti buka tabuh 5 soré nepi ka tabuh 6 isuk-isuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulungan Hamba Allah, Pelanggar PPKM Darurat,tukang bubur didenda 5 juta,tukang bubur langgar ppkm darurat,ppkm darurat di tasikmalaya

artikel terkait

dewanpers
arrow-up