web analytics
  

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Senin, 10 Mei 2021 13:47 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Ilustrasi raket. (Pixabay)

SANAJAN ku pamaréntah teu meunang mudik, ah da geus kabiasaan kuring peré Lebaran di imah mertua. Jeung baé da bari na gé mertua kuring mah teu pati anggang--masih sakabupatén kénéh.

Biasana mah saminggu ti sanggeus Lebaran téh. Éh, kétang, satungtung loba dahareun kénéh mah moal waka balik. He he he.

Kaduana, sok ngahaja mekel rakét ari mudik téh da di hareupeun imah aya lapang badminton. Sono kana olahraga, sono kana badminton da di bulan puasa mah--sanajan bisa maén ti peuting gé--tara maksakeun maén, horéam.

Mertua téh tatanggaan jeung mantan pamaén Persib—nya nu boga lapang badminton éta. Si aa mantan pamaén Persib téh keur aya—da sarua keur liburan. Awakna jangkung badag. Keker kénéh da can lila jadi mantanna gé. Cenah, manéhna gé jago maén badminton.

Isuk-isuk—da di lapang terbuka—manéhna ngajak maén ka uing. Reuwas, mimiti mah. Tapi, teu sieun saeutik gé. Ari maén badminton mah, sanajan geus kolot gé hayu.

Prung maén. Panongton loba, komo barudak, da bari hayang nongton si aa pamaén Persib. Kabéh panongton mangmeunangkeun ka si aa pamaén Persib. Ngan budak uing wungkul nu mangmeunangkeun uing—nya enya atuh maenya budak sorangan mangmeunangkeun batur?

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen. Tapi, diajak maén bola leutik "gurawil bajing" nu kok téh sing gurawil dina nét. Lamun teu nyangked kana nét, bola ku manéhna diapungkeun nu jadina tanggung. Atuh, uing kari nyocolan.

Sakapeung dibéré bola kedut nu maké tanaga ti pagelangan leungeun. Awak badagna téh ku uing dijongklok-jongklokeun. Uing meunang dua sét. 

Sanggeus maén, uing ngajak sasalaman. “Punten, Aa, pami maén bola abdi teu wantun.”

Si Aa seuri.***

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Cerpen: SEGALA HAL PENTING DALAM INGATAN

Bandungan Sabtu, 19 Juni 2021 | 09:31 WIB

Maafkan aku, Dorma. Sepertinya, aku takkan pernah sempat menceritakan segala hal penting dalam ingatanku ini kepadamu ka...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: SEGALA HAL PENTING DALAM INGATAN, Cerita Pendek,Bahasa dan Sastra Indonesia,cerpen,cerpen fitri manalu,cerita pendek fitri manalu,sastra indonesia,Sastra

Kukurilingan Néangan RS Kosong, Pasién Covid 19 Ahirna Maot di Jalan

Bandungan Jumat, 18 Juni 2021 | 14:15 WIB

Pasién Covid asal Lohbener maot di jalan sanggeus teu manggihan RS nu kosong.

Bandung Baheula - Bandungan, Kukurilingan Néangan RS Kosong, Pasién Covid 19 Ahirna Maot di Jalan, COVID-19,pasien covid 19 meninggal di jalan,rs  penuh,Pasien Covid-19

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

Bandungan Kamis, 17 Juni 2021 | 15:01 WIB

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

Bandung Baheula - Bandungan, Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19, COVID-19,menjenguk orang sakit,menengok orang sakit,ngalongok nu gering

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belan...

Bandungan Rabu, 16 Juni 2021 | 13:51 WIB

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung

Bandung Baheula - Bandungan, Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung, Sumber Hidangan,Toko Roti Sumber Hidangan,Toko Roti Legendaris,Het Snoephuis

Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN

Bandungan Sabtu, 12 Juni 2021 | 09:56 WIB

Pantun téh salah sahiji pintonan kasenian dina jaman Pajajaran. Anu remen dilalakonkeunanana kalolobaan mah carita ngeun...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,cerita pendek aan merdeka permana,Carpon Sunda,carpon aan merdeka  permana,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Budaya Sunda

Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay

Bandungan Kamis, 10 Juni 2021 | 14:44 WIB

Kurupuk RO bisa disebut kadaharan jadul nu ngalegénda. Tapi, tong salah nu raresep kana camilan khas Jawa Barat ieu masi...

Bandung Baheula - Bandungan, Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay, Kerupuk RO,Pengrajin Kerupuk RO,Raden omay,sejarah kerupuk ro,sajarah kurupuk ro

Bajigur Beuki Dieu Beuki Langka Kaséréd ku Inuman Milénial

Bandungan Rabu, 9 Juni 2021 | 13:26 WIB

Bisa jadi inuman khas Jawa Jawa Barat bajigur geus kaséréd ku inuman sachet nu praktis jeung murah hargana.

Bandung Baheula - Bandungan, Bajigur Beuki Dieu Beuki Langka Kaséréd ku Inuman Milénial, Bajigur,bajigur tasik,minuman bajigur,bajigur khas jawa barat,bajigur langka

Kurban, “Kurupuk Banjur”, Kuliner Khas Kabupaten Bandung

Bandungan Selasa, 8 Juni 2021 | 13:24 WIB

Can disebut “kurban” lamun ngan meuli kurupukna wungkul. Kakara disebut kurban lamun geus nyieun bungbu kuahna.

Bandung Baheula - Bandungan, Kurban, “Kurupuk Banjur”, Kuliner Khas Kabupaten Bandung, kurupuk banjur,kurupuk anclom,kurban (kurupuk banjur),kurupuk khas kabupaten bandung,kerupuk banjur
dewanpers