web analytics
  

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Kamis, 6 Mei 2021 15:17 WIB Redaksi AyoBandung.Com
Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Aglonema (Republika.co.id)

PANYILEUKAN, AYOBANDUNG.COM -- Sanajan loba kekembangan anyar maruncul, aglonéma diprédiksi tetep bakal jadi primadona trénd kekembangan taun 2021. Éta, ceuk Denda, nu boga usaha kios di Jalan Soekarno Hatta, Bandung, ka Ayobandung.com, sababaraha waktu nu can lila.

Kunaon kitu? Sabab, aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain. Daunna laléncop. Warnana rupa-rupa: beureum, héjo, beureum kahéjo-héjoan, aya konéngan. Urat-uratna kaluar teges. Éndah wé.

Aya dua tipe aglonéma: aglonéma lokal jeung aglonéma ras (hasil impor). Aglonéma lokal turunanna: keladi, bahagia, jeung beureum. Sedengkeun aglonéma impor turunanna black lipstick, emerald, jeung sweet dream.

Cara ngabédakeun lokal atawa imporna bisa tina warna daun. Ogé tina cara “berkembangbiakna” gé béda. Aglonéma lokal mah gampang “berkembang biak” jeung ngagedéanna, sedengkeun aglonéma impor mah rada kedul ngagedéanna.

Unikna aglonéma moal aya kembangan. Lamun daunna ruksak, atawa konéng, potong wé méh teu ngahalangan ka kasuburan daunna nu lain.

Ngurusna gampang. Teu ribet. Béré pot kembang nu bisa nyimpeun cai. Simpeun di tempat nu kacaangan panon poé, tapi tong lila teuing, maksimal 6 jam lah. Cara nyéborna bisa disemprot atawa dibanjur. Tingali wé mun taneuh dina potna garing, nya gancang cébor.

Cukup sapoé sakali atawa dua poé sakali. Gumantung keur musim naon. Aglonéma bisa disimpeun di jero ruangan jeung di luar ruangan.

“Rusakna aglonéma biasana lantaran remen dipindah-pindah atawa diangkat-angkat. Bisa ogé lantara ku hama, atawa loba teuing kacaangan panonpoé ,” ceuk Denda.

Harega aglonéma lokal dibanderol ti mimiti Rp10.000 nepi ka Rp50.000. Sedengken aglonéema impor ti mimiti  Rp100.000 nepi ka Rp1.000.000. Harga sakitu téh bisa robah lamun keur booming di pasaran.

Aglonema impor nuju kosong. Lamun aya agé, moal dipajang sok diinceur ku maling,” ceuk Denda. (Ghina Tsuroya)

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belan...

Bandungan Rabu, 16 Juni 2021 | 13:51 WIB

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung

Bandung Baheula - Bandungan, Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung, Sumber Hidangan,Toko Roti Sumber Hidangan,Toko Roti Legendaris,Het Snoephuis

Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN

Bandungan Sabtu, 12 Juni 2021 | 09:56 WIB

Pantun téh salah sahiji pintonan kasenian dina jaman Pajajaran. Anu remen dilalakonkeunanana kalolobaan mah carita ngeun...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,cerita pendek aan merdeka permana,Carpon Sunda,carpon aan merdeka  permana,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Budaya Sunda

Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay

Bandungan Kamis, 10 Juni 2021 | 14:44 WIB

Kurupuk RO bisa disebut kadaharan jadul nu ngalegénda. Tapi, tong salah nu raresep kana camilan khas Jawa Barat ieu masi...

Bandung Baheula - Bandungan, Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay, Kerupuk RO,Pengrajin Kerupuk RO,Raden omay,sejarah kerupuk ro,sajarah kurupuk ro

Bajigur Beuki Dieu Beuki Langka Kaséréd ku Inuman Milénial

Bandungan Rabu, 9 Juni 2021 | 13:26 WIB

Bisa jadi inuman khas Jawa Jawa Barat bajigur geus kaséréd ku inuman sachet nu praktis jeung murah hargana.

Bandung Baheula - Bandungan, Bajigur Beuki Dieu Beuki Langka Kaséréd ku Inuman Milénial, Bajigur,bajigur tasik,minuman bajigur,bajigur khas jawa barat,bajigur langka

Kurban, “Kurupuk Banjur”, Kuliner Khas Kabupaten Bandung

Bandungan Selasa, 8 Juni 2021 | 13:24 WIB

Can disebut “kurban” lamun ngan meuli kurupukna wungkul. Kakara disebut kurban lamun geus nyieun bungbu kuahna.

Bandung Baheula - Bandungan, Kurban, “Kurupuk Banjur”, Kuliner Khas Kabupaten Bandung, kurupuk banjur,kurupuk anclom,kurban (kurupuk banjur),kurupuk khas kabupaten bandung,kerupuk banjur

CERITA PENDEK: Aku Mencintai Tokoh Ceritaku dan Cemburu kepada Kekasih...

Bandungan Sabtu, 5 Juni 2021 | 07:53 WIB

AKU tergila-gila kepada Nay, tokoh ceritaku sendiri, dan aku cemburu setengah mati kepada Yus, kekasih Nay. Tak ada jala...

Bandung Baheula - Bandungan, CERITA PENDEK: Aku Mencintai Tokoh Ceritaku dan Cemburu kepada Kekasihnya, cerpen,Cerita Pendek,cerita pendek Hermawan Aksan,Bahasa dan Sastra Indonesia,Sastra,Seni dan Budaya

Y jeung Angkotna Rék Diduruk Sanggeus Ngajalankeun Ugal-ugalan Nabrak...

Bandungan Jumat, 4 Juni 2021 | 15:31 WIB

Supir angkot Y ngajalankeun angkot ugal-ugalan. Aksina, welasan kilometer, ti Paséh nepi ka Balééndah.

Bandung Baheula - Bandungan, Y jeung Angkotna Rék Diduruk Sanggeus Ngajalankeun Ugal-ugalan Nabrak Sababaraha Kandaraan, Sopir Angkot,sopir angkot ugal-ugalan,sopir angkot tabrak orang di Baleendah,Sopir Angkot Tabrak Lari

Supir Angkot Ieu Ngaharatiskeun Ongkos Naék Angkotna Unggal Poé Jumaah

Bandungan Rabu, 2 Juni 2021 | 12:14 WIB

Dina angkot éta, aya hiji tulisan ngajeblag: “Jumat Berkah. Gratiissss."

Bandung Baheula - Bandungan, Supir Angkot Ieu Ngaharatiskeun Ongkos Naék Angkotna Unggal Poé Jumaah, Jumat Berkah,Sopir Angkot,sopir angkot yang gratiskan ongkos penumpangnya,video viral sopir angkot

artikel terkait

dewanpers