web analytics
  

IDULFITRI

Rabu, 12 Mei 2021 17:27 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, IDULFITRI, fiksimini,Fiksimini Sunda,fiksimini bahasa sunda,cerita  pendek sunda,Carpon Sunda,fiksimini dudung ridwan

Ilustrasi Idulfitri. (Ayobandung.com)

Poé nu ditunggu-tunggu ku nu paruasa. Ku nu henteu puasa ogé kétang—da biasana mah lauk buruk milu mijah.

Lalaki awéwé, bapa-bapa, ibu-ibu, para rumaja, barudak leutik, isuk-isuk ngaleut marawa sajadah. Rék salat sunat Id ka lapang bola.

Garinding. Bur bér, paalus-alus baju.

Di lapang geus rame. Tapi, panitia solat id ngoprék kénéh sound system. Bisi macét dina prakna, bahaya.  “Tés,  tés, satu, dua, tiga percobaan. Tés, tés!”

Beu, loba nu daragang geuning: tukang és krim;  tukang balon oé, oéan; tukang cocoan, tukang ciréng. Beu, naha nu daragang téh moal salat Id?

Barudak leutik mah atoh loba nu dagang. Kahayangna moal bisa dibébénjokeun. Tapi, teu nanaon, keur baroga duit.

Sora takbir kakara kadangu. Aa Ustaz jadi imam takbir. Alus sorana, ageum, “Allohu akbar. Allohu akbar. Allohu akbar. La Illaha Ilalahu Alloh akbar. Allohu akbar walillahilhamdu.”

Panitia muterkeun kotak amal alias kéncléng. Ih, ieu penting. Mangsana maréma keur dkm mah. Lumayan, jang minuhan kas masjid. Hésé ngahaja ngumpulkeun jalma kalawan keur laloba duit téh.

Bérés salat Id, sasalaman bari maca sholawat.

"Hayu balik, opor hayam kaburu tiis," ceuk pamajikan.

"Ké lanan. Jug, tiheula. Sugan wé panggih jeung ‘mantan’ kabogoh," témbal kuring na haté. Panon mah rada culang-cileung ka tempat awéwé.

Pamajikan terus ngaleungit. Duka ka mana? Kahalangan ku nu sasalaman.

Èlis nu dianti-anti katémbong. Dibaju bodas. Dijilbab biru. Dipapantes ku kongkorong emas. Mukena nyangsang dina taktakna.

Nyampeurkeun. Anggeur geulis. Imut ngagelenyu. Jajantung kuring ratug.

"Èh, Marwan, damang?” Èlis tihela nanya.

"Pangésto. Mana si Akang dokter teu katinggal?" kuring malik nanya.

"Teu apal kitu pun lanceuk tos ngantunkeun? Pan kéngéng ku Covid 19."

Jajantung asa eureun. "Duh, punten."

"Teu sawios."

Pamajikan ujug-ujug ngadorong kuring ti tukangeun. “Hayu, balik ulén bisi béakeun!”

Kuring kakara disadarkeun yén sasalad can réngsé--dokter waé bisa beunang ku si covid, komo urang-urang?

Tapi, kabéh poho kana masker. Poho kana jaga jarak. Poho kana protokol kaséhatan. Sabab, kébeh hayang ngarayakeun Idulfitri.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Cerpen: SEGALA HAL PENTING DALAM INGATAN

Bandungan Sabtu, 19 Juni 2021 | 09:31 WIB

Maafkan aku, Dorma. Sepertinya, aku takkan pernah sempat menceritakan segala hal penting dalam ingatanku ini kepadamu ka...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: SEGALA HAL PENTING DALAM INGATAN, Cerita Pendek,Bahasa dan Sastra Indonesia,cerpen,cerpen fitri manalu,cerita pendek fitri manalu,sastra indonesia,Sastra

Kukurilingan Néangan RS Kosong, Pasién Covid 19 Ahirna Maot di Jalan

Bandungan Jumat, 18 Juni 2021 | 14:15 WIB

Pasién Covid asal Lohbener maot di jalan sanggeus teu manggihan RS nu kosong.

Bandung Baheula - Bandungan, Kukurilingan Néangan RS Kosong, Pasién Covid 19 Ahirna Maot di Jalan, COVID-19,pasien covid 19 meninggal di jalan,rs  penuh,Pasien Covid-19

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

Bandungan Kamis, 17 Juni 2021 | 15:01 WIB

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

Bandung Baheula - Bandungan, Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19, COVID-19,menjenguk orang sakit,menengok orang sakit,ngalongok nu gering

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belan...

Bandungan Rabu, 16 Juni 2021 | 13:51 WIB

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung

Bandung Baheula - Bandungan, Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung, Sumber Hidangan,Toko Roti Sumber Hidangan,Toko Roti Legendaris,Het Snoephuis

Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN

Bandungan Sabtu, 12 Juni 2021 | 09:56 WIB

Pantun téh salah sahiji pintonan kasenian dina jaman Pajajaran. Anu remen dilalakonkeunanana kalolobaan mah carita ngeun...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,cerita pendek aan merdeka permana,Carpon Sunda,carpon aan merdeka  permana,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Budaya Sunda

Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay

Bandungan Kamis, 10 Juni 2021 | 14:44 WIB

Kurupuk RO bisa disebut kadaharan jadul nu ngalegénda. Tapi, tong salah nu raresep kana camilan khas Jawa Barat ieu masi...

Bandung Baheula - Bandungan, Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay, Kerupuk RO,Pengrajin Kerupuk RO,Raden omay,sejarah kerupuk ro,sajarah kurupuk ro

Bajigur Beuki Dieu Beuki Langka Kaséréd ku Inuman Milénial

Bandungan Rabu, 9 Juni 2021 | 13:26 WIB

Bisa jadi inuman khas Jawa Jawa Barat bajigur geus kaséréd ku inuman sachet nu praktis jeung murah hargana.

Bandung Baheula - Bandungan, Bajigur Beuki Dieu Beuki Langka Kaséréd ku Inuman Milénial, Bajigur,bajigur tasik,minuman bajigur,bajigur khas jawa barat,bajigur langka

Kurban, “Kurupuk Banjur”, Kuliner Khas Kabupaten Bandung

Bandungan Selasa, 8 Juni 2021 | 13:24 WIB

Can disebut “kurban” lamun ngan meuli kurupukna wungkul. Kakara disebut kurban lamun geus nyieun bungbu kuahna.

Bandung Baheula - Bandungan, Kurban, “Kurupuk Banjur”, Kuliner Khas Kabupaten Bandung, kurupuk banjur,kurupuk anclom,kurban (kurupuk banjur),kurupuk khas kabupaten bandung,kerupuk banjur
dewanpers