web analytics
  

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Senin, 10 Mei 2021 13:47 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Ilustrasi raket. (Pixabay)

SANAJAN ku pamaréntah teu meunang mudik, ah da geus kabiasaan kuring peré Lebaran di imah mertua. Jeung baé da bari na gé mertua kuring mah teu pati anggang--masih sakabupatén kénéh.

Biasana mah saminggu ti sanggeus Lebaran téh. Éh, kétang, satungtung loba dahareun kénéh mah moal waka balik. He he he.

Kaduana, sok ngahaja mekel rakét ari mudik téh da di hareupeun imah aya lapang badminton. Sono kana olahraga, sono kana badminton da di bulan puasa mah--sanajan bisa maén ti peuting gé--tara maksakeun maén, horéam.

Mertua téh tatanggaan jeung mantan pamaén Persib—nya nu boga lapang badminton éta. Si aa mantan pamaén Persib téh keur aya—da sarua keur liburan. Awakna jangkung badag. Keker kénéh da can lila jadi mantanna gé. Cenah, manéhna gé jago maén badminton.

Isuk-isuk—da di lapang terbuka—manéhna ngajak maén ka uing. Reuwas, mimiti mah. Tapi, teu sieun saeutik gé. Ari maén badminton mah, sanajan geus kolot gé hayu.

Prung maén. Panongton loba, komo barudak, da bari hayang nongton si aa pamaén Persib. Kabéh panongton mangmeunangkeun ka si aa pamaén Persib. Ngan budak uing wungkul nu mangmeunangkeun uing—nya enya atuh maenya budak sorangan mangmeunangkeun batur?

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen. Tapi, diajak maén bola leutik "gurawil bajing" nu kok téh sing gurawil dina nét. Lamun teu nyangked kana nét, bola ku manéhna diapungkeun nu jadina tanggung. Atuh, uing kari nyocolan.

Sakapeung dibéré bola kedut nu maké tanaga ti pagelangan leungeun. Awak badagna téh ku uing dijongklok-jongklokeun. Uing meunang dua sét. 

Sanggeus maén, uing ngajak sasalaman. “Punten, Aa, pami maén bola abdi teu wantun.”

Si Aa seuri.***

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN

Bandungan Sabtu, 12 Juni 2021 | 09:56 WIB

Pantun téh salah sahiji pintonan kasenian dina jaman Pajajaran. Anu remen dilalakonkeunanana kalolobaan mah carita ngeun...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,cerita pendek aan merdeka permana,Carpon Sunda,carpon aan merdeka  permana,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Budaya Sunda

Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay

Bandungan Kamis, 10 Juni 2021 | 14:44 WIB

Kurupuk RO bisa disebut kadaharan jadul nu ngalegénda. Tapi, tong salah nu raresep kana camilan khas Jawa Barat ieu masi...

Bandung Baheula - Bandungan, Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay, Kerupuk RO,Pengrajin Kerupuk RO,Raden omay,sejarah kerupuk ro,sajarah kurupuk ro

Bajigur Beuki Dieu Beuki Langka Kaséréd ku Inuman Milénial

Bandungan Rabu, 9 Juni 2021 | 13:26 WIB

Bisa jadi inuman khas Jawa Jawa Barat bajigur geus kaséréd ku inuman sachet nu praktis jeung murah hargana.

Bandung Baheula - Bandungan, Bajigur Beuki Dieu Beuki Langka Kaséréd ku Inuman Milénial, Bajigur,bajigur tasik,minuman bajigur,bajigur khas jawa barat,bajigur langka

Kurban, “Kurupuk Banjur”, Kuliner Khas Kabupaten Bandung

Bandungan Selasa, 8 Juni 2021 | 13:24 WIB

Can disebut “kurban” lamun ngan meuli kurupukna wungkul. Kakara disebut kurban lamun geus nyieun bungbu kuahna.

Bandung Baheula - Bandungan, Kurban, “Kurupuk Banjur”, Kuliner Khas Kabupaten Bandung, kurupuk banjur,kurupuk anclom,kurban (kurupuk banjur),kurupuk khas kabupaten bandung,kerupuk banjur

CERITA PENDEK: Aku Mencintai Tokoh Ceritaku dan Cemburu kepada Kekasih...

Bandungan Sabtu, 5 Juni 2021 | 07:53 WIB

AKU tergila-gila kepada Nay, tokoh ceritaku sendiri, dan aku cemburu setengah mati kepada Yus, kekasih Nay. Tak ada jala...

Bandung Baheula - Bandungan, CERITA PENDEK: Aku Mencintai Tokoh Ceritaku dan Cemburu kepada Kekasihnya, cerpen,Cerita Pendek,cerita pendek Hermawan Aksan,Bahasa dan Sastra Indonesia,Sastra,Seni dan Budaya

Y jeung Angkotna Rék Diduruk Sanggeus Ngajalankeun Ugal-ugalan Nabrak...

Bandungan Jumat, 4 Juni 2021 | 15:31 WIB

Supir angkot Y ngajalankeun angkot ugal-ugalan. Aksina, welasan kilometer, ti Paséh nepi ka Balééndah.

Bandung Baheula - Bandungan, Y jeung Angkotna Rék Diduruk Sanggeus Ngajalankeun Ugal-ugalan Nabrak Sababaraha Kandaraan, Sopir Angkot,sopir angkot ugal-ugalan,sopir angkot tabrak orang di Baleendah,Sopir Angkot Tabrak Lari

Supir Angkot Ieu Ngaharatiskeun Ongkos Naék Angkotna Unggal Poé Jumaah

Bandungan Rabu, 2 Juni 2021 | 12:14 WIB

Dina angkot éta, aya hiji tulisan ngajeblag: “Jumat Berkah. Gratiissss."

Bandung Baheula - Bandungan, Supir Angkot Ieu Ngaharatiskeun Ongkos Naék Angkotna Unggal Poé Jumaah, Jumat Berkah,Sopir Angkot,sopir angkot yang gratiskan ongkos penumpangnya,video viral sopir angkot

Batik Baduy

Bandungan Senin, 31 Mei 2021 | 16:40 WIB

Kasebutna geus pelesir ti Kanékés, maenya teu mawa oléh-oléh jang nu di imah.

Bandung Baheula - Bandungan, Batik Baduy, Batik,batik baduy,batik khas baduy,batik biru hitam khas baduy,oleh-oleh baduy
dewanpers