web analytics

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

clockKamis, 6 Mei 2021 15:17 WIB userRedaksi AyoBandung.Com
Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Aglonema (Republika.co.id)

PANYILEUKAN, AYOBANDUNG.COM -- Sanajan loba kekembangan anyar maruncul, aglonéma diprédiksi tetep bakal jadi primadona trénd kekembangan taun 2021. Éta, ceuk Denda, nu boga usaha kios di Jalan Soekarno Hatta, Bandung, ka Ayobandung.com, sababaraha waktu nu can lila.

Kunaon kitu? Sabab, aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain. Daunna laléncop. Warnana rupa-rupa: beureum, héjo, beureum kahéjo-héjoan, aya konéngan. Urat-uratna kaluar teges. Éndah wé.

Aya dua tipe aglonéma: aglonéma lokal jeung aglonéma ras (hasil impor). Aglonéma lokal turunanna: keladi, bahagia, jeung beureum. Sedengkeun aglonéma impor turunanna black lipstick, emerald, jeung sweet dream.

Cara ngabédakeun lokal atawa imporna bisa tina warna daun. Ogé tina cara “berkembangbiakna” gé béda. Aglonéma lokal mah gampang “berkembang biak” jeung ngagedéanna, sedengkeun aglonéma impor mah rada kedul ngagedéanna.

Unikna aglonéma moal aya kembangan. Lamun daunna ruksak, atawa konéng, potong wé méh teu ngahalangan ka kasuburan daunna nu lain.

Ngurusna gampang. Teu ribet. Béré pot kembang nu bisa nyimpeun cai. Simpeun di tempat nu kacaangan panon poé, tapi tong lila teuing, maksimal 6 jam lah. Cara nyéborna bisa disemprot atawa dibanjur. Tingali wé mun taneuh dina potna garing, nya gancang cébor.

Cukup sapoé sakali atawa dua poé sakali. Gumantung keur musim naon. Aglonéma bisa disimpeun di jero ruangan jeung di luar ruangan.

“Rusakna aglonéma biasana lantaran remen dipindah-pindah atawa diangkat-angkat. Bisa ogé lantara ku hama, atawa loba teuing kacaangan panonpoé ,” ceuk Denda.

Harega aglonéma lokal dibanderol ti mimiti Rp10.000 nepi ka Rp50.000. Sedengken aglonéema impor ti mimiti  Rp100.000 nepi ka Rp1.000.000. Harga sakitu téh bisa robah lamun keur booming di pasaran.

Aglonema impor nuju kosong. Lamun aya agé, moal dipajang sok diinceur ku maling,” ceuk Denda. (Ghina Tsuroya)

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR

Bandungan Sabtu, 31 Juli 2021 | 10:08 WIB

Siang-siang esoknya, sawah Atang berpindah tangan. Uang hasil penjualan akhirnya disepakati dibuat lima belas kamar kont...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR, Cerita Pendek,cerita pendek gandi sugandi,cerpen gandi sugandi,cerpen,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan...

Bandungan Jumat, 30 Juli 2021 | 14:03 WIB

Ngeunaan bantuan, Aan nyebut salila ieu Bazoga meunang bantuan pakan ti komunitas, pihak swasta, atawa pribadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan Maung, Kebun Binatang Bandung,Kebun Binatang,Bazoga,pakan harimau Kebun Binatang Bandung

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda

artikel terkait

dewanpers
arrow-up