web analytics
  

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Selasa, 4 Mei 2021 14:45 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dirjen Penguatan Daya Saing Produk Kelautan dan Perikanan (PDSPKP) Kementerian KKP Artati Widiarti melakukan monitoring dan evaluasi pengelolaan Pasar Ikan Moderen di Kabupaten Bandung. (Ayobandung.com/Mildan Abdalloh)

SOREANG, AYOBANDUNG.COM – Warga Kabupaten Bandung, hususna Soreang-Banjaran jeung sakitaranna teu kudu ka laut lamun hayang lauk laut nu saleger kénéh. Pasar Ikan Modern (PIM) Soreang nu ayana di tungtung wétan Jalan Gading Tutuka nyadiakeun macem-macem jinis lauk laut, ti mimiti udang, cumi-cumi, sotong, balakutak, kerang-kerangan, kakap beureum, lauk kué, jeung réa- réa deui.

Gedong PIM Soreang nanjeur ti taun 2019 ayana di lahan nu luasna 20.288 m2, luas bangunan total 7.257 meter persegi. Dilengkepan ku fasilitas lapak pemasaran total 220 unit jeung lapak foodcourt di lantéi 2 nu lobana 24 unit.

“Cobaan geura mampir. Laukna saleger kénéh. Sagala lauk aya. Bisa langsung dipotongan deuih. Hargana murah. Jadi, teu kudu jauh-jauh ka Pangandaran atawa ka pasar caringin lamun hayang lauk laut,” ceuk Suparmantoni (45) warga Parahyangan Kencana, Minggu, 2 Mei 2021.

Komo deui dina bulan Ramadan ayeuna, PIM Soreang ngayakeun bazar di lapangan parkir hareupna. Sagala kadaharan kaperluan buka puasa disadiakeun, ti mimiti goréngan, sarupaning kolek, olahan seafood, jeung réa-réa deui.

Pasar Ikan Modern Soreang. (Foto: Dudung Ridwan)

Mun hayang jongjon, naék ka lantéi dua gedong PIM. Aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun sanajan teu kabéh buka.

Saha waé nu hayang beuleum lauk laut atawa sarupaning seafood dadakan, tinggal turun ka lantéi hiji, meuli ku sorangan laukna di lapak-lapak nu geus disadiakeun. Kilo, bari sakalian ménta dipotongan. Geus kitu, bawa ka lantéi dua, lapak-lapak di lantéi dua siap narima jasa mangmeuleumkeun atawa mangmasakeun lauk nu geus dibeuli.

“Harga jasa meuleumna, tina sakilona Rp25.000. Sarua mun hayang dipangmasakeun gé. Umpamana kerang hoyong dimasak bungbu saos padang atawa asam manis, sarua harga jasa masakna Rp25.000,” ceuk saurang ibu-ibu nu ngajaga lapak.

Ibu Neni (50) warga Pananjung ngarasa sugema buka puasa di PIM. Anjeunna meuli lauk kue Rp45.000 jeung kerang 1 kilogram Rp25.000, ditambah sangu Rp20.000 jeung jasa masakna Rp50.000. “Raos, cekap kanggé opatan. Laukna badag. Pasakanna raos, barudak resepen,” ceuk Bu Neni.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Cerpen: SEGALA HAL PENTING DALAM INGATAN

Bandungan Sabtu, 19 Juni 2021 | 09:31 WIB

Maafkan aku, Dorma. Sepertinya, aku takkan pernah sempat menceritakan segala hal penting dalam ingatanku ini kepadamu ka...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: SEGALA HAL PENTING DALAM INGATAN, Cerita Pendek,Bahasa dan Sastra Indonesia,cerpen,cerpen fitri manalu,cerita pendek fitri manalu,sastra indonesia,Sastra

Kukurilingan Néangan RS Kosong, Pasién Covid 19 Ahirna Maot di Jalan

Bandungan Jumat, 18 Juni 2021 | 14:15 WIB

Pasién Covid asal Lohbener maot di jalan sanggeus teu manggihan RS nu kosong.

Bandung Baheula - Bandungan, Kukurilingan Néangan RS Kosong, Pasién Covid 19 Ahirna Maot di Jalan, COVID-19,pasien covid 19 meninggal di jalan,rs  penuh,Pasien Covid-19

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

Bandungan Kamis, 17 Juni 2021 | 15:01 WIB

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

Bandung Baheula - Bandungan, Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19, COVID-19,menjenguk orang sakit,menengok orang sakit,ngalongok nu gering

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belan...

Bandungan Rabu, 16 Juni 2021 | 13:51 WIB

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung

Bandung Baheula - Bandungan, Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung, Sumber Hidangan,Toko Roti Sumber Hidangan,Toko Roti Legendaris,Het Snoephuis

Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN

Bandungan Sabtu, 12 Juni 2021 | 09:56 WIB

Pantun téh salah sahiji pintonan kasenian dina jaman Pajajaran. Anu remen dilalakonkeunanana kalolobaan mah carita ngeun...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,cerita pendek aan merdeka permana,Carpon Sunda,carpon aan merdeka  permana,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Budaya Sunda

Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay

Bandungan Kamis, 10 Juni 2021 | 14:44 WIB

Kurupuk RO bisa disebut kadaharan jadul nu ngalegénda. Tapi, tong salah nu raresep kana camilan khas Jawa Barat ieu masi...

Bandung Baheula - Bandungan, Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay, Kerupuk RO,Pengrajin Kerupuk RO,Raden omay,sejarah kerupuk ro,sajarah kurupuk ro

Bajigur Beuki Dieu Beuki Langka Kaséréd ku Inuman Milénial

Bandungan Rabu, 9 Juni 2021 | 13:26 WIB

Bisa jadi inuman khas Jawa Jawa Barat bajigur geus kaséréd ku inuman sachet nu praktis jeung murah hargana.

Bandung Baheula - Bandungan, Bajigur Beuki Dieu Beuki Langka Kaséréd ku Inuman Milénial, Bajigur,bajigur tasik,minuman bajigur,bajigur khas jawa barat,bajigur langka

Kurban, “Kurupuk Banjur”, Kuliner Khas Kabupaten Bandung

Bandungan Selasa, 8 Juni 2021 | 13:24 WIB

Can disebut “kurban” lamun ngan meuli kurupukna wungkul. Kakara disebut kurban lamun geus nyieun bungbu kuahna.

Bandung Baheula - Bandungan, Kurban, “Kurupuk Banjur”, Kuliner Khas Kabupaten Bandung, kurupuk banjur,kurupuk anclom,kurban (kurupuk banjur),kurupuk khas kabupaten bandung,kerupuk banjur
dewanpers