web analytics
  

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Selasa, 4 Mei 2021 14:45 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dirjen Penguatan Daya Saing Produk Kelautan dan Perikanan (PDSPKP) Kementerian KKP Artati Widiarti melakukan monitoring dan evaluasi pengelolaan Pasar Ikan Moderen di Kabupaten Bandung. (Ayobandung.com/Mildan Abdalloh)

SOREANG, AYOBANDUNG.COM – Warga Kabupaten Bandung, hususna Soreang-Banjaran jeung sakitaranna teu kudu ka laut lamun hayang lauk laut nu saleger kénéh. Pasar Ikan Modern (PIM) Soreang nu ayana di tungtung wétan Jalan Gading Tutuka nyadiakeun macem-macem jinis lauk laut, ti mimiti udang, cumi-cumi, sotong, balakutak, kerang-kerangan, kakap beureum, lauk kué, jeung réa- réa deui.

Gedong PIM Soreang nanjeur ti taun 2019 ayana di lahan nu luasna 20.288 m2, luas bangunan total 7.257 meter persegi. Dilengkepan ku fasilitas lapak pemasaran total 220 unit jeung lapak foodcourt di lantéi 2 nu lobana 24 unit.

“Cobaan geura mampir. Laukna saleger kénéh. Sagala lauk aya. Bisa langsung dipotongan deuih. Hargana murah. Jadi, teu kudu jauh-jauh ka Pangandaran atawa ka pasar caringin lamun hayang lauk laut,” ceuk Suparmantoni (45) warga Parahyangan Kencana, Minggu, 2 Mei 2021.

Komo deui dina bulan Ramadan ayeuna, PIM Soreang ngayakeun bazar di lapangan parkir hareupna. Sagala kadaharan kaperluan buka puasa disadiakeun, ti mimiti goréngan, sarupaning kolek, olahan seafood, jeung réa-réa deui.

Pasar Ikan Modern Soreang. (Foto: Dudung Ridwan)

Mun hayang jongjon, naék ka lantéi dua gedong PIM. Aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun sanajan teu kabéh buka.

Saha waé nu hayang beuleum lauk laut atawa sarupaning seafood dadakan, tinggal turun ka lantéi hiji, meuli ku sorangan laukna di lapak-lapak nu geus disadiakeun. Kilo, bari sakalian ménta dipotongan. Geus kitu, bawa ka lantéi dua, lapak-lapak di lantéi dua siap narima jasa mangmeuleumkeun atawa mangmasakeun lauk nu geus dibeuli.

“Harga jasa meuleumna, tina sakilona Rp25.000. Sarua mun hayang dipangmasakeun gé. Umpamana kerang hoyong dimasak bungbu saos padang atawa asam manis, sarua harga jasa masakna Rp25.000,” ceuk saurang ibu-ibu nu ngajaga lapak.

Ibu Neni (50) warga Pananjung ngarasa sugema buka puasa di PIM. Anjeunna meuli lauk kue Rp45.000 jeung kerang 1 kilogram Rp25.000, ditambah sangu Rp20.000 jeung jasa masakna Rp50.000. “Raos, cekap kanggé opatan. Laukna badag. Pasakanna raos, barudak resepen,” ceuk Bu Neni.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Bandungan Senin, 10 Mei 2021 | 13:47 WIB

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen.

Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari
dewanpers