web analytics

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

clockSelasa, 4 Mei 2021 14:45 WIB userDudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dirjen Penguatan Daya Saing Produk Kelautan dan Perikanan (PDSPKP) Kementerian KKP Artati Widiarti melakukan monitoring dan evaluasi pengelolaan Pasar Ikan Moderen di Kabupaten Bandung. (Ayobandung.com/Mildan Abdalloh)

SOREANG, AYOBANDUNG.COM – Warga Kabupaten Bandung, hususna Soreang-Banjaran jeung sakitaranna teu kudu ka laut lamun hayang lauk laut nu saleger kénéh. Pasar Ikan Modern (PIM) Soreang nu ayana di tungtung wétan Jalan Gading Tutuka nyadiakeun macem-macem jinis lauk laut, ti mimiti udang, cumi-cumi, sotong, balakutak, kerang-kerangan, kakap beureum, lauk kué, jeung réa- réa deui.

Gedong PIM Soreang nanjeur ti taun 2019 ayana di lahan nu luasna 20.288 m2, luas bangunan total 7.257 meter persegi. Dilengkepan ku fasilitas lapak pemasaran total 220 unit jeung lapak foodcourt di lantéi 2 nu lobana 24 unit.

“Cobaan geura mampir. Laukna saleger kénéh. Sagala lauk aya. Bisa langsung dipotongan deuih. Hargana murah. Jadi, teu kudu jauh-jauh ka Pangandaran atawa ka pasar caringin lamun hayang lauk laut,” ceuk Suparmantoni (45) warga Parahyangan Kencana, Minggu, 2 Mei 2021.

Komo deui dina bulan Ramadan ayeuna, PIM Soreang ngayakeun bazar di lapangan parkir hareupna. Sagala kadaharan kaperluan buka puasa disadiakeun, ti mimiti goréngan, sarupaning kolek, olahan seafood, jeung réa-réa deui.

Pasar Ikan Modern Soreang. (Foto: Dudung Ridwan)

Mun hayang jongjon, naék ka lantéi dua gedong PIM. Aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun sanajan teu kabéh buka.

Saha waé nu hayang beuleum lauk laut atawa sarupaning seafood dadakan, tinggal turun ka lantéi hiji, meuli ku sorangan laukna di lapak-lapak nu geus disadiakeun. Kilo, bari sakalian ménta dipotongan. Geus kitu, bawa ka lantéi dua, lapak-lapak di lantéi dua siap narima jasa mangmeuleumkeun atawa mangmasakeun lauk nu geus dibeuli.

“Harga jasa meuleumna, tina sakilona Rp25.000. Sarua mun hayang dipangmasakeun gé. Umpamana kerang hoyong dimasak bungbu saos padang atawa asam manis, sarua harga jasa masakna Rp25.000,” ceuk saurang ibu-ibu nu ngajaga lapak.

Ibu Neni (50) warga Pananjung ngarasa sugema buka puasa di PIM. Anjeunna meuli lauk kue Rp45.000 jeung kerang 1 kilogram Rp25.000, ditambah sangu Rp20.000 jeung jasa masakna Rp50.000. “Raos, cekap kanggé opatan. Laukna badag. Pasakanna raos, barudak resepen,” ceuk Bu Neni.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR

Bandungan Sabtu, 31 Juli 2021 | 10:08 WIB

Siang-siang esoknya, sawah Atang berpindah tangan. Uang hasil penjualan akhirnya disepakati dibuat lima belas kamar kont...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR, Cerita Pendek,cerita pendek gandi sugandi,cerpen gandi sugandi,cerpen,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan...

Bandungan Jumat, 30 Juli 2021 | 14:03 WIB

Ngeunaan bantuan, Aan nyebut salila ieu Bazoga meunang bantuan pakan ti komunitas, pihak swasta, atawa pribadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan Maung, Kebun Binatang Bandung,Kebun Binatang,Bazoga,pakan harimau Kebun Binatang Bandung

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda
dewanpers
arrow-up