web analytics
  

Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma

Jumat, 30 April 2021 13:13 WIB Heru Rukanda
Bandung Baheula - Bandungan, Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma, pedagang beduk,tukang bedug,Pedagang Kulit Bedug Tasikmalaya,kulit bedug,Bedug Tasikmalaya

Salah satu lapak pedagang kulit dan bedug di Jalan Ir. H. Djuanda, Linggajaya, Mangkubumi, Kota Tasikmalaya, Kamis, 29 April 2021. (Ayotasik.com/Heru Rukanda)

TASIK, AYOBANDUNG.COM -- Ti mimiti poéan puasa kahiji aya pamandangan nu teu biasa di sakitaran Jalan Ir. H. Djuanda Bypass, Tundagan-Bojong Limus, Linggajaya, Mangkubumi, Kota Tasikmalaya. Pamandangan nu sarupa katingali di Jalan Paseh, Tuguraja, ogé Jalan Perinstis Kemerdekaan, Kawalu, Kota Tasikmalaya.

Ti kajauhan mah Ayotasik.com can ngeuh. Tukang naon éta? Baruleud siga nyiru digantung-gantung? Katingali ogé sababaraha dreum warna biru. Eh, geuning ti kadeukeutan mah kakara sidik yén nu dijualna téh: kulit bedug jeung bedugna.

Can katingali aya nu meuli, masih kénéh sepi. Sanajan masih sepi, nu dagang bedug optimis jeung yakin beuki ngadeukeutan ka Lebaran pasti bakal loba nu meuli.

Nanang Kulit, salah saurang nu dagang bedug, nétélakeun, ti sababaraha taun ka tukang manéhna memang spésialis dagang kulit bedug jeung bedugna. "Ieu kulit sapi asli. Kuat. Harga salembarna ti mimiti Rp200 ribu nepi  Rp250 ribu. Gumantung kana ukuranna," ceuk Nanang, basa ditepungan Ayotasik.com, Kemis, 29 April 2021.

Sedengkeun harga bedug, ceuk Nanang, ti mimiti harega Rp750 ribu nepi ka Rp800 ribu. "Alhamdulillah aya wé nu meuli. Kulit  bedug geus kajual kurang leuwih 16 nepi 20 lembar, sedengkeun bedugna kakara kajual 3," pokna.

Nanang nyebutkeun, dagang bedug béda jeung dagang barang séjén. Dagang kulit bedug jeung bedug mah musiman. Ayana di bulan Ramadan wungkul. "Biasana marémana mimiti H-7 nepi H-1 Lebaran," ceuk Nanang.

Di usum sasalad ieu, ceuk Nanang, dagang bedug mémang rada sepi lamun dibandingkeun jeung jaman normal. Tapi, aya wé. Nu mareuli ka lapakna lolobana ti daérah kota atawa Kabupaten Tasikmalaya. "Ti Singaparna, Pancatengah, jeung daérah lain di Kabupaten Tasikmalaya."

Padagang kulit bedug lainn, Yayan, nétélakeun, manéhna mimiti ngalapak ti poé kadua puasa. “Can loba nu kajual, tapi aya wé hiji dua,” pokna. “Optimislah ti pertengah puasa nepi ka Lebaran mah bakal ramé.”

Salian ngajual ku cara biasa, Nanang jeung Yayan, gé geuning nawarkeun kulit bahan bedug jeung bedug nu geus jadi ngalewatan cara online. Cenah, lamun ngandelkeun jualan biasa mah rada susah di jaman sasalad kieu mah.

“Alhamdulillah, jualan online bisa rada ngabantu. Nu pesenna lolobana ti Bandung, Bekasi, Karawang, Subang, jeung daérah lainna," pokna.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Bandungan Senin, 10 Mei 2021 | 13:47 WIB

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen.

Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari
dewanpers