web analytics
  

És Cendol Katapang: Nyuruput Céndolna wungkul gé Geus Ngeunah

Rabu, 28 April 2021 11:44 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, És Cendol Katapang: Nyuruput Céndolna wungkul gé Geus Ngeunah, Es Cendol Katapang,Es Cendol Elizabet,harga es cendol katapang,tempat es cendol katapang

Es Cendol Katapang (istimewa)

SOREANG, AYOBANDUNG.COM – Di bulan puasa és Céndol Katapang maréma kacida. Jongko céndolna aya di Jalan Raya Kopo-Katapang KM 12,5—lebah kénca, sanggeus Borma Katapang—mun ti arah Bandung mah. Lamun ti arah Soréang lebah katuhu. Ayana di juru, hareupeun toko palastik, pas pisan handapeun lampu merah Katapang.

Dina bulan puasa mah bukana mimiti bada Asar. Produksina leuwih loba sababaraha kali lipet tibatan poé biasa, maké mobil bak. Nu meuli ngantri. Palayanna ditambahan, aya sababaraha urangna. Lamun salira, satengang genep datangna, tong mihareup kabagéan, da tabuh lima soré ge céndolna geus pras-pris.

Lolobana nu meulina dibarungkus. Di bulan puasa mah teu ngadadak mungkusan, tapi geus disiapkeun pakét-pakét. Ti mimiti pakét leutik nu Rp15.000, Rp20.000 jeung Rp25.000.  Nu meuli, tinggal nyebutkeun hayang paket nu sabaraha?

Lamun ngahaja jajan di tempat—komo keur loba nu meuli mah—sigana rada walurat. Hadé na mah dibungkus waé engke dileueut di bumi. Kacuali salira teu kuat, hanaang kacida.

És Cendol Katapang geus sohor pikeun sabundeureun wewengkong Kopo-Katapang-Soréang-Banjaran mah. Dina soal rasa, wani ngadulah jeung és céndol nu leuwih sohor, umpamana Céndol Elizabet nu di Tegallega. Kagurihan rasana, kakentelan cipatina, jeung enyoy céndolna. Mun ceuk nu bohong mah, nyuruput céndolna wungkul geus ngeunah.

Tapi, ceunah ceuk Pa Ahmad—nu boga usaha és céndol Katapang—usaha és céndolna, teu ngaleuleungit, kainspirasian ku céndol Elizabet. Baheula, Pa Ahmad mikaresep pisan ka éta céndol Elizabet, nepi ka boga impian hayang nurutan usaha és cendol.

Impianna laksana, taun 1999 mimiti dagang ngurilingan kampung. Nepi ka boga tempat siga ayeuna di Parapatan Katapang.

Nyaan, aslina raos pisan. Pami tos sakali, bakal deudeuieun.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Bandungan Senin, 10 Mei 2021 | 13:47 WIB

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen.

Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari
dewanpers