web analytics

DS-Sahrul Jarah ka Makam Rd. Tumenggung Wiraangunangun, Bupati Bandung Kahiji

clockSenin, 26 April 2021 14:43 WIB userMildan Abdalloh
Bandung Baheula - Bandungan, DS-Sahrul Jarah ka Makam Rd. Tumenggung Wiraangunangun, Bupati Bandung Kahiji, Dadang Supriatna,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan,Bupati Baru Kabupaten Bandung,DS-Sahrul ziarah kubur

DS-Sahrul Jarah ka Makam Rd. Tumenggung Wiraangunangun, Bupati Bandung Kahiji (Mildan Abdalloh)

DAYEUHKOLOT, AYOBANDUNG.COM – Kabupaten Bandung resmi boga Bupati jeung Wakil Bupati Bandung anyar sanggeus Gubernur Jawa Barat, Ridwan Kamil, ngalantik Dadang Supriatna jeung Sahrul Gunawan, Senén, 26 April 2021, di Gedung Sate.

Nu pangmimitina dilakukeun ku DS-Sahrul lain pidato kanagaraan, tapi maranéhna ngalakukeun jarah kubur ka makam Bupati Bandung Kahiji, Rd. Tumenggung Wiraangunangun di Dayeuhkolot. Cenah, bada jarah, DS rék méré pidato munggaranna.

Nurutkeun pantauan Ayobandung.com, DS-Sahrul geus katingali aya di komplék makam Bupati Bandung tabuh 12.30 WIB. Bareng rombongan, DS-Sahrul ngalakukeun jarah kubur, ngadoakeun, jeung nabur kembang. "Satiap jalma boga sajarahna séwang-séwangan. Tong poho kana sajarah," ceuk DS bada jarah kubur di makam Bupati Bandung Kahiji.

Ceuk DS, nurutkeun sajarah, nanjeurna Bandung téh mimitina ti Dayeuhkolot atawa nu sohor disebut Karapyak téa. Ti tempat éta Bupati Bandung Rd. Tumenggung Wiraangunangun mingpin Bandung.

Nu nuluykeun, ceuk DS, geus sakuduna DS-Sahrul ngadoakeun méh almarhum Bupati Bandung Kahiji dipasihan tempat nu panghadéna di sisi Allah Swt. "Ngadoakeun mugi Almarhum Bupati Bandung Kahiji ditempatkeun di tempat nu panghadéna di sisi Allah Swt. Insya Allah DS-Sahrul rék nuluykeun ngawangun Kabupaten Bandung ka hareup," ceuk DS.

Salain éta, DS ogé mihareup masarakat Kabupaten Bandung ngaduakeun yén DS-Sahrul dipaparin kakuatan jeung kalancaran mingpin Kabupaten Bandung ka hareup.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR

Bandungan Sabtu, 31 Juli 2021 | 10:08 WIB

Siang-siang esoknya, sawah Atang berpindah tangan. Uang hasil penjualan akhirnya disepakati dibuat lima belas kamar kont...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR, Cerita Pendek,cerita pendek gandi sugandi,cerpen gandi sugandi,cerpen,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan...

Bandungan Jumat, 30 Juli 2021 | 14:03 WIB

Ngeunaan bantuan, Aan nyebut salila ieu Bazoga meunang bantuan pakan ti komunitas, pihak swasta, atawa pribadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan Maung, Kebun Binatang Bandung,Kebun Binatang,Bazoga,pakan harimau Kebun Binatang Bandung

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda

artikel terkait

dewanpers
arrow-up