web analytics
  

DS-Sahrul Jarah ka Makam Rd. Tumenggung Wiraangunangun, Bupati Bandung Kahiji

Senin, 26 April 2021 14:43 WIB Mildan Abdalloh
Bandung Baheula - Bandungan, DS-Sahrul Jarah ka Makam Rd. Tumenggung Wiraangunangun, Bupati Bandung Kahiji, Dadang Supriatna,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan,Bupati Baru Kabupaten Bandung,DS-Sahrul ziarah kubur

DS-Sahrul Jarah ka Makam Rd. Tumenggung Wiraangunangun, Bupati Bandung Kahiji (Mildan Abdalloh)

DAYEUHKOLOT, AYOBANDUNG.COM – Kabupaten Bandung resmi boga Bupati jeung Wakil Bupati Bandung anyar sanggeus Gubernur Jawa Barat, Ridwan Kamil, ngalantik Dadang Supriatna jeung Sahrul Gunawan, Senén, 26 April 2021, di Gedung Sate.

Nu pangmimitina dilakukeun ku DS-Sahrul lain pidato kanagaraan, tapi maranéhna ngalakukeun jarah kubur ka makam Bupati Bandung Kahiji, Rd. Tumenggung Wiraangunangun di Dayeuhkolot. Cenah, bada jarah, DS rék méré pidato munggaranna.

Nurutkeun pantauan Ayobandung.com, DS-Sahrul geus katingali aya di komplék makam Bupati Bandung tabuh 12.30 WIB. Bareng rombongan, DS-Sahrul ngalakukeun jarah kubur, ngadoakeun, jeung nabur kembang. "Satiap jalma boga sajarahna séwang-séwangan. Tong poho kana sajarah," ceuk DS bada jarah kubur di makam Bupati Bandung Kahiji.

Ceuk DS, nurutkeun sajarah, nanjeurna Bandung téh mimitina ti Dayeuhkolot atawa nu sohor disebut Karapyak téa. Ti tempat éta Bupati Bandung Rd. Tumenggung Wiraangunangun mingpin Bandung.

Nu nuluykeun, ceuk DS, geus sakuduna DS-Sahrul ngadoakeun méh almarhum Bupati Bandung Kahiji dipasihan tempat nu panghadéna di sisi Allah Swt. "Ngadoakeun mugi Almarhum Bupati Bandung Kahiji ditempatkeun di tempat nu panghadéna di sisi Allah Swt. Insya Allah DS-Sahrul rék nuluykeun ngawangun Kabupaten Bandung ka hareup," ceuk DS.

Salain éta, DS ogé mihareup masarakat Kabupaten Bandung ngaduakeun yén DS-Sahrul dipaparin kakuatan jeung kalancaran mingpin Kabupaten Bandung ka hareup.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Bandungan Senin, 10 Mei 2021 | 13:47 WIB

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen.

Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari

artikel terkait

dewanpers