web analytics
  

Dongéng Nasruddin Hoja: Nasruddin Hoja Azan Zuhur

Jumat, 23 April 2021 15:54 WIB Redaksi AyoBandung.Com
Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Nasruddin Hoja Azan Zuhur, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja,nasruddin hoja

Ilustrasi keledai Nasruddin Hoja. (Shutterstock)

SAKEUDEUNG deui waktuna salat Zuhur. Nasruddin geus saged. Geus wudu, maké baju nu pangalusna, seungit, siap-siap ka masjid.

Tapi, warga nu lain sabudeuran masjid mah masih hararé-haré kénéh. Aya nu masih di kebon, aya nu diuk di imah, aya nu ngobrol di warung bari ngopi, jeung réa-réa deui.

Euweuh nu azan. Atuh, kapaksa Nasruddin naék ka manara masjid, tuluy ngong azan, "Allahu allahu akbar!"

Warga caricing kénéh. Hararé-haré kénéh.

"Allahu akbar Allahu akbar."

Teuing kunaon, Nasruddin ujug-ujug turun ti manara masjid--ngudag sora azanna. Nyampeurkeun ka saurang bapa-bapa nu keur di warung. "Punten naros, bieu aya sora azan kuring? Kadangu teu sora azan kuring?"

"Kadangu. Naon kitu?" ceuk bapa-bapa haré-haré.

"Oh, sukur atuh ari kadangu mah."

Nasruddin lumpat deui. Naék deui ka manara masjid. Napasna ngos-ngosan. Nasruddin nuluykeun hanca azanna. "Ashaduala illaha illalaah. Ashaduala illaha illalaah."

Anggeur, warga sakitar masjid hararé-haré kénéh. 

Nasruddin turun deui ti manara. Lumpat deui ngajugjug bapa-bapa nu keur di kebon, "Bieu kadangu sora kuring azan teu?"

"Kadangu. Naon kitu?"

"Nuhun atuh ari kadangu mah. Manawi téh henteu."

Nasruddin lumpat deui. Nuluykeun hanca azanna. Kitu jeung kitu wé.

Atuh, warga di sabudeureun masjid éta nganggap si Nasruddin geus sédéng, geus gelo sugan mah. Ngumandangkeun azan bari lulumpatan.

Sanggeus "La Illaha illallaah", azan panungtung, warga caricing kénéh.

Nasruddin turun deui. Tuluy, nanya ka bapa-bapa nu keur karumpul tur nganggap Nasruddin sedeng, "Kadangu bieu kuring bérés azan?"

"Kadangu. Naon kitu?"

"Naha caricing waé, lain geura ka masjid?"

Bapa-bapa sing kalalémés. Aréraeun.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari

Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma

Bandungan Jumat, 30 April 2021 | 13:13 WIB

Nanang nyebutkeun, dagang bedug béda jeung dagang barang séjén. Dagang kulit bedug jeung bedug mah musiman. Ayana di bul...

Bandung Baheula - Bandungan, Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma, pedagang beduk,tukang bedug,Pedagang Kulit Bedug Tasikmalaya,kulit bedug,Bedug Tasikmalaya
dewanpers