web analytics
  

Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk

Rabu, 21 April 2021 13:54 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk, perajin miniatur truk soreang,harga miniatur truk,miniatur truk,bisnis miniatur truk,Wayang Golek,miniatur treuk

Iwan sedang menyelesaikan miniatur truk karyanya, di Gandasoli, Soreang. (Dudung Ridwan/Ayobandung.com)

SOREANG, AYOBANDUNG.COM – Panon poé kakara meleték di belah wétan. Lalu lintas di péngkolan Gandasoli, Soreang, can pati ramé. Sasakali mobil jeung motor ngaliwat tarik. Sababaraha delman nu pinuh ku panumpang ti Junti Girang katingali mudun, sigana panumpangna rék muru pasar kagét di pertiluan Warung Lobak.

Pas peuntasen RM Marlina katingali nu awakna seseg, rada gendut, keur aneprak bari ngarautan awi ku péso. Saurang baturna katingali maturan manéhna ngajak ngobrol. Di hareupeunna aya lima na miniatur treuk ngajugrug. Aralus, weweg, rapih, jeung rupa-rupa warnana.

Ayobandung.com nu geus ngaléwat éta péngkolan kapaksa balik deui, kataji ku miniatur treuk nu ngajugrug. Motor diparkir. Jrut, turun.

“Sabarahaan ieu teh, Kang? Kéngéng Akang nyalira? Saraé, nya?”

Si Akang nu awakna seseg téh eureun heula ngarautna. Nyebutkeun ngaranna, tuluy unggeuk bari seuri. “Wasta abdi Iwan (40). Sok, Kang. Mirah, Kang, Rp130.000. Pami ngadamel mah sesah,” ceuk Iwan (40) bari tuluy ngaraut kai deui.

Iwan nétélakeun, geus aya tilu bulanna manéhna dagang miniatur treuk di péngkolan Gandasoli éta. Asalna mah Iwan ngagabung jeung pengrajin wayang golek Giri Harja di Jelekong. “Tapi, ninggal bisnis miniatur treuk keur ramé, abdi nyobian heula ka miniatur treuk,” ceuk Iwan.

Ceuk Iwan, sapopoé manéhna dagang di dinya. Memang teu katingali ramé, tapi geus boga langganan. “Jeung deuih, bumi abi teu jauh ti dieu,” ceuk Iwan ka  Ayobandung.com, Minggu 18 April 2021.

“Abdi di dieu teu tangtos dugi ka jam sabaraha. Sakapeung pami keur ramé, jam 11 tos uih. Gumantung séépna barang, Kang,” ceuk Iwan.

Ceuk Iwan, manéhnana ogé diajar nyieun miniatur treuk  tina youtube. “Béda jeung baheula, ayeuna mah nyieun miniatur treuk teu ngagunakeun cét. Lamun geus nyieun rangkana, tingga paké stiker tempel. Stikerna dijeun heula disainna. Tuluy, diprin. Tinggal témpélkan. Leuwih rapih jeung irit biaya,” ceuk Iwan.

Ngeunaan penjualan, ceuk Iwan, unggal poé aya wé nu meuli. Harga na dibanderol Rp130.000. “Alhamdulillah aya wé nu meuli. Kamari waé kajual 12. Nya rata-rata 5-7 buah sapoé kajual.”

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari

Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma

Bandungan Jumat, 30 April 2021 | 13:13 WIB

Nanang nyebutkeun, dagang bedug béda jeung dagang barang séjén. Dagang kulit bedug jeung bedug mah musiman. Ayana di bul...

Bandung Baheula - Bandungan, Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma, pedagang beduk,tukang bedug,Pedagang Kulit Bedug Tasikmalaya,kulit bedug,Bedug Tasikmalaya

artikel terkait

dewanpers