web analytics

Dongéng Nasruddin Hoja: Nasruddin Hoja Azan Zuhur

clockJumat, 23 April 2021 15:54 WIB userRedaksi AyoBandung.Com
Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Nasruddin Hoja Azan Zuhur, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja,nasruddin hoja

Ilustrasi keledai Nasruddin Hoja. (Shutterstock)

SAKEUDEUNG deui waktuna salat Zuhur. Nasruddin geus saged. Geus wudu, maké baju nu pangalusna, seungit, siap-siap ka masjid.

Tapi, warga nu lain sabudeuran masjid mah masih hararé-haré kénéh. Aya nu masih di kebon, aya nu diuk di imah, aya nu ngobrol di warung bari ngopi, jeung réa-réa deui.

Euweuh nu azan. Atuh, kapaksa Nasruddin naék ka manara masjid, tuluy ngong azan, "Allahu allahu akbar!"

Warga caricing kénéh. Hararé-haré kénéh.

"Allahu akbar Allahu akbar."

Teuing kunaon, Nasruddin ujug-ujug turun ti manara masjid--ngudag sora azanna. Nyampeurkeun ka saurang bapa-bapa nu keur di warung. "Punten naros, bieu aya sora azan kuring? Kadangu teu sora azan kuring?"

"Kadangu. Naon kitu?" ceuk bapa-bapa haré-haré.

"Oh, sukur atuh ari kadangu mah."

Nasruddin lumpat deui. Naék deui ka manara masjid. Napasna ngos-ngosan. Nasruddin nuluykeun hanca azanna. "Ashaduala illaha illalaah. Ashaduala illaha illalaah."

Anggeur, warga sakitar masjid hararé-haré kénéh. 

Nasruddin turun deui ti manara. Lumpat deui ngajugjug bapa-bapa nu keur di kebon, "Bieu kadangu sora kuring azan teu?"

"Kadangu. Naon kitu?"

"Nuhun atuh ari kadangu mah. Manawi téh henteu."

Nasruddin lumpat deui. Nuluykeun hanca azanna. Kitu jeung kitu wé.

Atuh, warga di sabudeureun masjid éta nganggap si Nasruddin geus sédéng, geus gelo sugan mah. Ngumandangkeun azan bari lulumpatan.

Sanggeus "La Illaha illallaah", azan panungtung, warga caricing kénéh.

Nasruddin turun deui. Tuluy, nanya ka bapa-bapa nu keur karumpul tur nganggap Nasruddin sedeng, "Kadangu bieu kuring bérés azan?"

"Kadangu. Naon kitu?"

"Naha caricing waé, lain geura ka masjid?"

Bapa-bapa sing kalalémés. Aréraeun.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR

Bandungan Sabtu, 31 Juli 2021 | 10:08 WIB

Siang-siang esoknya, sawah Atang berpindah tangan. Uang hasil penjualan akhirnya disepakati dibuat lima belas kamar kont...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: MITEMBEYAN* TERAKHIR, Cerita Pendek,cerita pendek gandi sugandi,cerpen gandi sugandi,cerpen,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan...

Bandungan Jumat, 30 Juli 2021 | 14:03 WIB

Ngeunaan bantuan, Aan nyebut salila ieu Bazoga meunang bantuan pakan ti komunitas, pihak swasta, atawa pribadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Kebon Binatang Bandung Krisis. Soang jeung Uncal Bakal jadi Kahakanan Maung, Kebun Binatang Bandung,Kebun Binatang,Bazoga,pakan harimau Kebun Binatang Bandung

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda
dewanpers
arrow-up