web analytics
  

Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk

Rabu, 21 April 2021 13:54 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk, perajin miniatur truk soreang,harga miniatur truk,miniatur truk,bisnis miniatur truk,Wayang Golek,miniatur treuk

Iwan sedang menyelesaikan miniatur truk karyanya, di Gandasoli, Soreang. (Dudung Ridwan/Ayobandung.com)

SOREANG, AYOBANDUNG.COM – Panon poé kakara meleték di belah wétan. Lalu lintas di péngkolan Gandasoli, Soreang, can pati ramé. Sasakali mobil jeung motor ngaliwat tarik. Sababaraha delman nu pinuh ku panumpang ti Junti Girang katingali mudun, sigana panumpangna rék muru pasar kagét di pertiluan Warung Lobak.

Pas peuntasen RM Marlina katingali nu awakna seseg, rada gendut, keur aneprak bari ngarautan awi ku péso. Saurang baturna katingali maturan manéhna ngajak ngobrol. Di hareupeunna aya lima na miniatur treuk ngajugrug. Aralus, weweg, rapih, jeung rupa-rupa warnana.

Ayobandung.com nu geus ngaléwat éta péngkolan kapaksa balik deui, kataji ku miniatur treuk nu ngajugrug. Motor diparkir. Jrut, turun.

“Sabarahaan ieu teh, Kang? Kéngéng Akang nyalira? Saraé, nya?”

Si Akang nu awakna seseg téh eureun heula ngarautna. Nyebutkeun ngaranna, tuluy unggeuk bari seuri. “Wasta abdi Iwan (40). Sok, Kang. Mirah, Kang, Rp130.000. Pami ngadamel mah sesah,” ceuk Iwan (40) bari tuluy ngaraut kai deui.

Iwan nétélakeun, geus aya tilu bulanna manéhna dagang miniatur treuk di péngkolan Gandasoli éta. Asalna mah Iwan ngagabung jeung pengrajin wayang golek Giri Harja di Jelekong. “Tapi, ninggal bisnis miniatur treuk keur ramé, abdi nyobian heula ka miniatur treuk,” ceuk Iwan.

Ceuk Iwan, sapopoé manéhna dagang di dinya. Memang teu katingali ramé, tapi geus boga langganan. “Jeung deuih, bumi abi teu jauh ti dieu,” ceuk Iwan ka  Ayobandung.com, Minggu 18 April 2021.

“Abdi di dieu teu tangtos dugi ka jam sabaraha. Sakapeung pami keur ramé, jam 11 tos uih. Gumantung séépna barang, Kang,” ceuk Iwan.

Ceuk Iwan, manéhnana ogé diajar nyieun miniatur treuk  tina youtube. “Béda jeung baheula, ayeuna mah nyieun miniatur treuk teu ngagunakeun cét. Lamun geus nyieun rangkana, tingga paké stiker tempel. Stikerna dijeun heula disainna. Tuluy, diprin. Tinggal témpélkan. Leuwih rapih jeung irit biaya,” ceuk Iwan.

Ngeunaan penjualan, ceuk Iwan, unggal poé aya wé nu meuli. Harga na dibanderol Rp130.000. “Alhamdulillah aya wé nu meuli. Kamari waé kajual 12. Nya rata-rata 5-7 buah sapoé kajual.”

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Di Purwakarta Belesong, di Tasik Lodong

Bandungan Senin, 17 Mei 2021 | 16:00 WIB

Ngabuburit jeung Mapag Lebaran di Purwakarta jeung Tasik.

Bandung Baheula - Bandungan, Di Purwakarta Belesong, di Tasik Lodong, tradisi bermain lodong,Lodong,belesong,belesong purwakarta,lodong tasik,ngabuburit di Purwakarta,ngabuburit di tasik

Sastra Sunda: PETI PANYINGLAR PATI

Bandungan Sabtu, 15 Mei 2021 | 09:05 WIB

Tali peti anu ceuk pangrasana geus pageuh ditalikeun kana palang dada, singhoréng talina pegat kabawa tanaga cai nu nyéo...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PETI PANYINGLAR PATI, cerpen Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Ai Wawang,Carita pondok,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,carpon

IDULFITRI

Bandungan Rabu, 12 Mei 2021 | 17:27 WIB

Poho kana protokol kaséhatan. Sabab, kébeh hayang ngarayakeun Idulfitri.

Bandung Baheula - Bandungan, IDULFITRI, fiksimini,Fiksimini Sunda,fiksimini bahasa sunda,cerita  pendek sunda,Carpon Sunda,fiksimini dudung ridwan

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Bandungan Senin, 10 Mei 2021 | 13:47 WIB

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen.

Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

artikel terkait

dewanpers