web analytics
  

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Kamis, 15 April 2021 14:59 WIB Redaksi AyoBandung.Com
Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

Beragam jenis kurma yang populer di Indonesia. (Ayobandung.com/Kavin Faza)

JAKARTA, BANDUNG.COM – Dina bulan puasa, di pasar atawa di sisi jalan loba nu daragang korma. Nyunnah ta’jil maké buah korma mah. Salian amis rasana, buah korma loba mangfaatna.

Sukrosa dina buah korma bisa gancang diserep ku awak. Energi nu leungit keur puasa, langsung bisa kagantikeun.

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah. Korma ti satiap nagara boga ciri khas masing-masing.

Ieu 5 jinis korma nu aya di Indonésa, dicutat tina Suara.com, jaringan Ayobandung.com.

1. Korma Sukari
Korma Sukari lolobana bentukna buleud. Warnana bisa hideung atawa cokelat. Teksturna lembut pisan, amisna kareueut. Teu nyalahan lamun Korma Sukari jadi favoritna Raja Saudi.

2. Korma Ajwa
Korma Ajwa disebut ogé Korma Nabi lantaran mémang korma ieu jadi favoritna Nabi Muhammad Saw. Tangkal Korma Ajwa lolobana tumbuh di Madinah.

Warna na hideung, tapi sok aya ogé nu warnana kabeureum-beureuman. Gurat kulitna beda jeung korma lainna. Teksturna garing jeung enyoy.

Leuwih leutik tina ukuran korma biasa. Amis Korma Ajwa khas--teu amis teuing. Ceunah, kandungan gulana monosakarida. Kukituna Korma Ajwa aman dikonsumsi ku nu boga panyakit diabetes tipe-2.

3. Korma Deglet Noor atawa Korma Tunis
Korma Tunis lolobana didatangkeun ti Tunisia, matakna korma ieu disebut korma Tunis. Tapi, aya ogé nu didatangkeun ti Al-Jazair.

Biasana bentukna rada ipis jeung panjang. Warnana kacokelatan. Teksturna garing. Amisna moal matak enek.

4. Korma Medjool
Jinis korma Medjool lolobana asalna ti Maroko, tapi aya ogé nu diimpor ti Amerika jeung Israel. Bentukna panjang. Dagingna kandel. Teu pati amis teuing.

5. Korma Lulu

Mirip Korma Ajwa, leutik, jeung warnana hideung lestreng. Sarua jeung Ajwa, lolobana korma Lulu ogé tumbuh di Kota Madinah. Rasana teu pati amis, malah rada haseum. Téksturna lembut-garing.

Salian lima jinis korma di luhur, loba kénéh jinis korma nu asup ka Indonéa, umpamana: korma Khalas, Sayer, Khenaizi, Fard, Bam, Safawi, jeun Mabrum.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari

Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma

Bandungan Jumat, 30 April 2021 | 13:13 WIB

Nanang nyebutkeun, dagang bedug béda jeung dagang barang séjén. Dagang kulit bedug jeung bedug mah musiman. Ayana di bul...

Bandung Baheula - Bandungan, Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma, pedagang beduk,tukang bedug,Pedagang Kulit Bedug Tasikmalaya,kulit bedug,Bedug Tasikmalaya

Paséa

Bandungan Kamis, 29 April 2021 | 15:37 WIB

“Didengé-déngé, titadi, éta Sungut meni ngocoblak waé.

Bandung Baheula - Bandungan, Paséa, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Carita pondok Sunda

És Cendol Katapang: Nyuruput Céndolna wungkul gé Geus Ngeunah

Bandungan Rabu, 28 April 2021 | 11:44 WIB

Di bulan puasa és Céndol Katapang maréma kacida.

Bandung Baheula - Bandungan, És Cendol Katapang: Nyuruput Céndolna wungkul gé Geus Ngeunah, Es Cendol Katapang,Es Cendol Elizabet,harga es cendol katapang,tempat es cendol katapang

artikel terkait

dewanpers