web analytics
  

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Kamis, 15 April 2021 14:59 WIB Redaksi AyoBandung.Com
Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

Beragam jenis kurma yang populer di Indonesia. (Ayobandung.com/Kavin Faza)

JAKARTA, BANDUNG.COM – Dina bulan puasa, di pasar atawa di sisi jalan loba nu daragang korma. Nyunnah ta’jil maké buah korma mah. Salian amis rasana, buah korma loba mangfaatna.

Sukrosa dina buah korma bisa gancang diserep ku awak. Energi nu leungit keur puasa, langsung bisa kagantikeun.

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah. Korma ti satiap nagara boga ciri khas masing-masing.

Ieu 5 jinis korma nu aya di Indonésa, dicutat tina Suara.com, jaringan Ayobandung.com.

1. Korma Sukari
Korma Sukari lolobana bentukna buleud. Warnana bisa hideung atawa cokelat. Teksturna lembut pisan, amisna kareueut. Teu nyalahan lamun Korma Sukari jadi favoritna Raja Saudi.

2. Korma Ajwa
Korma Ajwa disebut ogé Korma Nabi lantaran mémang korma ieu jadi favoritna Nabi Muhammad Saw. Tangkal Korma Ajwa lolobana tumbuh di Madinah.

Warna na hideung, tapi sok aya ogé nu warnana kabeureum-beureuman. Gurat kulitna beda jeung korma lainna. Teksturna garing jeung enyoy.

Leuwih leutik tina ukuran korma biasa. Amis Korma Ajwa khas--teu amis teuing. Ceunah, kandungan gulana monosakarida. Kukituna Korma Ajwa aman dikonsumsi ku nu boga panyakit diabetes tipe-2.

3. Korma Deglet Noor atawa Korma Tunis
Korma Tunis lolobana didatangkeun ti Tunisia, matakna korma ieu disebut korma Tunis. Tapi, aya ogé nu didatangkeun ti Al-Jazair.

Biasana bentukna rada ipis jeung panjang. Warnana kacokelatan. Teksturna garing. Amisna moal matak enek.

4. Korma Medjool
Jinis korma Medjool lolobana asalna ti Maroko, tapi aya ogé nu diimpor ti Amerika jeung Israel. Bentukna panjang. Dagingna kandel. Teu pati amis teuing.

5. Korma Lulu

Mirip Korma Ajwa, leutik, jeung warnana hideung lestreng. Sarua jeung Ajwa, lolobana korma Lulu ogé tumbuh di Kota Madinah. Rasana teu pati amis, malah rada haseum. Téksturna lembut-garing.

Salian lima jinis korma di luhur, loba kénéh jinis korma nu asup ka Indonéa, umpamana: korma Khalas, Sayer, Khenaizi, Fard, Bam, Safawi, jeun Mabrum.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Di Purwakarta Belesong, di Tasik Lodong

Bandungan Senin, 17 Mei 2021 | 16:00 WIB

Ngabuburit jeung Mapag Lebaran di Purwakarta jeung Tasik.

Bandung Baheula - Bandungan, Di Purwakarta Belesong, di Tasik Lodong, tradisi bermain lodong,Lodong,belesong,belesong purwakarta,lodong tasik,ngabuburit di Purwakarta,ngabuburit di tasik

Sastra Sunda: PETI PANYINGLAR PATI

Bandungan Sabtu, 15 Mei 2021 | 09:05 WIB

Tali peti anu ceuk pangrasana geus pageuh ditalikeun kana palang dada, singhoréng talina pegat kabawa tanaga cai nu nyéo...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PETI PANYINGLAR PATI, cerpen Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Ai Wawang,Carita pondok,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,carpon

IDULFITRI

Bandungan Rabu, 12 Mei 2021 | 17:27 WIB

Poho kana protokol kaséhatan. Sabab, kébeh hayang ngarayakeun Idulfitri.

Bandung Baheula - Bandungan, IDULFITRI, fiksimini,Fiksimini Sunda,fiksimini bahasa sunda,cerita  pendek sunda,Carpon Sunda,fiksimini dudung ridwan

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Bandungan Senin, 10 Mei 2021 | 13:47 WIB

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen.

Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

artikel terkait

dewanpers