web analytics
  

Hotél

Rabu, 7 April 2021 16:00 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Hotél, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda

Ilustrasi -- Hotel. (Pixabay)

AYA tugas ti kantor kudu ka Yogyakarta. Mondok di hotél béntang opat, teu jauh ti Malioboro. Saméméhna tara meunang tugas ka luar kota bari jeung kudu pundak pondok.

Enyaan alus. Asup kamar kudu ngagésék kartu. Sup ka jero, tempat saré meni beresih naker. Golédag nyobaan kasurna. Empuk. Dienyod-enyod. Emh, tapi asa genah saré di kasur di imah sorangan.

Rémot dicokot. Mencét power. Tipi LED 32 inci téa hurung. Meni alus gambarna. Éh, tapi asa alus tipi nu di imah bari jeung jadul sarta 20 inci ogé.

Geus reureuh, terus ka kamar mandi. Anduk bodas, sabun, sikat gigi aya. Badé cipanas, citiis, atanapi cihaneut sayogi. Badé ngeueum, mangga. Badé dipancuran, pek baé. Emh, asa seger mandi di imah sorangan.

Wengi na ngopi di kafé hotél. Sacangkir 60 rebu. Emh, tapi asa nikmat kopi nu diasongkeun ku pamajikan di imah.

Saméméh saré, aya patugas hotél keketrok. “Pak, apakah perlu teman wanita?”

Kuring godeg bari nutupkeun panto. Inget ka pamajikan, barudak, jeung imah tipe 21 di Soreang.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari

Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma

Bandungan Jumat, 30 April 2021 | 13:13 WIB

Nanang nyebutkeun, dagang bedug béda jeung dagang barang séjén. Dagang kulit bedug jeung bedug mah musiman. Ayana di bul...

Bandung Baheula - Bandungan, Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma, pedagang beduk,tukang bedug,Pedagang Kulit Bedug Tasikmalaya,kulit bedug,Bedug Tasikmalaya

Paséa

Bandungan Kamis, 29 April 2021 | 15:37 WIB

“Didengé-déngé, titadi, éta Sungut meni ngocoblak waé.

Bandung Baheula - Bandungan, Paséa, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Carita pondok Sunda

És Cendol Katapang: Nyuruput Céndolna wungkul gé Geus Ngeunah

Bandungan Rabu, 28 April 2021 | 11:44 WIB

Di bulan puasa és Céndol Katapang maréma kacida.

Bandung Baheula - Bandungan, És Cendol Katapang: Nyuruput Céndolna wungkul gé Geus Ngeunah, Es Cendol Katapang,Es Cendol Elizabet,harga es cendol katapang,tempat es cendol katapang
dewanpers