web analytics
  

Warung Asihan

Minggu, 4 April 2021 20:42 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Warung Asihan, Fikmin Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,seni dan budaya sunda,seni dan sastra sunda

Ilustrasi warung (istimewa)

WARUNG TANTE, hareupeun imah kuring, lain hiji-hijina warung nu aya di komplék kuring. Sabenerna mah aya kana opat warungna. Tapi, nya meureun geus milikna ampir kabéh ibu-ibu sakomplék tamplok balanja ka warung éta.

Sanggeus subuh, ibu-ibu geus ngagimbung. Eukeur mah memang di warung Tante mah sagala aya. Ti mimiti barang saperti odol, sabun mandi, nepi ka daging, sarupaning sayur, jang pasakeun.

Warung Bang Togar nu tiheula maréma jadi tiiseun. Padahal Warung Bang Togar nu mimiti ngadegkeun warung. Jeung méméh aya warung Tante, ibu-bu téh balanja ka warung Bang Togar.

“Biasalah asihannya kuat. Gunung Padang. Sok wé lihat kalau pagi-pagi ngéprét-ngéprét air,” ceuk Bang Togar ka pamajikan kuring basa pamajikan meuli obat nyamuk. Sanajan  Warung Tante hareupeun imah gé, pamajikan kapaksa milih ka warung nu jauh. Horéam ngantri, ceunah.

“Ah, Bang, éta mah nguprat-ngeprét cai téh méh teu ngebul wé,” ceuk pamajikan.

“Eh, si Ibu ga percaya. Ini mah airnya paké beras.”

Pamajikan teu katutuluyan barang tanya sanggeus meunang obat nyamuk mah.

Kabéhdieunakeun, dirasa-rasa asa bener ogé omongan Bang Togar. Subuh-subuh mun kuring ka masjid Si Tante atawa anakna sok katingali ngéprétan jalan sakuriling warungna. Caina cai khusus tina émbér, lain cai ledeng. Teu goréng sangka ah, meureun méh teu kebul.

Tapi, ditingali kéképrétna téh unggal poé, méméh warung buka. Teu ningali usum halodo atawa usum hujan. Lamun enya méh teu kebul mah, keur usum hujan mah teu kudu kéképrét, pan jalanna geus baseuh?

Kacurigaan nu kadua, bener wé disidik-sidik mah caina aya béasan. Hayam kuring nu harita teu kaampihkeun katinggali keur macokan béas di jalan.

Geus teu ribut ka Bang Togar, ti harita kuring tara ngampihkeun hayam ka kandang. Jeung teu kudu deui maraban hayam unggal isuk.

Atuh hayam kuring beuki marontok.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari

Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma

Bandungan Jumat, 30 April 2021 | 13:13 WIB

Nanang nyebutkeun, dagang bedug béda jeung dagang barang séjén. Dagang kulit bedug jeung bedug mah musiman. Ayana di bul...

Bandung Baheula - Bandungan, Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma, pedagang beduk,tukang bedug,Pedagang Kulit Bedug Tasikmalaya,kulit bedug,Bedug Tasikmalaya
dewanpers