web analytics
  

Asmarandana Heubeul Isuk

Senin, 5 April 2021 16:41 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Asmarandana Heubeul Isuk, Fiksimini Sunda,fiksimini,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,seni dan budaya sunda

Jambatan kareta api Rancagoong, Soreang. (Istimewa)

NGUMBARA kuring téh kungsi. Di kacamatan Soreang. Di jalan raya Ciwidey. Imah téh dina mumunggang handapeun tangkal kiara. Ngaran lembur Heubeul Isuk. Katelah beurang sok elat. Tiris kénéh enjing-enjing. Sareng langit henteu bengras. Teu katingal sarangéngé. Reueuk sanés badé hujan. Awun-awun. Ngahalangan. Jarum jam tos angka tujuh. Tapi geuningan can caang.

Kataji ku Asmarandana Heubeul Isuk nu dimuat di hiji blog, kuring ngajugjug—mawa kaméra—ka Soreang. Maké motor. Peuting-peuting.

Hoyong nyobaan isuk-isuk di Heubeul Isuk sakalian rék niat nyieun reportasena. Mondok di imah Pak RT nu kacida bageur.

Subuh-subuh hudang. Bari diharudum sarung. Cingogo di tepas imah panggung. Bari ngelepus ngaroko.

Lamping dibungkus halimun. Di handapna jambatan karéta api Bandung-Ciwidey jaman baheula.

Neng Elis, putra Pak RT anu randa, ngasongkeun cikopi panas jeung goréng pisang. Terus anjeunna maturan ngobrol ngalér ngidul.

Nyaan di Heubeul Isuk poho ka beurang. Poho ka pamajikan.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: RT IDUN

Bandungan Sabtu, 10 April 2021 | 06:11 WIB

KANG IDUN ngalempréh teu walakaya. Beurat awakna tuluy nyirorot. Awakna nu baheula seseg.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RT IDUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Carpon Eryandi Dahlan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Bandungan

Hotél

Bandungan Rabu, 7 April 2021 | 16:00 WIB

Kuring godeg bari nutupkeun panto.

Bandung Baheula - Bandungan, Hotél, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda

Torowongan Sasaksaat. Malem Jumaah jeung Malem Senén Hawana Panas

Bandungan Selasa, 6 April 2021 | 12:11 WIB

Torowongan Sasaksaat Meulah Bukit Cidepok nu ayana di antara Stasion Maswati jeung Stasion Sasaksaat.

Bandung Baheula - Bandungan, Torowongan Sasaksaat. Malem Jumaah jeung Malem Senén Hawana Panas, terowongan terpanjang Indonesia,Terowongan Saaksaat,misteri terowongan sasaksaat,Sejarah terowongan sasak saat

Asmarandana Heubeul Isuk

Bandungan Senin, 5 April 2021 | 16:41 WIB

Asmarandana Heubeul Isuk

Bandung Baheula - Bandungan, Asmarandana Heubeul Isuk, Fiksimini Sunda,fiksimini,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,seni dan budaya sunda

Warung Asihan

Bandungan Minggu, 4 April 2021 | 20:42 WIB

Eukeur mah memang di warung Tante mah sagala aya. Ti mimiti barang saperti odol, sabun mandi, nepi ka daging, sarupaning...

Bandung Baheula - Bandungan, Warung Asihan, Fikmin Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,seni dan budaya sunda,seni dan sastra sunda

Sastra Sunda: WANOJA NU DATANG KA IMAH

Bandungan Sabtu, 3 April 2021 | 07:16 WIB

Laju cengkat. Kuring kudu ngawangkong jeung Miranti tur nyarita nu saenyana. Tapi manéhna geus teu nyampak di kamar hare...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: WANOJA NU DATANG KA IMAH, Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,cerita pendek Komala Sutha,Carpon Sunda,Carpon Komala Sutha,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Banjir mah Geus Biasa. Nu Hésé mah Mun Aya nu Maot rék Dikubur di Mana...

Bandungan Kamis, 1 April 2021 | 14:25 WIB

Eféktivitas kolam réténsi Cieunteung jeung torowongan Nanjung can katingali maksimal “atasi” banjir.

Bandung Baheula - Bandungan, Banjir mah Geus Biasa. Nu Hésé mah Mun Aya nu Maot rék Dikubur di Mana?, banjir dayeuhkolot,korban banjir Andir,banjir andir,baleendah banjir,Kolam Retensi Cieunteung

Loba nu Néangan: Tanaman Kupu-Kupu, Begonia Polkadot, Lili Paris, Karp...

Bandungan Rabu, 31 Maret 2021 | 12:46 WIB

Loba nu Néangan: Tanaman Kupu-Kupu, Begonia Polkadot, Lili Paris, Karpét Mérah.

Bandung Baheula - Bandungan, Loba nu Néangan: Tanaman Kupu-Kupu, Begonia Polkadot, Lili Paris, Karpét Mérah. , Tanaman Hias,tanaman hias kupu-kupu,tanaman hias Begonia Polkadot,tanaman hias begonia karpet merah,Taman Begonia
dewanpers