web analytics
  

Warung Asihan

Minggu, 4 April 2021 20:42 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Warung Asihan, Fikmin Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,seni dan budaya sunda,seni dan sastra sunda

Ilustrasi warung (istimewa)

WARUNG TANTE, hareupeun imah kuring, lain hiji-hijina warung nu aya di komplék kuring. Sabenerna mah aya kana opat warungna. Tapi, nya meureun geus milikna ampir kabéh ibu-ibu sakomplék tamplok balanja ka warung éta.

Sanggeus subuh, ibu-ibu geus ngagimbung. Eukeur mah memang di warung Tante mah sagala aya. Ti mimiti barang saperti odol, sabun mandi, nepi ka daging, sarupaning sayur, jang pasakeun.

Warung Bang Togar nu tiheula maréma jadi tiiseun. Padahal Warung Bang Togar nu mimiti ngadegkeun warung. Jeung méméh aya warung Tante, ibu-bu téh balanja ka warung Bang Togar.

“Biasalah asihannya kuat. Gunung Padang. Sok wé lihat kalau pagi-pagi ngéprét-ngéprét air,” ceuk Bang Togar ka pamajikan kuring basa pamajikan meuli obat nyamuk. Sanajan  Warung Tante hareupeun imah gé, pamajikan kapaksa milih ka warung nu jauh. Horéam ngantri, ceunah.

“Ah, Bang, éta mah nguprat-ngeprét cai téh méh teu ngebul wé,” ceuk pamajikan.

“Eh, si Ibu ga percaya. Ini mah airnya paké beras.”

Pamajikan teu katutuluyan barang tanya sanggeus meunang obat nyamuk mah.

Kabéhdieunakeun, dirasa-rasa asa bener ogé omongan Bang Togar. Subuh-subuh mun kuring ka masjid Si Tante atawa anakna sok katingali ngéprétan jalan sakuriling warungna. Caina cai khusus tina émbér, lain cai ledeng. Teu goréng sangka ah, meureun méh teu kebul.

Tapi, ditingali kéképrétna téh unggal poé, méméh warung buka. Teu ningali usum halodo atawa usum hujan. Lamun enya méh teu kebul mah, keur usum hujan mah teu kudu kéképrét, pan jalanna geus baseuh?

Kacurigaan nu kadua, bener wé disidik-sidik mah caina aya béasan. Hayam kuring nu harita teu kaampihkeun katinggali keur macokan béas di jalan.

Geus teu ribut ka Bang Togar, ti harita kuring tara ngampihkeun hayam ka kandang. Jeung teu kudu deui maraban hayam unggal isuk.

Atuh hayam kuring beuki marontok.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: RT IDUN

Bandungan Sabtu, 10 April 2021 | 06:11 WIB

KANG IDUN ngalempréh teu walakaya. Beurat awakna tuluy nyirorot. Awakna nu baheula seseg.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RT IDUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Carpon Eryandi Dahlan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Bandungan

Hotél

Bandungan Rabu, 7 April 2021 | 16:00 WIB

Kuring godeg bari nutupkeun panto.

Bandung Baheula - Bandungan, Hotél, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda

Torowongan Sasaksaat. Malem Jumaah jeung Malem Senén Hawana Panas

Bandungan Selasa, 6 April 2021 | 12:11 WIB

Torowongan Sasaksaat Meulah Bukit Cidepok nu ayana di antara Stasion Maswati jeung Stasion Sasaksaat.

Bandung Baheula - Bandungan, Torowongan Sasaksaat. Malem Jumaah jeung Malem Senén Hawana Panas, terowongan terpanjang Indonesia,Terowongan Saaksaat,misteri terowongan sasaksaat,Sejarah terowongan sasak saat

Asmarandana Heubeul Isuk

Bandungan Senin, 5 April 2021 | 16:41 WIB

Asmarandana Heubeul Isuk

Bandung Baheula - Bandungan, Asmarandana Heubeul Isuk, Fiksimini Sunda,fiksimini,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,seni dan budaya sunda

Warung Asihan

Bandungan Minggu, 4 April 2021 | 20:42 WIB

Eukeur mah memang di warung Tante mah sagala aya. Ti mimiti barang saperti odol, sabun mandi, nepi ka daging, sarupaning...

Bandung Baheula - Bandungan, Warung Asihan, Fikmin Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,seni dan budaya sunda,seni dan sastra sunda

Sastra Sunda: WANOJA NU DATANG KA IMAH

Bandungan Sabtu, 3 April 2021 | 07:16 WIB

Laju cengkat. Kuring kudu ngawangkong jeung Miranti tur nyarita nu saenyana. Tapi manéhna geus teu nyampak di kamar hare...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: WANOJA NU DATANG KA IMAH, Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,cerita pendek Komala Sutha,Carpon Sunda,Carpon Komala Sutha,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Banjir mah Geus Biasa. Nu Hésé mah Mun Aya nu Maot rék Dikubur di Mana...

Bandungan Kamis, 1 April 2021 | 14:25 WIB

Eféktivitas kolam réténsi Cieunteung jeung torowongan Nanjung can katingali maksimal “atasi” banjir.

Bandung Baheula - Bandungan, Banjir mah Geus Biasa. Nu Hésé mah Mun Aya nu Maot rék Dikubur di Mana?, banjir dayeuhkolot,korban banjir Andir,banjir andir,baleendah banjir,Kolam Retensi Cieunteung

Loba nu Néangan: Tanaman Kupu-Kupu, Begonia Polkadot, Lili Paris, Karp...

Bandungan Rabu, 31 Maret 2021 | 12:46 WIB

Loba nu Néangan: Tanaman Kupu-Kupu, Begonia Polkadot, Lili Paris, Karpét Mérah.

Bandung Baheula - Bandungan, Loba nu Néangan: Tanaman Kupu-Kupu, Begonia Polkadot, Lili Paris, Karpét Mérah. , Tanaman Hias,tanaman hias kupu-kupu,tanaman hias Begonia Polkadot,tanaman hias begonia karpet merah,Taman Begonia
dewanpers