web analytics
  

Hotél

Rabu, 7 April 2021 16:00 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Hotél, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda

Ilustrasi -- Hotel. (Pixabay)

AYA tugas ti kantor kudu ka Yogyakarta. Mondok di hotél béntang opat, teu jauh ti Malioboro. Saméméhna tara meunang tugas ka luar kota bari jeung kudu pundak pondok.

Enyaan alus. Asup kamar kudu ngagésék kartu. Sup ka jero, tempat saré meni beresih naker. Golédag nyobaan kasurna. Empuk. Dienyod-enyod. Emh, tapi asa genah saré di kasur di imah sorangan.

Rémot dicokot. Mencét power. Tipi LED 32 inci téa hurung. Meni alus gambarna. Éh, tapi asa alus tipi nu di imah bari jeung jadul sarta 20 inci ogé.

Geus reureuh, terus ka kamar mandi. Anduk bodas, sabun, sikat gigi aya. Badé cipanas, citiis, atanapi cihaneut sayogi. Badé ngeueum, mangga. Badé dipancuran, pek baé. Emh, asa seger mandi di imah sorangan.

Wengi na ngopi di kafé hotél. Sacangkir 60 rebu. Emh, tapi asa nikmat kopi nu diasongkeun ku pamajikan di imah.

Saméméh saré, aya patugas hotél keketrok. “Pak, apakah perlu teman wanita?”

Kuring godeg bari nutupkeun panto. Inget ka pamajikan, barudak, jeung imah tipe 21 di Soreang.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Méngbal Huhujanan

Bandungan Rabu, 14 April 2021 | 15:20 WIB

Isukna, kuring ningali Ema keur ngaberesihan baju kotor jeung sapatu urut kuring méngbal.

Bandung Baheula - Bandungan, Méngbal Huhujanan, Fikmin Sunda,Fiksimini Sunda,ceritap pendek sunda,Carpon Sunda

BULAN DI JERO SUMUR

Bandungan Selasa, 13 April 2021 | 05:52 WIB

Ngagebeg, naha bet aya bulan di jero sumur? Deudeuh teuing, bulan geus tikusruk ka sumur.

Bandung Baheula - Bandungan, BULAN DI JERO SUMUR, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja dan bulan di dalam sumur,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda

Kolek Cau, Bala-Bala, jeung Asinan Ménu Wajib Buka Puasa

Bandungan Senin, 12 April 2021 | 15:34 WIB

Bulan puasa teu bisa dipisahkeun ti nu ngaranna ta’jil. Biasana mah kadahareun nu amis-amis, ti mimiti korma, céndol, si...

Bandung Baheula - Bandungan, Kolek Cau, Bala-Bala, jeung Asinan Ménu Wajib Buka Puasa, Kolak Pisang,Gorengan,bala-bala,asinan sayuran,makanan khas ramadan,Tiga makanan khas Ramadan

Sastra Sunda: RT IDUN

Bandungan Sabtu, 10 April 2021 | 06:11 WIB

KANG IDUN ngalempréh teu walakaya. Beurat awakna tuluy nyirorot. Awakna nu baheula seseg.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RT IDUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Carpon Eryandi Dahlan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Bandungan

Hotél

Bandungan Rabu, 7 April 2021 | 16:00 WIB

Kuring godeg bari nutupkeun panto.

Bandung Baheula - Bandungan, Hotél, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda

Torowongan Sasaksaat. Malem Jumaah jeung Malem Senén Hawana Panas

Bandungan Selasa, 6 April 2021 | 12:11 WIB

Torowongan Sasaksaat Meulah Bukit Cidepok nu ayana di antara Stasion Maswati jeung Stasion Sasaksaat.

Bandung Baheula - Bandungan, Torowongan Sasaksaat. Malem Jumaah jeung Malem Senén Hawana Panas, terowongan terpanjang Indonesia,Terowongan Saaksaat,misteri terowongan sasaksaat,Sejarah terowongan sasak saat

Asmarandana Heubeul Isuk

Bandungan Senin, 5 April 2021 | 16:41 WIB

Asmarandana Heubeul Isuk

Bandung Baheula - Bandungan, Asmarandana Heubeul Isuk, Fiksimini Sunda,fiksimini,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,seni dan budaya sunda

Warung Asihan

Bandungan Minggu, 4 April 2021 | 20:42 WIB

Eukeur mah memang di warung Tante mah sagala aya. Ti mimiti barang saperti odol, sabun mandi, nepi ka daging, sarupaning...

Bandung Baheula - Bandungan, Warung Asihan, Fikmin Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,seni dan budaya sunda,seni dan sastra sunda
dewanpers