web analytics
  

Loba nu Néangan: Tanaman Kupu-Kupu, Begonia Polkadot, Lili Paris, Karpét Mérah.

Rabu, 31 Maret 2021 12:46 WIB Redaksi AyoBandung.Com
Bandung Baheula - Bandungan, Loba nu Néangan: Tanaman Kupu-Kupu, Begonia Polkadot, Lili Paris, Karpét Mérah. , Tanaman Hias,tanaman hias kupu-kupu,tanaman hias Begonia Polkadot,tanaman hias begonia karpet merah,Taman Begonia

Tanaman hias nu loba diteangan. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

LENGKONG, AYOBANDUNG.COM – Usum pandemi. Jelema loba cicing di imah. Tamba kesel, ngeusian buruan imahna ku pepelakan tanaman hias. Ibu-ibu nu katingali nu gandrung mah, tapi teu saeutik ogé bapa-bapa.

Kang Anang (25), nu boga gerai tanaman hias di Jalan Soekarno-Hatta, Kota Bandung, nyebut, aya 4 jinis tanaman hias nu panglobana ditanyakeun, di antarana.

1. Tanaman Kupu-Kupu 
Tanaman Kupu-Kupu biasa ogé disebut Butterfly. Ngaran latinna Oxalis Triangularis. Ngarawatna gampang. Matakna loba néangan.

Daunna warna ungu, siga kupu-kupu. Lucu. Lian ti éta Butterfly boga kembang laleutik siga anggrék, seungit.

Tanaman hias kupu-kupu atawa Oxalis triangularis. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

Unik, lamun ti peuting, daunna nutup sorangan. Ngabuka atawa hudang deui lamun isuk-isuk. Kumaha wé jiga jelema saré.  

Bisa disimpeun di jero atawa di luar rohangan. Mangkadé kudu kacahayaan. Lamun henteu, hésé ngagedéan. Tapi, tong kacahayaan panonpoé langsung bisi daunna layu tuluy garing. Alusna mah simpeun Oxalis triangularis di rohangan nu caang.

Tanaman hias begonia polkadot. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

2. Begonia Polkadot 
Salian Tanaman Kupu-Kupu, si geulis Begonia Polkadot ogé loba nu néangan. Ngaran ilmiahna Begonia Maculata, tanaman hias ieu boga daun nu gomplok, tapi ari dahanna leutik. 

Tanaman hias begonia polkadot atau Begonia maculata. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

Daunna siga jangjang malaikat alias guardian wings nu aya titik-titik bodas dina tonggongna. Lantaran titik-titik éta, tanaman ieu disebut Begonia Polkadot

Hargana teu mahal teuing. Ngarawatna gé teu ribet. Nu penting perhatikeun kacahayaan teu. Pastikeun kudu kacahayaan méh tumbuhna maksimal.  

Tanaman hias lili paris. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

3. Lili Paris
Lili paris sederhana tapi lucu. Simpel. Daunna ngarumbay panjang. Tungtungna aya garis bodas, nambahan jadi éksotis. 

Tanaman hias lili paris. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

Lili Paris biasana mah disimpeun di jero rohangan. Rohangan katingalina jadi éndah, seger. Ceunah, tanaman ieu gé bisa ngabeursihkeun udara tina senyawa nu némpél dina benda nu dibawa ti luar imah. 

Tanaman hias Begonia Karpet Merah. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

4. Begonia Karpét Mérah
Hiji deui tina jinis begonia nu loga ditéangan téh, nyaéta Begonia Karpét Mérah. Ngaran kerénna Begonia Red Carpet Turk. 

Unik, daunna buleud. Tonggong daunna nu warna beureum lamun dicabak karasa aya bulu-bulu alus mirip karpét. Sisi daunna gé warna beureum.

Tanaman hias Begonia Karpet Merah. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

Begonia nu siga kieu hargana mahal sabab kaasup tanaman langka. Daunna geulis, kombinasi tina warna héjo jeung beureum kalem. Loba nu raresepeun. (Iis Muslimah/magang)

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Keremes, Katuangan Jadul nu Mimiti Langka

Bandungan Rabu, 23 Juni 2021 | 15:43 WIB

Tapi, aya wé nu keukeuh ngeureyeuh ngaproduksi katuangan nu dijieunna tina hui ieu.

Bandung Baheula - Bandungan, Keremes, Katuangan Jadul nu Mimiti Langka, keremes,Kremes,keremes makanan jadul,keremes makana khas sunda,kremes mulai langka

Nu Dijilbab Kayas

Bandungan Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB

Ti harita, pleng, tepi ka ayeuna teu panggih. Boh jeung Elis. Boh jeung Wawan. Carita éta geus di-énd-keun. Disimpeun di...

Bandung Baheula - Bandungan, Nu Dijilbab Kayas, Fiksimini Sunda,Cerita Fiksi,fiksimini,fiksimini dudung ridwan,Sastra Sunda

Cerpen: SEGALA HAL PENTING DALAM INGATAN

Bandungan Sabtu, 19 Juni 2021 | 09:31 WIB

Maafkan aku, Dorma. Sepertinya, aku takkan pernah sempat menceritakan segala hal penting dalam ingatanku ini kepadamu ka...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: SEGALA HAL PENTING DALAM INGATAN, Cerita Pendek,Bahasa dan Sastra Indonesia,cerpen,cerpen fitri manalu,cerita pendek fitri manalu,sastra indonesia,Sastra

Kukurilingan Néangan RS Kosong, Pasién Covid 19 Ahirna Maot di Jalan

Bandungan Jumat, 18 Juni 2021 | 14:15 WIB

Pasién Covid asal Lohbener maot di jalan sanggeus teu manggihan RS nu kosong.

Bandung Baheula - Bandungan, Kukurilingan Néangan RS Kosong, Pasién Covid 19 Ahirna Maot di Jalan, COVID-19,pasien covid 19 meninggal di jalan,rs  penuh,Pasien Covid-19

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

Bandungan Kamis, 17 Juni 2021 | 15:01 WIB

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

Bandung Baheula - Bandungan, Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19, COVID-19,menjenguk orang sakit,menengok orang sakit,ngalongok nu gering

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belan...

Bandungan Rabu, 16 Juni 2021 | 13:51 WIB

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung

Bandung Baheula - Bandungan, Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung, Sumber Hidangan,Toko Roti Sumber Hidangan,Toko Roti Legendaris,Het Snoephuis

Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN

Bandungan Sabtu, 12 Juni 2021 | 09:56 WIB

Pantun téh salah sahiji pintonan kasenian dina jaman Pajajaran. Anu remen dilalakonkeunanana kalolobaan mah carita ngeun...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,cerita pendek aan merdeka permana,Carpon Sunda,carpon aan merdeka  permana,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Budaya Sunda

Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay

Bandungan Kamis, 10 Juni 2021 | 14:44 WIB

Kurupuk RO bisa disebut kadaharan jadul nu ngalegénda. Tapi, tong salah nu raresep kana camilan khas Jawa Barat ieu masi...

Bandung Baheula - Bandungan, Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay, Kerupuk RO,Pengrajin Kerupuk RO,Raden omay,sejarah kerupuk ro,sajarah kurupuk ro

artikel terkait

dewanpers