web analytics
  

Loba nu Néangan: Tanaman Kupu-Kupu, Begonia Polkadot, Lili Paris, Karpét Mérah.

Rabu, 31 Maret 2021 12:46 WIB Redaksi AyoBandung.Com
Bandung Baheula - Bandungan, Loba nu Néangan: Tanaman Kupu-Kupu, Begonia Polkadot, Lili Paris, Karpét Mérah. , Tanaman Hias,tanaman hias kupu-kupu,tanaman hias Begonia Polkadot,tanaman hias begonia karpet merah,Taman Begonia

Tanaman hias nu loba diteangan. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

LENGKONG, AYOBANDUNG.COM – Usum pandemi. Jelema loba cicing di imah. Tamba kesel, ngeusian buruan imahna ku pepelakan tanaman hias. Ibu-ibu nu katingali nu gandrung mah, tapi teu saeutik ogé bapa-bapa.

Kang Anang (25), nu boga gerai tanaman hias di Jalan Soekarno-Hatta, Kota Bandung, nyebut, aya 4 jinis tanaman hias nu panglobana ditanyakeun, di antarana.

1. Tanaman Kupu-Kupu 
Tanaman Kupu-Kupu biasa ogé disebut Butterfly. Ngaran latinna Oxalis Triangularis. Ngarawatna gampang. Matakna loba néangan.

Daunna warna ungu, siga kupu-kupu. Lucu. Lian ti éta Butterfly boga kembang laleutik siga anggrék, seungit.

Tanaman hias kupu-kupu atawa Oxalis triangularis. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

Unik, lamun ti peuting, daunna nutup sorangan. Ngabuka atawa hudang deui lamun isuk-isuk. Kumaha wé jiga jelema saré.  

Bisa disimpeun di jero atawa di luar rohangan. Mangkadé kudu kacahayaan. Lamun henteu, hésé ngagedéan. Tapi, tong kacahayaan panonpoé langsung bisi daunna layu tuluy garing. Alusna mah simpeun Oxalis triangularis di rohangan nu caang.

Tanaman hias begonia polkadot. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

2. Begonia Polkadot 
Salian Tanaman Kupu-Kupu, si geulis Begonia Polkadot ogé loba nu néangan. Ngaran ilmiahna Begonia Maculata, tanaman hias ieu boga daun nu gomplok, tapi ari dahanna leutik. 

Tanaman hias begonia polkadot atau Begonia maculata. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

Daunna siga jangjang malaikat alias guardian wings nu aya titik-titik bodas dina tonggongna. Lantaran titik-titik éta, tanaman ieu disebut Begonia Polkadot

Hargana teu mahal teuing. Ngarawatna gé teu ribet. Nu penting perhatikeun kacahayaan teu. Pastikeun kudu kacahayaan méh tumbuhna maksimal.  

Tanaman hias lili paris. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

3. Lili Paris
Lili paris sederhana tapi lucu. Simpel. Daunna ngarumbay panjang. Tungtungna aya garis bodas, nambahan jadi éksotis. 

Tanaman hias lili paris. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

Lili Paris biasana mah disimpeun di jero rohangan. Rohangan katingalina jadi éndah, seger. Ceunah, tanaman ieu gé bisa ngabeursihkeun udara tina senyawa nu némpél dina benda nu dibawa ti luar imah. 

Tanaman hias Begonia Karpet Merah. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

4. Begonia Karpét Mérah
Hiji deui tina jinis begonia nu loga ditéangan téh, nyaéta Begonia Karpét Mérah. Ngaran kerénna Begonia Red Carpet Turk. 

Unik, daunna buleud. Tonggong daunna nu warna beureum lamun dicabak karasa aya bulu-bulu alus mirip karpét. Sisi daunna gé warna beureum.

Tanaman hias Begonia Karpet Merah. (Ayobandung.com/Iis Muslimah/magang)

Begonia nu siga kieu hargana mahal sabab kaasup tanaman langka. Daunna geulis, kombinasi tina warna héjo jeung beureum kalem. Loba nu raresepeun. (Iis Muslimah/magang)

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN

Bandungan Sabtu, 17 April 2021 | 09:49 WIB

“Tos ti wangkid ayeuna mah tong aya Nina di dieu, Kang. Urang nataan deui kahirupan anyar.”

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,cerita pendek nina rahayu nadea,Carpon Sunda,Bandungan

Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis

Bandungan Jumat, 16 April 2021 | 09:59 WIB

“Naha Juma’ahan? Pan ayeuna kakara gé poé Kemis? Isuk Juma'ahan mah.” Baturanna ngarasa heran.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis, dongeng nasruddin hoja,Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja salat jumat hari kamis

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Bandungan Kamis, 15 April 2021 | 14:59 WIB

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah.

Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

Méngbal Huhujanan

Bandungan Rabu, 14 April 2021 | 15:20 WIB

Isukna, kuring ningali Ema keur ngaberesihan baju kotor jeung sapatu urut kuring méngbal.

Bandung Baheula - Bandungan, Méngbal Huhujanan, Fikmin Sunda,Fiksimini Sunda,ceritap pendek sunda,Carpon Sunda

BULAN DI JERO SUMUR

Bandungan Selasa, 13 April 2021 | 05:52 WIB

Ngagebeg, naha bet aya bulan di jero sumur? Deudeuh teuing, bulan geus tikusruk ka sumur.

Bandung Baheula - Bandungan, BULAN DI JERO SUMUR, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja dan bulan di dalam sumur,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda

Kolek Cau, Bala-Bala, jeung Asinan Ménu Wajib Buka Puasa

Bandungan Senin, 12 April 2021 | 15:34 WIB

Bulan puasa teu bisa dipisahkeun ti nu ngaranna ta’jil. Biasana mah kadahareun nu amis-amis, ti mimiti korma, céndol, si...

Bandung Baheula - Bandungan, Kolek Cau, Bala-Bala, jeung Asinan Ménu Wajib Buka Puasa, Kolak Pisang,Gorengan,bala-bala,asinan sayuran,makanan khas ramadan,Tiga makanan khas Ramadan

Sastra Sunda: RT IDUN

Bandungan Sabtu, 10 April 2021 | 06:11 WIB

KANG IDUN ngalempréh teu walakaya. Beurat awakna tuluy nyirorot. Awakna nu baheula seseg.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RT IDUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Carpon Eryandi Dahlan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Bandungan

Hotél

Bandungan Rabu, 7 April 2021 | 16:00 WIB

Kuring godeg bari nutupkeun panto.

Bandung Baheula - Bandungan, Hotél, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda

artikel terkait

dewanpers