web analytics
  

Surya sang Pendékar

Selasa, 30 Maret 2021 14:37 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Surya sang Pendékar, Fiksimini Sunda,fiksimini,Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda

Ilustrasi silat (Republika.co.id)

SABABARAHA léngkah deui, Surya bakal nepi ka Puncakjaya, tempat nu nepi saret ka ayeuna ku manéhna dirasiahkeun.

Di palebah dinya aya tempat nu nyingkur, lening, Iuh ku dadaunan. Can kasaba ku jelema, kajaba ku Surya sorangan.

Baju Surya dibuka. Dadana sembada. Keur mah jangkung badag, beuki keker wé da ampir unggal poé ngalatih diri.

Srét, iket hideungna dipasang. Buukna nu panjang teu reumbay teuing.

Surya ngaluarkeun pusakana nu dipusti-pusti. Dicoo. Torojol guruna kaluar.

"Sok, ayeuna teruskeun hanca kamari. Jurus Tapak Suci. Dua geprakan deui tamat," ceuk guruna.

"Siap, Guru."

Surya masang kuda-kuda. Dua sukuna nancep kana taneuh. Pageuh. Dua ramona meureup di lebah cangkéng. Terus dibuka, didorong lalaunan. Suku katuhu ngagésér ka hareup.

“Jiaat!”

Sakabéh tanagana dibudalkeun. Angin ngaguruh. Tatangkalan ting aroyag. Dadaunan ting aracleng katebak angin. Taneuh nu katincak ngebul. Surya mencrong ka guruna.

Keur kitu, jol jep jempé. Surya ngahuleung. Muru pusakana. "Bedul téh, kuota béak."

Guru youtobena leungit. Angin jempling deui.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN

Bandungan Sabtu, 17 April 2021 | 09:49 WIB

“Tos ti wangkid ayeuna mah tong aya Nina di dieu, Kang. Urang nataan deui kahirupan anyar.”

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,cerita pendek nina rahayu nadea,Carpon Sunda,Bandungan

Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis

Bandungan Jumat, 16 April 2021 | 09:59 WIB

“Naha Juma’ahan? Pan ayeuna kakara gé poé Kemis? Isuk Juma'ahan mah.” Baturanna ngarasa heran.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis, dongeng nasruddin hoja,Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja salat jumat hari kamis

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Bandungan Kamis, 15 April 2021 | 14:59 WIB

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah.

Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

Méngbal Huhujanan

Bandungan Rabu, 14 April 2021 | 15:20 WIB

Isukna, kuring ningali Ema keur ngaberesihan baju kotor jeung sapatu urut kuring méngbal.

Bandung Baheula - Bandungan, Méngbal Huhujanan, Fikmin Sunda,Fiksimini Sunda,ceritap pendek sunda,Carpon Sunda

BULAN DI JERO SUMUR

Bandungan Selasa, 13 April 2021 | 05:52 WIB

Ngagebeg, naha bet aya bulan di jero sumur? Deudeuh teuing, bulan geus tikusruk ka sumur.

Bandung Baheula - Bandungan, BULAN DI JERO SUMUR, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja dan bulan di dalam sumur,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda

Kolek Cau, Bala-Bala, jeung Asinan Ménu Wajib Buka Puasa

Bandungan Senin, 12 April 2021 | 15:34 WIB

Bulan puasa teu bisa dipisahkeun ti nu ngaranna ta’jil. Biasana mah kadahareun nu amis-amis, ti mimiti korma, céndol, si...

Bandung Baheula - Bandungan, Kolek Cau, Bala-Bala, jeung Asinan Ménu Wajib Buka Puasa, Kolak Pisang,Gorengan,bala-bala,asinan sayuran,makanan khas ramadan,Tiga makanan khas Ramadan

Sastra Sunda: RT IDUN

Bandungan Sabtu, 10 April 2021 | 06:11 WIB

KANG IDUN ngalempréh teu walakaya. Beurat awakna tuluy nyirorot. Awakna nu baheula seseg.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RT IDUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Carpon Eryandi Dahlan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Bandungan

Hotél

Bandungan Rabu, 7 April 2021 | 16:00 WIB

Kuring godeg bari nutupkeun panto.

Bandung Baheula - Bandungan, Hotél, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda
dewanpers