web analytics

Irigasi Hantap beuki Ramé waé. Jadi Pangjugjugan Komunitas Sapédah

clockSabtu, 20 Maret 2021 20:54 WIB userDudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Irigasi Hantap beuki Ramé waé. Jadi Pangjugjugan Komunitas Sapédah, Irigasi Hantap di Nagrak,Irigasi Hantap di Kabupaten Bandung,Komunitas Sepeda

Pesepedah berfoto di Hantap. (Ayobandung.com/Dudung Ridwan)

SOREANG, AYOBANDUNG.COM – Irigasi Hantap beuki dieu beuki ramé. Komo poéan Saptu atawa Minggu mah nu daratang ti mana ti mendi. Aya nu maké mobil, aya nu maké motor, loba ogé nu maraké sapédah ti sababaraha komunitas sapédah.

Nu daragang beuki loba waé. Badé liweut, badé bakso, badé seblak, badé kopi, badé lemon jahé, jeung réa-réa deui. Sagala aya. Komo deui geus dibuka kolam renang husus jang barudak, beuki loba wé pangunjung nu daratang.

Hendi (52) jauh-jauh datang ti Komplék Grand Sharone Regency Sukarno Hatta jeung istrina datang maké sapédah. Kataji ku éndahna pamandangan Hantap. “Muhun, Kang. Abdi ti Sukarno Hatta. Pamandanganna sae. Resep popotoan,” ceuk Hendi bari terus popotoan.

Komunitas Sapedah Parken RW 03 (Ayobandung.com/Dudung Ridwan)

Hantap nu persisna aya di wewengkon Kampung Gumuruh, Nagrak, Désa Jatisari, Kecamatan Cangkuang, Kabupaten Bandung, sabenerna lain tempat rékréasi. Tapi, ngan saukur bendungan irigasi nu ngocorkeun cai ka sawah jeung kebon patani di sakitaran Banjaran-Cangkuang-Soréang.

Sumber caina ti walungan Cisangkuy, Pangaléngan. Ceunah, bendungan nu luasna kurang leuwih 2.711 héktar ieu téh diwangun ku Walanda taun 1903. Atuh, puguh wé asa weweg ari meunang Walanda mah.

Ari nu ngajadikeun irigasi ieu ramé nyéta pamandanganna nu éndah. Siga  di air terjun Niagara wé. Èndah pisan. Cai cur cor. Sawah ngeplak héjo. Kebon sosin nu mareujeuhna panen.”

Di solokan anu laleutik, baluligir, barudak leutik ngarojay. Jlung jleng ka cai. Nu garedé gé sigana lamun teu éra mah hayangeun ngojay. Atuh da caina mani hérang. Tatangkalan daunna harejo. Iyuh. Sora cangkurileung nu keur begér kadéngé singcaruit.

Nya manglebarkeun lamun diurus bener mah ieu tempat téh bakal jadi tempat wisata nu bakal ngahasilkeun duit. Mung, ieu mah jalan asupna meni heureut, ngaléwatan gang leutik. Hese tempat parkir.

Mun rék ka Irigasi Hantap—ti arah Banjaran--asupna sanggeus SPBU Cihérang aya 200 meter mah aya jalan ka kénca. Jalan Nagrak. Terus wé lempeng. Ngaéwatan kebon sosin.

Mun geus aya 3 kilo mah, tanyakeun wé Puskésmas Nagrak. Tah, Irigasi Hantap téh ayana tukangen Puskésmas.

 

 

 

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Bandungan Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Saban kuring rék miang sakola di TK Bustanul Athfal, buuk kuring nu panjang, diuntun dua. Dipitaan. Dibajuan. Disoléndan...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI, Carpon Sunda,Carpon Komala Sutha,Carita pondok Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,Sastra Sunda

Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulunga...

Bandungan Jumat, 9 Juli 2021 | 13:46 WIB

Sawa cumarita, yén bubur Biasa Malam mimiti buka tabuh 5 soré nepi ka tabuh 6 isuk-isuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulungan Hamba Allah, Pelanggar PPKM Darurat,tukang bubur didenda 5 juta,tukang bubur langgar ppkm darurat,ppkm darurat di tasikmalaya
dewanpers
arrow-up