web analytics
  

Samboja Jepang, si Béké Lucu, Éndah Kembangna

Jumat, 5 Maret 2021 16:23 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Samboja Jepang, si Béké Lucu, Éndah Kembangna, tanaman kamboja jepang,merawat kamboja jepang,jenis kamboja jepang,bunga kamboja jepang

Samboja/Kamboja Jepang (Istimewa)

LENGKONG, AYOBANDUNG.COM – Tangkal samboja jepang kiwari keur ngetrénd, ibu-ibu loba nu naréangan, hayang mikaboga. Rék teu ditéangan kumaha da bentukna béké, unik, imut, jeung lucu—sapintas siga tangkal bonsai.

Hanjakal, ceunah tangkal samboja jepang ieu rada ngedul kembangan. Tapi, sakalina kembangan, tangkal nu kaasup famili Apocynaceae ieu, kembangna éndah pisan. Warna kembangna maléncrang. Kembang samboja asli na mah léwat.

Ngaranna samboja jepang sotéh da asalna mah lain ti Jepang. Habitatna aslina di dataran kering di Asia Barat jeung Afrika. Di ditu na mah disebutna Ros Padang Pasir (Inggris: desert rose).

Eh, sanajan ngaranna samboja, euweuh gantar kakaitan jeung tangkal samboja nu sok loba di kuburan.

Samboja jepang sok disebut ogé Adenium sabab sajarahna tangkal ieu loba hirup di Aden (Ibu kota Yaman).

Kunaon ceunah tangkal samboja jepang alias Adenum sok disebut kedul kembangan, komo mun keur usum hujan? Ah, éta mah sabenerna nu ngarawatna kedul. Loba ogé jinis samboja jepang nu remen karembangan sanajan keur usum hujan.

Loba paktor nu ngalantarankeun ngedul atawa remenna samboja jepang kembangan. Umpamana alatan pot atawa media tanamna. Ogé kudu diperhatikan dina cara milih jinis samboja jepang atawa Adenium nu bener-bener pas.

Loba jinis samboja jepang nu teu ngedul kembangan, nyaéta: Adenium triple blue; Adenium pioneer; Adenium rainbow;Adenium pepito; Adenium sup som boom; Adenium good luck; Adenium sun hallo; Adenium sale da.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Pa Haji nu Beunghar Berkah

Bandungan Selasa, 20 April 2021 | 15:43 WIB

Jelema datang ti suklana ti siklukna. Kabéh diondang. Nu wawuh atawa nu henteu.

Bandung Baheula - Bandungan, Pa Haji nu Beunghar Berkah, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita Fiksi,Carpon Sunda

Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang

Bandungan Senin, 19 April 2021 | 12:15 WIB

Kakara gé jrut turun, geus disamperkeun ku nu nawaran manuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang, Pasar Burung,Pasar Burung Sukahaji,ngabuburit ka pasar burung sukahaji,jual beli burung di pasar sukahaji

Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN

Bandungan Sabtu, 17 April 2021 | 09:49 WIB

“Tos ti wangkid ayeuna mah tong aya Nina di dieu, Kang. Urang nataan deui kahirupan anyar.”

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,cerita pendek nina rahayu nadea,Carpon Sunda,Bandungan

Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis

Bandungan Jumat, 16 April 2021 | 09:59 WIB

“Naha Juma’ahan? Pan ayeuna kakara gé poé Kemis? Isuk Juma'ahan mah.” Baturanna ngarasa heran.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis, dongeng nasruddin hoja,Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja salat jumat hari kamis

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Bandungan Kamis, 15 April 2021 | 14:59 WIB

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah.

Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

Méngbal Huhujanan

Bandungan Rabu, 14 April 2021 | 15:20 WIB

Isukna, kuring ningali Ema keur ngaberesihan baju kotor jeung sapatu urut kuring méngbal.

Bandung Baheula - Bandungan, Méngbal Huhujanan, Fikmin Sunda,Fiksimini Sunda,ceritap pendek sunda,Carpon Sunda

BULAN DI JERO SUMUR

Bandungan Selasa, 13 April 2021 | 05:52 WIB

Ngagebeg, naha bet aya bulan di jero sumur? Deudeuh teuing, bulan geus tikusruk ka sumur.

Bandung Baheula - Bandungan, BULAN DI JERO SUMUR, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja dan bulan di dalam sumur,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda

Kolek Cau, Bala-Bala, jeung Asinan Ménu Wajib Buka Puasa

Bandungan Senin, 12 April 2021 | 15:34 WIB

Bulan puasa teu bisa dipisahkeun ti nu ngaranna ta’jil. Biasana mah kadahareun nu amis-amis, ti mimiti korma, céndol, si...

Bandung Baheula - Bandungan, Kolek Cau, Bala-Bala, jeung Asinan Ménu Wajib Buka Puasa, Kolak Pisang,Gorengan,bala-bala,asinan sayuran,makanan khas ramadan,Tiga makanan khas Ramadan
dewanpers