web analytics
  

Nyeri Haté sok Dibanding-banding waé, ART Mergasa Dunungannana

Senin, 1 Maret 2021 14:52 WIB Fichri Hakiim
Bandung Baheula - Bandungan, Nyeri Haté sok Dibanding-banding waé, ART Mergasa Dunungannana, ART bunuh majikannya,Pembunuhan di Buahbatu,Tersangka rekayasa seolah ada perampokan,Kapolrestabes Bandung Kombes Pol Ulung Sampurna Jaya

Ratna (22), seorang ART yang membunuh majikan di Komplek Buana Cigi, Kelurahan Sekejati, Kecamatan Buahbatu. (Ayobandung.com/Fichri Hakiim)

SUMUR BANDUNG, AYOBANDUNG.COM -- Ratna (22) téh sapopoé gawé jadi pembantu alias asistén rumah tangga (ART) di imah Dewi Romlah di di Komplek Buana Cigi, Kelurahan Sekejati, Kecamatan Buahbatu, Kota Bandung. Dewi Romlah geus sepuh, umurna 80 taunan.

Hiji waktu, poé Kemis (18/2/2021) Ratna pararéa omong jeung dununganna. Ratna kesel alatan Dewi sok ngabanding-bandingkeun manéhna jeung pembantu saméméhna. Ratna teu narima. Atuh harita paséa rongkah.

“Abdi kesel jeung teu narima. Dunungan abdi sok ngababanding abdi jeung pembantu saméméh abdi,” ceuk Ratna di Polrestabes Bandung, Jumaah (26/2/2021)

Ceuk Ratna, mimitina Dewi nenggel ka manéhna ku tongkat tilu kali. Ratna cicing. Tuluy didorong deui ku tongkat. Ratna cicing kenéh. Ratna nyingkahan, tapi Dewi kadon beuki ambeuk. Tuluy Ratna ditakol ku tongkat ti tukangeun. Ratna gé cicing keneh.

"Abdi kesel. Tadina, teu boga niat mergasa. Sakitu abdi geus sabar, angeur Bu Dewi nenggel. Tungtungna huluna ku abdi ditakol ku tongkat tilu kali,” ceuk Ratna.

Dewi nu geus kolot teu bisa ngalawan. Harita keneh langsung ngajurahroh. Huluna baloboran geutih.

Ratna bingung. Sanggeus dununganna maot, jang nutupan kalakuanna, nyieun siasat. Ratna nusuk beuteung sorangan méh katingalina aya korban parampokan.

Kapolrestabes Bandung Kombes Pol Ulung Sampurna Jaya nétélakeun, sanggeus kitu Ratna kaluar imah méré nyaho ka tatangga yén ka imahna geus aya rampok. Sababaraha tatanggana datang ka imah Dewi. Dewi geus taya dikieuna bari baloboran geutih.

"Mimitina tersangka Ratna ngetok panto ka tatanggana rék ménta tulung. Manéhna gé geutihan di palebah beuteung na," ceuk Ulung di Polrestabes Bandung, Kota Bandung, Jumah (26/2/2021).

Sangeus narima laporan ti warga, polisi langsung datang ke lokasi pikeun ngalakukeun olah TKP. Hasilna polisi teu manggihan tanda-tanda geus aya parampokan.

Ceuk polisi, éta ngan saukur jijieunnan Ratna. Ratna ngarékayasa kajadian éta saolah-olah geus aya rampok ka imah dununganna.

Kapolrestabes Bandung Kombes Pol Ulung Sampurna Jaya negeskeun, jijieunan Ratna nutupan kalakuanna kabongkar sanggeus polisi ngalakukeun penyelidikan. 

Sanajan geus netepkeun Ratna jadi  tersangka, ceuk Ulung, polisi hayang kénéh  mastikeun aya atawa henteuna unsur “pembunuhan berencana”. 

"Samentara mah motifna nyeri haté sok dicarékan ku dununganna. Tapi, polisi tetep rék ngayakeun panalungtikan," ceuk Ulung.

Lantaran kalakuanna, Ratna dijerat ku Pasal 351 ayat 3 KUHP Jo 338 KUHP. Ancamanna hukuman 15 taun penjara.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang

Bandungan Senin, 19 April 2021 | 12:15 WIB

Kakara gé jrut turun, geus disamperkeun ku nu nawaran manuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang, Pasar Burung,Pasar Burung Sukahaji,ngabuburit ka pasar burung sukahaji,jual beli burung di pasar sukahaji

Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN

Bandungan Sabtu, 17 April 2021 | 09:49 WIB

“Tos ti wangkid ayeuna mah tong aya Nina di dieu, Kang. Urang nataan deui kahirupan anyar.”

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,cerita pendek nina rahayu nadea,Carpon Sunda,Bandungan

Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis

Bandungan Jumat, 16 April 2021 | 09:59 WIB

“Naha Juma’ahan? Pan ayeuna kakara gé poé Kemis? Isuk Juma'ahan mah.” Baturanna ngarasa heran.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis, dongeng nasruddin hoja,Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja salat jumat hari kamis

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Bandungan Kamis, 15 April 2021 | 14:59 WIB

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah.

Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

Méngbal Huhujanan

Bandungan Rabu, 14 April 2021 | 15:20 WIB

Isukna, kuring ningali Ema keur ngaberesihan baju kotor jeung sapatu urut kuring méngbal.

Bandung Baheula - Bandungan, Méngbal Huhujanan, Fikmin Sunda,Fiksimini Sunda,ceritap pendek sunda,Carpon Sunda

BULAN DI JERO SUMUR

Bandungan Selasa, 13 April 2021 | 05:52 WIB

Ngagebeg, naha bet aya bulan di jero sumur? Deudeuh teuing, bulan geus tikusruk ka sumur.

Bandung Baheula - Bandungan, BULAN DI JERO SUMUR, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja dan bulan di dalam sumur,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda

Kolek Cau, Bala-Bala, jeung Asinan Ménu Wajib Buka Puasa

Bandungan Senin, 12 April 2021 | 15:34 WIB

Bulan puasa teu bisa dipisahkeun ti nu ngaranna ta’jil. Biasana mah kadahareun nu amis-amis, ti mimiti korma, céndol, si...

Bandung Baheula - Bandungan, Kolek Cau, Bala-Bala, jeung Asinan Ménu Wajib Buka Puasa, Kolak Pisang,Gorengan,bala-bala,asinan sayuran,makanan khas ramadan,Tiga makanan khas Ramadan

Sastra Sunda: RT IDUN

Bandungan Sabtu, 10 April 2021 | 06:11 WIB

KANG IDUN ngalempréh teu walakaya. Beurat awakna tuluy nyirorot. Awakna nu baheula seseg.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RT IDUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Carpon Eryandi Dahlan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Bandungan
dewanpers