web analytics
  

Dusun Bambu Ngoléksi Janda Bolong (Monstera Obliqua). Hargana Ampir 1 Miliar

Jumat, 26 Februari 2021 15:20 WIB Tri Junari
Bandung Baheula - Bandungan, Dusun Bambu Ngoléksi Janda Bolong (Monstera Obliqua). Hargana Ampir 1 Miliar, Janda Bolong,harga janda bolong,Tanaman Hias,Dusun Bambu,Dusun Bambu lembang,Monstéra Obliqua,Galery Flora Dusun Bambu

Tanaman hias langka di Galery Flora Dusun Bambu. (Ayobandung.com/Tri Junari)

CISARUA, AYOBANDUNG.COM --  Sanggeus tutup salila 9 bulan ti mimiti Maret 2020 alatan pandemi Covid-19, objek wisata Dusun Bambu di Kecamatan Cisarua, Kabupaten Bandung Barat (KBB) geus buka deui 17 Desember 2020.

Salila tutup, manajemen Dusun Bambu narékahan ngabebener naon kakurangan jeung naon nu kudu ditambah deui  tina wahana nu geus aya. “Dusun Bambu asa kakara borojol deui," ceuk General Manager Dusun Bambu Endy Tjahyadi basa acara reopening Dusun Bambu, Desember ti heula.

Enya wé, luyu jeung jangjina, utamana ngamanfaatkeun “peluang bisnis” di usum pandemi Covid-19 di mana masarakat loba nu mikaresep kana tanaman hias langka saupama Monstéra, Aglonéma, Variégata, jeung Antorium, objék wisata Dusun Bambu muka Galery Flora nyaéta nawarkeun koléksi sarupaning tanaman hias langka jang narik wisatawan. 

Endy Tjahyadi nétélakeun, salain wahana nu geus aya, ti Desember 2020 kamari, Dusun Bambu muka Galery Flora. Pangunjung bisa ningali kaéndahan sarupaning  tanaman hias langka nu hargana welasan nepi ka ratusan juta.

"Kurang leuwih aya 2.500 jenis tanaman hias. Pang langkana jenis Monstéra Obliqua nu asalna ti Peru. Di pasaran, tanaman hias ieu hargana Rp700 jutaan," ceuk Endy di Galery Flora Dusun Bambu, Rebo (17/2/2021). 

Hargana memang salangit. Monstéra Obliqua nu di Indonésa disebut “Janda Bolong” ieu mangrupakeun salah sahiji tanaman langka di dunia. Malahan di habitatna di Amerika Selatan ogé geus hésé ditéangan. 

Monstéra Obliqua nu dipiboga Dusun Bambu ieu hargana ampir samiliar. Jangkungna kurang leuwih 70 sentimeter. Ngabogaan 9 daun nu ukuranna leutik tapi bolongna badag. 

Tanaman sultan ieu disimpeun di lomari kaca. Nu ngurusna ngajaja suhu ruangan jeung media tanamna.

"Kaunggulan Monstéra mah ditingali tina bolongna. Beuki gedé bolongna, beuki mahal hargana," ceuk  Endy. 

Dina wangunan dua lantai nu luasna 800 meter persegi ieu aya rébuan jenis koléksi tanaman hias sultan.

"Hargana relatif gumantung langka heunteuna. Ti mimiti Rp50 ribu nepi ka ampir Rp1 miliar," ceuk Endy.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang

Bandungan Senin, 19 April 2021 | 12:15 WIB

Kakara gé jrut turun, geus disamperkeun ku nu nawaran manuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang, Pasar Burung,Pasar Burung Sukahaji,ngabuburit ka pasar burung sukahaji,jual beli burung di pasar sukahaji

Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN

Bandungan Sabtu, 17 April 2021 | 09:49 WIB

“Tos ti wangkid ayeuna mah tong aya Nina di dieu, Kang. Urang nataan deui kahirupan anyar.”

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,cerita pendek nina rahayu nadea,Carpon Sunda,Bandungan

Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis

Bandungan Jumat, 16 April 2021 | 09:59 WIB

“Naha Juma’ahan? Pan ayeuna kakara gé poé Kemis? Isuk Juma'ahan mah.” Baturanna ngarasa heran.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis, dongeng nasruddin hoja,Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja salat jumat hari kamis

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Bandungan Kamis, 15 April 2021 | 14:59 WIB

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah.

Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

Méngbal Huhujanan

Bandungan Rabu, 14 April 2021 | 15:20 WIB

Isukna, kuring ningali Ema keur ngaberesihan baju kotor jeung sapatu urut kuring méngbal.

Bandung Baheula - Bandungan, Méngbal Huhujanan, Fikmin Sunda,Fiksimini Sunda,ceritap pendek sunda,Carpon Sunda

BULAN DI JERO SUMUR

Bandungan Selasa, 13 April 2021 | 05:52 WIB

Ngagebeg, naha bet aya bulan di jero sumur? Deudeuh teuing, bulan geus tikusruk ka sumur.

Bandung Baheula - Bandungan, BULAN DI JERO SUMUR, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja dan bulan di dalam sumur,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda

Kolek Cau, Bala-Bala, jeung Asinan Ménu Wajib Buka Puasa

Bandungan Senin, 12 April 2021 | 15:34 WIB

Bulan puasa teu bisa dipisahkeun ti nu ngaranna ta’jil. Biasana mah kadahareun nu amis-amis, ti mimiti korma, céndol, si...

Bandung Baheula - Bandungan, Kolek Cau, Bala-Bala, jeung Asinan Ménu Wajib Buka Puasa, Kolak Pisang,Gorengan,bala-bala,asinan sayuran,makanan khas ramadan,Tiga makanan khas Ramadan

Sastra Sunda: RT IDUN

Bandungan Sabtu, 10 April 2021 | 06:11 WIB

KANG IDUN ngalempréh teu walakaya. Beurat awakna tuluy nyirorot. Awakna nu baheula seseg.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RT IDUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Sunda,Carpon Eryandi Dahlan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Bandungan

artikel terkait

dewanpers