web analytics

Dusun Bambu Ngoléksi Janda Bolong (Monstera Obliqua). Hargana Ampir 1 Miliar

clockJumat, 26 Februari 2021 15:20 WIB userTri Junari
Bandung Baheula - Bandungan, Dusun Bambu Ngoléksi Janda Bolong (Monstera Obliqua). Hargana Ampir 1 Miliar, Janda Bolong,harga janda bolong,Tanaman Hias,Dusun Bambu,Dusun Bambu lembang,Monstéra Obliqua,Galery Flora Dusun Bambu

Tanaman hias langka di Galery Flora Dusun Bambu. (Ayobandung.com/Tri Junari)

CISARUA, AYOBANDUNG.COM --  Sanggeus tutup salila 9 bulan ti mimiti Maret 2020 alatan pandemi Covid-19, objek wisata Dusun Bambu di Kecamatan Cisarua, Kabupaten Bandung Barat (KBB) geus buka deui 17 Desember 2020.

Salila tutup, manajemen Dusun Bambu narékahan ngabebener naon kakurangan jeung naon nu kudu ditambah deui  tina wahana nu geus aya. “Dusun Bambu asa kakara borojol deui," ceuk General Manager Dusun Bambu Endy Tjahyadi basa acara reopening Dusun Bambu, Desember ti heula.

Enya wé, luyu jeung jangjina, utamana ngamanfaatkeun “peluang bisnis” di usum pandemi Covid-19 di mana masarakat loba nu mikaresep kana tanaman hias langka saupama Monstéra, Aglonéma, Variégata, jeung Antorium, objék wisata Dusun Bambu muka Galery Flora nyaéta nawarkeun koléksi sarupaning tanaman hias langka jang narik wisatawan. 

Endy Tjahyadi nétélakeun, salain wahana nu geus aya, ti Desember 2020 kamari, Dusun Bambu muka Galery Flora. Pangunjung bisa ningali kaéndahan sarupaning  tanaman hias langka nu hargana welasan nepi ka ratusan juta.

"Kurang leuwih aya 2.500 jenis tanaman hias. Pang langkana jenis Monstéra Obliqua nu asalna ti Peru. Di pasaran, tanaman hias ieu hargana Rp700 jutaan," ceuk Endy di Galery Flora Dusun Bambu, Rebo (17/2/2021). 

Hargana memang salangit. Monstéra Obliqua nu di Indonésa disebut “Janda Bolong” ieu mangrupakeun salah sahiji tanaman langka di dunia. Malahan di habitatna di Amerika Selatan ogé geus hésé ditéangan. 

Monstéra Obliqua nu dipiboga Dusun Bambu ieu hargana ampir samiliar. Jangkungna kurang leuwih 70 sentimeter. Ngabogaan 9 daun nu ukuranna leutik tapi bolongna badag. 

Tanaman sultan ieu disimpeun di lomari kaca. Nu ngurusna ngajaja suhu ruangan jeung media tanamna.

"Kaunggulan Monstéra mah ditingali tina bolongna. Beuki gedé bolongna, beuki mahal hargana," ceuk  Endy. 

Dina wangunan dua lantai nu luasna 800 meter persegi ieu aya rébuan jenis koléksi tanaman hias sultan.

"Hargana relatif gumantung langka heunteuna. Ti mimiti Rp50 ribu nepi ka ampir Rp1 miliar," ceuk Endy.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN

Bandungan Sabtu, 24 Juli 2021 | 13:59 WIB

Kuring diuk sisi jandéla, beus ngageuleuyeung lalaunan. Anit ngadadahan ka bapana. Beuki jauh, leungeun Fahmi diantelkeu...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: MAPAG HIBAR PANGHAREPAN, Carpon Sunda,carpon Aam Amarullah,carpon,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda

Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaa...

Bandungan Jumat, 23 Juli 2021 | 11:32 WIB

Saté koyor dijieunna tina gajih sapi, teu maké daging pisan. Di Yogyakarta, saté koyor sohor pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Disaté, Digulé, Digepuk … Daging Kurban Dikumaha Deui Nya? Geus Nyobaan Saté Koyor?, Sate Koyor,masak daging kurban,Iduladha,sate,gule,gepuk,Daging Kurban

Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020

Bandungan Rabu, 21 Juli 2021 | 14:49 WIB

Dina anceran mah, Ginting nu jadi unggulan kalima di Olimpiade ieu, bakal sanggup ngeléhkeun lawan-lawanna.

Bandung Baheula - Bandungan, Anthony Ginting Siap Makalangan di Olimpiade Tokyo 2020, Anthony Ginting,Pebulutangkis Anthony Sinisuka Ginting,Olimpiade 2020 Tokyo,tunggal putra anthony sinisuka ginting,Bulu Tangkis

Cerpen: TRUK MENUJU KOTA

Bandungan Sabtu, 17 Juli 2021 | 07:49 WIB

Seharusnya aku takut kepada Brenda. Dia cukup jangkung dan suaranya terdengar berat. Brenda adalah perempuan yang terjeb...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: TRUK MENUJU KOTA, Cerita Pendek,cerpen,Cerita pendek Ken Hanggara,Sastra,Bahasa dan Sastra Indonesia

Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmana...

Bandungan Jumat, 16 Juli 2021 | 13:12 WIB

Wakil Bupati Bandung, Sahrul Gunawan, nga-repost vidéo Doni Salmanan. Atuh, meunang mangpirang koméntar.

Bandung Baheula - Bandungan, Vidéo Doni Salmanan nu keur Ngabagi-bagi Duit Viral. Saha Doni Salmanan téh?, Doni Salmanan,doni salmanan bagi-bagi duit,Youtuber Doni Salmanan,Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas)

Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakar...

Bandungan Selasa, 13 Juli 2021 | 20:16 WIB

Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Korona di Komunitas Pakarangan

Bandung Baheula - Bandungan, Korona dina Carpon Sunda: Catetan tina Pasanggiri Ngarang Carpon Pakarangan, Carpon Sunda,pasanggiri ngarang carpon,pakarangan,pasanggiri ngarang carpon Pakarangan,Hadi AKS,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan sastra sunda,Sastra Sunda

Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI

Bandungan Sabtu, 10 Juli 2021 | 10:47 WIB

Saban kuring rék miang sakola di TK Bustanul Athfal, buuk kuring nu panjang, diuntun dua. Dipitaan. Dibajuan. Disoléndan...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: ÉLÉGI PANDEMI, Carpon Sunda,Carpon Komala Sutha,Carita pondok Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,Sastra Sunda

Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulunga...

Bandungan Jumat, 9 Juli 2021 | 13:46 WIB

Sawa cumarita, yén bubur Biasa Malam mimiti buka tabuh 5 soré nepi ka tabuh 6 isuk-isuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Beurat Mayar Denda Rp5 Juta, Tukang Bubur nu Ngalanggar PPKM Ditulungan Hamba Allah, Pelanggar PPKM Darurat,tukang bubur didenda 5 juta,tukang bubur langgar ppkm darurat,ppkm darurat di tasikmalaya

artikel terkait

dewanpers
arrow-up