web analytics
  

Lain Hasil Munjung, Sajumlah Warga di Dua Désa Ieu Ngadadak Beunghar

Selasa, 23 Februari 2021 16:38 WIB Redaksi AyoBandung.Com
Bandung Baheula - Bandungan, Lain Hasil Munjung, Sajumlah Warga di Dua Désa Ieu Ngadadak Beunghar, Warga Tuban mendadak kaya,Bendungan Kuningan,Kilang minyak tuban,Warga Kuningan mendadak kaya,Proyek kilang minyak Tuban

Kedatangan sejumlah mobil baru di Desa Sumurgeneng, Kecamatan Jenu, Tuban. (Ist)

KUNINGAN, AYOBANDUNG.COM – Sajumlah warga Désa Sumurgeneng Kacamatan Jenu, Kabupaten Tuban, Jawa Timur ngadadak beunghar sangeus narima duit kompénsasi pembébasan lahan ti Proyék Kilang Minyak Tuban.

Sajumlah warga meunang kompénsasi rata-rata Rp8 miliar. Atuh, nu baroga duit mah langsung mareuli mobil.

“Enya bener anu dina vidéo viral warga mareuli mobil anyar éta warga désa kuring (Desa Sumurgeneng). Mun teu salah mah, kamari datang deui mobil anyar ti Gresik. Jumlahna aya 17,” ceuk Kepala Desa Sumurgeneng, Gihanto, Salasa (16/2/2021).

Dina vidéo nu viral di médsos katingali mobil-mobil anyar béda mérk datang  diangkut ku mobil towing bari dikawal ku polisi.

Warga memborong motor dan mobil usai dapat dana segar pembebasan lahan di Kuningan (suara.com)

Di Kuningan

Pamandangan nu teu béda ti di Tuban dialaman ku hiji kampung di Kabupaten Kuningan. Sarua sajumlah wargana ngadadak baleunghar jadi miliarder. Teu tanggung-tanggung warga kampung éta ngaborong 300 motor jeung 30 mobil.

Ngaran désa miliarder éta téh Désa Kawungsari, Kacamatan Cibeureum. Maranéhna meunang kompénsai tina ganti untuk Proyék Waduk Kuningan.

Nia (42) salah saurang warga Désa Kawungsari, Kacamatan Cibeureum, Kabupaten Kuningan, ngabenerkeun manéhna meuli motor matik anyar tunai sanggeus meunang ganti untung ti pangwangunan Bendungan Kuningan.

"Abdi kengéng ganti untung leuwih ti Rp100 juta. Dipaké meuli motor jeung kaperluan lainna," ceuk Nia basa dikonfirmasi, Salasa (23/02/2021).

"Alhamdulillah, motor anyar pararagi gawé suami tos kapésér. Jadi, ayeuna mah suami teu kudu ngojék deui lamun gawé," ceuk Nia.

Kepala Désa Kawungsari, Kusto, nétélakeun wangunan imah jeung bidang tanah nu kadampak Bendungan Kuningan éta lobana 386. Sabagian warga nu kadampak geus narima ganti untung ti pamaréntah.

"Duitnya lolobana dipaké jang kaperluan konsumtif, meuli motor jeung mobil langsung tunai. Aya meureun kana 300 motor jeung 30 mobil anyar nu geus dibeuli ku warga," ceuk Kusto.

Tina 386  tanah jeung wangunan imah nu dibeli ku pamaréntah, kakara 279 nu geus dibayar. Kabéhna Rp149 miliar.

"Bendungan rék diaktifkeun bulan Juli. Jadi, pembayaran ganti untung ka warga kudu bérés sagancangna," ceuk Kusto.

 

 

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Samboja Jepang, si Béké Lucu, Éndah Kembangna

Bandungan Jumat, 5 Maret 2021 | 16:23 WIB

Sanajan ngaranna samboja, euweuh gantar kakaitan jeung tangkal samboja nu sok loba di kuburan.

Bandung Baheula - Bandungan, Samboja Jepang, si Béké Lucu, Éndah Kembangna, tanaman kamboja jepang,merawat kamboja jepang,jenis kamboja jepang,bunga kamboja jepang

Ngadagoan Karéta Léwat di Viaduk Bandung

Bandungan Kamis, 4 Maret 2021 | 12:26 WIB

Kusabab pamandanganna alus, Viaduk ieu dijadikeun salah sahiji tempat syuting sinétron “Preman Pensiun”.

Bandung Baheula - Bandungan, Ngadagoan Karéta Léwat di Viaduk Bandung, sejarah jalan viaduct bandung,sejarah nama jalan viaduct bandung,kisah jalan viaduct bandung,jalan viaduk Bandung,jalan viaduk

Nini Antéh jeung Sangu Sésa

Bandungan Rabu, 3 Maret 2021 | 13:03 WIB

Digantungkeun isuk-isuk, beurang aya kénéh. Magrib ngagantung kénéh. Tapi, isukna geus teu aya. Hartina dicokotna peutin...

Bandung Baheula - Bandungan, Nini Antéh jeung Sangu Sésa , Fiksimini Sunda,Nini Anteh di bulan,Bulan Purnama,Sastra Sunda,seni budaya sunda

Dalang Wayang Golék Saméméh “Dinasti" Dalang Sunarya

Bandungan Selasa, 2 Maret 2021 | 16:07 WIB

Lamun diukur ku taun, kajayaan Dinasti Sunarya geus lumangsung kira-kira 3/4 abad.

Bandung Baheula - Bandungan, Dalang Wayang Golék Saméméh “Dinasti" Dalang Sunarya, Wayang Golek,Sejarah wayang golek,Dalang Wayang Golek,Dinasti dalang Sunarya,Dalang Sunarya,Asep Sunandar Sunarya

Nyeri Haté sok Dibanding-banding waé, ART Mergasa Dunungannana

Bandungan Senin, 1 Maret 2021 | 14:52 WIB

Ratna ngarékayasa kajadian éta saolah-olah geus aya rampok ka imah dununganna.

Bandung Baheula - Bandungan, Nyeri Haté sok Dibanding-banding waé, ART Mergasa Dunungannana, ART bunuh majikannya,Pembunuhan di Buahbatu,Tersangka rekayasa seolah ada perampokan,Kapolrestabes Bandung Kombes Pol Ulung Sampurna Jaya

Misteri Sripanggung

Bandungan Sabtu, 27 Februari 2021 | 06:35 WIB

Ti dieu kakara nyaynyayan. Yén bisa jadi nu sok ngajungjujurigan mah sripanggung nu heubeul. Nyi Suminar mah leungitna c...

Bandung Baheula - Bandungan, Misteri Sripanggung, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Bandungan,seni dan budaya sunda,Aan Merdeka Permana

Dusun Bambu Ngoléksi Janda Bolong (Monstera Obliqua). Hargana Ampir 1...

Bandungan Jumat, 26 Februari 2021 | 15:20 WIB

Dina Galery Flora nu luasna 800 meter persegi ieu aya rébuan jenis koléksi tanaman hias sultan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dusun Bambu Ngoléksi Janda Bolong (Monstera Obliqua). Hargana Ampir 1 Miliar, Janda Bolong,harga janda bolong,Tanaman Hias,Dusun Bambu,Dusun Bambu lembang,Monstéra Obliqua,Galery Flora Dusun Bambu

Kampung Cikalang Kaler Istikomah Nyieunan “Panci” di Jaman “Rice Cooke...

Bandungan Kamis, 25 Februari 2021 | 12:53 WIB

Lain saukur kiwari wungkul, utamana RW 7 Kampung Cikalang, sohor sok nyieunan parabot rumah tangga, tapi kagiatan ieu ge...

Bandung Baheula - Bandungan, Kampung Cikalang Kaler Istikomah Nyieunan “Panci” di Jaman “Rice Cooker”, perajin panci kampung cikalang kaler,Panci Tradisional,Panci,alat dapur tradisional Sunda,perajin panci
dewanpers