web analytics
  

Lain Hasil Munjung, Sajumlah Warga di Dua Désa Ieu Ngadadak Beunghar

Selasa, 23 Februari 2021 16:38 WIB Redaksi AyoBandung.Com
Bandung Baheula - Bandungan, Lain Hasil Munjung, Sajumlah Warga di Dua Désa Ieu Ngadadak Beunghar, Warga Tuban mendadak kaya,Bendungan Kuningan,Kilang minyak tuban,Warga Kuningan mendadak kaya,Proyek kilang minyak Tuban

Kedatangan sejumlah mobil baru di Desa Sumurgeneng, Kecamatan Jenu, Tuban. (Ist)

KUNINGAN, AYOBANDUNG.COM – Sajumlah warga Désa Sumurgeneng Kacamatan Jenu, Kabupaten Tuban, Jawa Timur ngadadak beunghar sangeus narima duit kompénsasi pembébasan lahan ti Proyék Kilang Minyak Tuban.

Sajumlah warga meunang kompénsasi rata-rata Rp8 miliar. Atuh, nu baroga duit mah langsung mareuli mobil.

“Enya bener anu dina vidéo viral warga mareuli mobil anyar éta warga désa kuring (Desa Sumurgeneng). Mun teu salah mah, kamari datang deui mobil anyar ti Gresik. Jumlahna aya 17,” ceuk Kepala Desa Sumurgeneng, Gihanto, Salasa (16/2/2021).

Dina vidéo nu viral di médsos katingali mobil-mobil anyar béda mérk datang  diangkut ku mobil towing bari dikawal ku polisi.

Warga memborong motor dan mobil usai dapat dana segar pembebasan lahan di Kuningan (suara.com)

Di Kuningan

Pamandangan nu teu béda ti di Tuban dialaman ku hiji kampung di Kabupaten Kuningan. Sarua sajumlah wargana ngadadak baleunghar jadi miliarder. Teu tanggung-tanggung warga kampung éta ngaborong 300 motor jeung 30 mobil.

Ngaran désa miliarder éta téh Désa Kawungsari, Kacamatan Cibeureum. Maranéhna meunang kompénsai tina ganti untuk Proyék Waduk Kuningan.

Nia (42) salah saurang warga Désa Kawungsari, Kacamatan Cibeureum, Kabupaten Kuningan, ngabenerkeun manéhna meuli motor matik anyar tunai sanggeus meunang ganti untung ti pangwangunan Bendungan Kuningan.

"Abdi kengéng ganti untung leuwih ti Rp100 juta. Dipaké meuli motor jeung kaperluan lainna," ceuk Nia basa dikonfirmasi, Salasa (23/02/2021).

"Alhamdulillah, motor anyar pararagi gawé suami tos kapésér. Jadi, ayeuna mah suami teu kudu ngojék deui lamun gawé," ceuk Nia.

Kepala Désa Kawungsari, Kusto, nétélakeun wangunan imah jeung bidang tanah nu kadampak Bendungan Kuningan éta lobana 386. Sabagian warga nu kadampak geus narima ganti untung ti pamaréntah.

"Duitnya lolobana dipaké jang kaperluan konsumtif, meuli motor jeung mobil langsung tunai. Aya meureun kana 300 motor jeung 30 mobil anyar nu geus dibeuli ku warga," ceuk Kusto.

Tina 386  tanah jeung wangunan imah nu dibeli ku pamaréntah, kakara 279 nu geus dibayar. Kabéhna Rp149 miliar.

"Bendungan rék diaktifkeun bulan Juli. Jadi, pembayaran ganti untung ka warga kudu bérés sagancangna," ceuk Kusto.

 

 

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Kampung Cikalang Kaler Istikomah Nyieunan “Panci” di Jaman “Rice Cooke...

Bandungan Kamis, 25 Februari 2021 | 12:53 WIB

Lain saukur kiwari wungkul, utamana RW 7 Kampung Cikalang, sohor sok nyieunan parabot rumah tangga, tapi kagiatan ieu ge...

Bandung Baheula - Bandungan, Kampung Cikalang Kaler Istikomah Nyieunan “Panci” di Jaman “Rice Cooker”, perajin panci kampung cikalang kaler,Panci Tradisional,Panci,alat dapur tradisional Sunda,perajin panci

Nu Ceurik Lebah Péngkolan

Bandungan Rabu, 24 Februari 2021 | 14:34 WIB

Lebah péngkolan, kasampak si Kokom keur cingogo bari ceurik. Leungeunna mulungan béas nu ngalayah dina taneuh bécék.

Bandung Baheula - Bandungan, Nu Ceurik Lebah Péngkolan, fiksimini,Fiksimini Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,seni dan budaya sunda

Lain Hasil Munjung, Sajumlah Warga di Dua Désa Ieu Ngadadak Beunghar

Bandungan Selasa, 23 Februari 2021 | 16:38 WIB

Sajumlah warga meunang kompénsasi rata-rata Rp8 miliar. Atuh nu baroga duit langsung mareuli mobil.

Bandung Baheula - Bandungan, Lain Hasil Munjung, Sajumlah Warga di Dua Désa Ieu Ngadadak Beunghar, Warga Tuban mendadak kaya,Bendungan Kuningan,Kilang minyak tuban,Warga Kuningan mendadak kaya,Proyek kilang minyak Tuban

Inohong Sunda Nyebut "Kalemahan" jeung "Kakuatan" Urang Sunda

Bandungan Senin, 22 Februari 2021 | 14:28 WIB

Ceuk Ceu Popong, penting nganyahokeun kalemahan diri sorangan méh apal naon baé nu kudu diomékeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Inohong Sunda Nyebut "Kalemahan" jeung "Kakuatan" Urang Sunda, watak asli orang Sunda,kelemahan orang Sunda,Gotong Royong,Ramah,karakter orang Sunda,Bageur teuing,Popong Otje Djundjunan,Uu Ruzhanul Ulum,Aang Hamid Suganda

Présidén Joko Widodo Ngawilujengkeun Miéling Poé Basa Indung

Bandungan Minggu, 21 Februari 2021 | 20:00 WIB

Sabab, ceuk Darpan, lamun leungit basana bakal leungit bangsana.

Bandung Baheula - Bandungan, Présidén Joko Widodo Ngawilujengkeun Miéling Poé Basa Indung, hari bahasa ibu internasional,Presiden Joko Widodo,Poe Basa Indung Internasional,Lembaga Basa jeung Sastra Sunda,Bahasa Sunda

Sastra Sunda: RÈPORTASEU IBLIS

Bandungan Sabtu, 20 Februari 2021 | 08:26 WIB

Kota Bandung moal tigerat ku cai. Sabab wakil rayat, pausahaan daérah, jeung pajabat Kota Bandung geus diajar ka Médan....

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: RÈPORTASEU IBLIS, Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Carpon Sunda,Carpon Cecep Burdansyah,carpon,cerpen Sunda,seni dan budaya sunda

Ti Baheula Urang Tionghoa Pinter Dagang

Bandungan Jumat, 19 Februari 2021 | 16:09 WIB

Di jaman kolonial geus lain jadi rusiah urang pribumi leuwih deukeut ka urang Tionghoa dibandingkeun ka urang Eropah.

Bandung Baheula - Bandungan, Ti Baheula Urang Tionghoa Pinter Dagang, Tionghoa Bandung,sejarah tionghoa di Bandung,Trik dagang tionghoa,sejarah,sejarah tionghoa zaman kolonial

“Saloka”, “Tamara” Katingalina Asing, padahal Kecap Asli Sunda Kuno

Bandungan Rabu, 17 Februari 2021 | 15:26 WIB

Dina basa Sunda, “saloka” hartina “umpama” atawa “ibarat”, sedengkeun “tamara” hartina “gamelan”.

Bandung Baheula - Bandungan, “Saloka”, “Tamara” Katingalina Asing, padahal Kecap Asli Sunda Kuno, Nama Bayi dalam Bahasa Sunda,Nama Bayi,Nama Bayi Eksotis,Arya Saloka,saloka,Tamara Bleszynski,tamara geraldine
dewanpers