web analytics
  

Lain Hasil Munjung, Sajumlah Warga di Dua Désa Ieu Ngadadak Beunghar

Selasa, 23 Februari 2021 16:38 WIB Redaksi AyoBandung.Com
Bandung Baheula - Bandungan, Lain Hasil Munjung, Sajumlah Warga di Dua Désa Ieu Ngadadak Beunghar, Warga Tuban mendadak kaya,Bendungan Kuningan,Kilang minyak tuban,Warga Kuningan mendadak kaya,Proyek kilang minyak Tuban

Kedatangan sejumlah mobil baru di Desa Sumurgeneng, Kecamatan Jenu, Tuban. (Ist)

KUNINGAN, AYOBANDUNG.COM – Sajumlah warga Désa Sumurgeneng Kacamatan Jenu, Kabupaten Tuban, Jawa Timur ngadadak beunghar sangeus narima duit kompénsasi pembébasan lahan ti Proyék Kilang Minyak Tuban.

Sajumlah warga meunang kompénsasi rata-rata Rp8 miliar. Atuh, nu baroga duit mah langsung mareuli mobil.

“Enya bener anu dina vidéo viral warga mareuli mobil anyar éta warga désa kuring (Desa Sumurgeneng). Mun teu salah mah, kamari datang deui mobil anyar ti Gresik. Jumlahna aya 17,” ceuk Kepala Desa Sumurgeneng, Gihanto, Salasa (16/2/2021).

Dina vidéo nu viral di médsos katingali mobil-mobil anyar béda mérk datang  diangkut ku mobil towing bari dikawal ku polisi.

Warga memborong motor dan mobil usai dapat dana segar pembebasan lahan di Kuningan (suara.com)

Di Kuningan

Pamandangan nu teu béda ti di Tuban dialaman ku hiji kampung di Kabupaten Kuningan. Sarua sajumlah wargana ngadadak baleunghar jadi miliarder. Teu tanggung-tanggung warga kampung éta ngaborong 300 motor jeung 30 mobil.

Ngaran désa miliarder éta téh Désa Kawungsari, Kacamatan Cibeureum. Maranéhna meunang kompénsai tina ganti untuk Proyék Waduk Kuningan.

Nia (42) salah saurang warga Désa Kawungsari, Kacamatan Cibeureum, Kabupaten Kuningan, ngabenerkeun manéhna meuli motor matik anyar tunai sanggeus meunang ganti untung ti pangwangunan Bendungan Kuningan.

"Abdi kengéng ganti untung leuwih ti Rp100 juta. Dipaké meuli motor jeung kaperluan lainna," ceuk Nia basa dikonfirmasi, Salasa (23/02/2021).

"Alhamdulillah, motor anyar pararagi gawé suami tos kapésér. Jadi, ayeuna mah suami teu kudu ngojék deui lamun gawé," ceuk Nia.

Kepala Désa Kawungsari, Kusto, nétélakeun wangunan imah jeung bidang tanah nu kadampak Bendungan Kuningan éta lobana 386. Sabagian warga nu kadampak geus narima ganti untung ti pamaréntah.

"Duitnya lolobana dipaké jang kaperluan konsumtif, meuli motor jeung mobil langsung tunai. Aya meureun kana 300 motor jeung 30 mobil anyar nu geus dibeuli ku warga," ceuk Kusto.

Tina 386  tanah jeung wangunan imah nu dibeli ku pamaréntah, kakara 279 nu geus dibayar. Kabéhna Rp149 miliar.

"Bendungan rék diaktifkeun bulan Juli. Jadi, pembayaran ganti untung ka warga kudu bérés sagancangna," ceuk Kusto.

 

 

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Modus Anyar: Maling Munding Mundingna Dipeuncit Harita di TKP, Dicokot...

Bandungan Kamis, 22 April 2021 | 14:26 WIB

Malingna meuncit munding harita kénéh di TKP. Tuluy sababaraha bagéan dagingna dicokot.

Bandung Baheula - Bandungan, Modus Anyar: Maling Munding Mundingna Dipeuncit Harita di TKP, Dicokot Dagingna, Maling munding,pencurian kerbau Tasikmalaya,Daging Kerbau,pencurian kerbau

Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk

Bandungan Rabu, 21 April 2021 | 13:54 WIB

Asalna mah Iwan ngagabung jeung pengrajin wayang golek Giri Harja di Jelekong.

Bandung Baheula - Bandungan, Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk, perajin miniatur truk soreang,harga miniatur truk,miniatur truk,bisnis miniatur truk,Wayang Golek,miniatur treuk

Pa Haji nu Beunghar Berkah

Bandungan Selasa, 20 April 2021 | 15:43 WIB

Jelema datang ti suklana ti siklukna. Kabéh diondang. Nu wawuh atawa nu henteu.

Bandung Baheula - Bandungan, Pa Haji nu Beunghar Berkah, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita Fiksi,Carpon Sunda

Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang

Bandungan Senin, 19 April 2021 | 12:15 WIB

Kakara gé jrut turun, geus disamperkeun ku nu nawaran manuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang, Pasar Burung,Pasar Burung Sukahaji,ngabuburit ka pasar burung sukahaji,jual beli burung di pasar sukahaji

Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN

Bandungan Sabtu, 17 April 2021 | 09:49 WIB

“Tos ti wangkid ayeuna mah tong aya Nina di dieu, Kang. Urang nataan deui kahirupan anyar.”

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,cerita pendek nina rahayu nadea,Carpon Sunda,Bandungan

Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis

Bandungan Jumat, 16 April 2021 | 09:59 WIB

“Naha Juma’ahan? Pan ayeuna kakara gé poé Kemis? Isuk Juma'ahan mah.” Baturanna ngarasa heran.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis, dongeng nasruddin hoja,Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja salat jumat hari kamis

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Bandungan Kamis, 15 April 2021 | 14:59 WIB

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah.

Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

Méngbal Huhujanan

Bandungan Rabu, 14 April 2021 | 15:20 WIB

Isukna, kuring ningali Ema keur ngaberesihan baju kotor jeung sapatu urut kuring méngbal.

Bandung Baheula - Bandungan, Méngbal Huhujanan, Fikmin Sunda,Fiksimini Sunda,ceritap pendek sunda,Carpon Sunda
dewanpers