web analytics
  

Dua Carita Sunda Ubar Tunduh: "Jalan-Jalan ka Mol" jeung "Kabawa Caah"

Selasa, 9 Februari 2021 14:02 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Dua Carita Sunda Ubar Tunduh: "Jalan-Jalan ka Mol" jeung "Kabawa Caah", Cerita Sunda pendek,Cerita pendek Sunda yang bikin tertawa,Fiksimini Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Sastra Sunda,Carita Sunda ubar tunduh

Ilustrasi mol. (Pixabay)

Jalan-Jalan ka Mol

BOGA rejeki nu teu disangka-sangka, poé Minggu uing ngajak jalan-jalan pamajikan jeung si bungsu ka mol.

Indit lalaunan, maké motor weuteuh, warna bodas, nu kakara sabulan meunang nganjuk.

Di basement motor téh diparkirna. Sakolébat, éh geuning motor gigireun téh meni sarua mérek jeung warnana.

Da rumasa motor anyar kénéh, tarapti, uing mawa gembok nu badag. Ceklék, digembok tah motor téh palebah rém hareupna. Pageuh lah.

Geus kitu mah, tuluy uing jeung pamajikan téh naik lift ka lantai 3. Balanja baju budak, balanja baju pamajikan. Uing ogé meuli kaos sapéténg.

Can rengsé balanja téh, aya béwara di jero mol. Sora awéwé meni halimpu, “Punten, punten, nu gaduh motor warna bodas dengan nomor D 4121 ZAE, diantos di parkir basement. Énggal. Penting pisan!” Sababaraha kali éta béwara awéwé téh.

Éh, éta mah motor uing,” cekéng téh.

“Mah, antos nya. Bapa ka basement heula!” ceuk uing. Pamajikan unggeuk.

Di basement geus narungguan patugas parkir jeung lalaki nu dijakét kulit hideung.

“Cing, ninggal STNK-na, Pa!” ceuk patugas parkir ka uing. Uing ngasongkeun STNK.

“Alah, Bapa, naha Bapa bet ngagembok motor batur?” tanya patugas. “Laan!”

 

Kabawa Caah

GEUS tabuh 5. Kuring siap-siap balik ti kantor. Hapé ngageter. Aya wa ti pamajikan: Pa, artos aya kénéh? Pami aya, panggaleuhkeun baso.

Kuring ngaluarkeun lokét. Aya sapuluh rebu deui. Cukup, da bensin pinuh.

Heug, kuring ngabales wa-na.

Langit aleum.

Ah, sakalian maké jas hujan. Naék motor rada ngebut. Bener, palebah Pasar Kordon hujan ngagebrét siga dikucurkeun ti langit. Kuring terus mangprét.

Eureun-eureun palebah Patal Banjaran meuli baso di langganan kuring, inget ka nu di imah. Sapuluh rébueun. Basona wungkul. Kérésék baso dikaitkeun di pangait hareupeun tuur. Hujan angger badag. Kuring naék motor deui.

Deukeut Adétéx, banjir Cileuncang. Terus mangprét. Palebah Kamasan rada ngarandeg. Mobil-motor areureun. Caah gedé, cai samet tuur ti walungan Cisangkuy bahé ka jalan.

Diilik, kérésék baso aya kénéh ngait.

Manglila-lila cicing. Teruskeun ulah? Mun diteruskeun, motor sieun mogok. Atawa balik deui ka Bandung liwat Jalan Kopo? Ah, jauh teuing.

Ahirna, kuring nembus caah. Motor teu mogok. Béda jeung nu lain. Kuring terus mangprét ka arah Soréang. Hujan kénéh.

Palebah Citaliktik, méngkol ka kénca. Mangprét deui.

Alhamdulillah nepi ka imah. Klakson disadakeun. Pamajikan muka pager garasi. “Ngagaleuh baso téh?” pokna.

“Mésér,” témbal kuring. Ditingali kérésék hideung teu aya.

Beu, palid kabawa caah.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: PETI PANYINGLAR PATI

Bandungan Sabtu, 15 Mei 2021 | 09:05 WIB

Tali peti anu ceuk pangrasana geus pageuh ditalikeun kana palang dada, singhoréng talina pegat kabawa tanaga cai nu nyéo...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PETI PANYINGLAR PATI, cerpen Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Carpon Ai Wawang,Carita pondok,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,carpon

IDULFITRI

Bandungan Rabu, 12 Mei 2021 | 17:27 WIB

Poho kana protokol kaséhatan. Sabab, kébeh hayang ngarayakeun Idulfitri.

Bandung Baheula - Bandungan, IDULFITRI, fiksimini,Fiksimini Sunda,fiksimini bahasa sunda,cerita  pendek sunda,Carpon Sunda,fiksimini dudung ridwan

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Bandungan Senin, 10 Mei 2021 | 13:47 WIB

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen.

Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung
dewanpers