web analytics
  

Mang Oded Katépa Covid-19. Hayu, Jalankeun Protokol Kaséhatan

Jumat, 8 Januari 2021 14:23 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Mang Oded Katépa Covid-19. Hayu, Jalankeun Protokol Kaséhatan, Wali Kota Bandung Oded M. Danial,Oded M. Danial positif Covid-19,protokol kesehatan covid-19,Satgas Penanganan Covid-19

Wali Kota Bandung Oded M. Danial dan Wakil Wali Kota Bandung Yana Mulyana. (Dok Humas Pemkot Bandung)

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM – Sasalad Covid-19 rék ampir satahun. Mihareup turun, éh, nu katépaan Covid-19 kalah ka nérékél terus.

Nyutat tina situs covid19.bandung.go.id, nu diaksés Jumaah (8/1/2021) tabuh 12.00 WIB, Kota Bandung waé dina poé Kemis (7/1/2021) peuting ngalaporkeun jumlah total kasus positif Covid-19 lobana 6.014—di antarana 574 kasus aktif, 5.284 kasus cageur, sarta 156 kasus maot.

Kacatet, aya tambahan 31 kasus positif aktif dibandingkeun jeung data saméméhna. Malah warta nu paling akhir ditarima, Wali Kota Bandung Oded M. Danial katépaan Virus Covid-19.

Mang Oded ngaimbau ka warga Kota Bandung kudu leuwih disiplin dina nerapkan protokol keséhatan 3 M--Maké masker, sibanyo Maké sabun, jeung Mastikeun jarak anggang 2 meter. Sarta tong ruang riung.

"Warga Kota Bandung kudu tetep ngajaja kebugaran, dahar dahareun nu séhat tur loba gizina, sarta kudu tetep optimistis jeung sabar dina narima ujian sasalad ieu," ceuk  Mang Oded.

Mang Oded ayeuna keur ngajalankeun isolasi mandiri.

Kukituna, Satgas Penanggulangan Covid-19 teu bosen-bosen gumajak ka masarakat supaya terus  ngajalankeun Protokol Kaséhatan--3 M:

1. Tong poho Maké masker. Naha kudu maké masker?

Mikanyaah ka diri sorangan

Masker téh nyegah asupna droplét nu kaluar ti batur nu batuk, beresin, atawa nyarita sangkan urang teu katépaan.

Mikanyaah batur

Masker nahan droplét anu kaluar keur urang batuk, beresin, atawa nyarita sangkan teu népakeun ka batur

2. Mastikeun ngajaga jarak anggang 2 meter jeung ulah ruang riung. Naha jaga jarak anggang penting?

Ceunah, droplét nu kaluar waktu urang keur batuk—lamun urang teu maké masker—bisa nyebrot nepi ka 2 meter.

Lamun urang keur nyarita, aérosol sarua bisa nyebrot nepi ka 2 meter. Komo deui lamun urang beresin, droplét bisa nyebrotna nepi ka 6 meterna.

Kucara tetep ngajaga jarak anggang, urang bisa ngurangan résiko katepaan atawa nepaan ka batur.

3. Mindeng sibanyo maké sabun

Virus paéh ku sabun jeung ku cai ngocor. Jalankeun sibanyo kalawan bener, nyaéta sibanyo maké sabun dina cai nu ngocor salila sakurang-kurangna 20 detik. Atawa sibanyo maké handsanitizer nu kandungan alkoholna minimal 20%.

Covid-19 mangrupa matérial leutik anu dibungkus ku protéin jeung lemak. Sabun bisa ngaleyurkeun ieu virus nepi ka ancur jeung paéh.

Kumaha lamun euweuh cai jeung sabun? Urang bisa ngagunakeun handsanitizer.

Iraha? Sing remen wé. Utamana méméh nyabak panon, irung, jeung baham.

 

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

C-J Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2)

Bandungan Jumat, 22 Januari 2021 | 15:03 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, C-J Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2), paribasa bahasa Sunda,Paribasa Sunda,Babasan basa Sunda,Babasan Sunda,Paribasa basa Sunda

A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (1)

Bandungan Kamis, 21 Januari 2021 | 14:37 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (1), Paribasa Sunda,Babasan Sunda,Peribahasa bahasa Sunda,Bahasa Sunda,Sastra Sunda

Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”

Bandungan Selasa, 19 Januari 2021 | 14:21 WIB

Aipda Dani Ramdani Hidayat, anggota Babinkamtibmas Desa Cihanjuang, mangrupakeun hiji korban taneuh urug nu salamet.

Bandung Baheula - Bandungan, Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”, korban longsor Sumedang,Longsor Cimanggung Sumedang,Evakuasi Korban Longsor Cimanggung,Pencarian dan Penyelamatan (SAR) longsor Cimanggung,Aipda Dani Ramdani Hidayat,2 Jam Tertimbun, Begini Kesaksian Korban Hidup Longsor Cimanggung Sumedang

Kadaharan Asli Sunda nu Dijieun tina Sampeu Khas Bandung

Bandungan Senin, 18 Januari 2021 | 15:46 WIB

Geuning, sampeu ogé ngandung karbohidrat anu tinggi. Jadi, teu anéh mun loba kadaharan nu dijeun tina sampeu.

Bandung Baheula - Bandungan, Kadaharan Asli Sunda nu Dijieun tina Sampeu Khas Bandung, makanan khas Sunda singkong,makanan khas Sunda Bandung,Kadaharan asli Sunda tina Sampeu,Comro,Misro,Kripik singkong,putri noong,Sampeu,Peuyeum Bandung

SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?

Bandungan Sabtu, 16 Januari 2021 | 06:56 WIB

Lalaunan asih jero dada ngarangrangan. Waktuna urang kudu paturay, Kang Fahri. Najan kuring miharep aya rasa asih kuring...

Bandung Baheula - Bandungan, SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?, Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Komala Sutha,Mangle,Sunda Midang,Bandungan

Aplodan Pamungkas Pramugari Oke Dhurrotul Jannah

Bandungan Jumat, 15 Januari 2021 | 13:10 WIB

Panggih jeung Oke basa dina maleman taun baru. Oke pamit rék ngemban tugas jadi pramugari di Jakarta.

Bandung Baheula - Bandungan, Aplodan Pamungkas Pramugari Oke Dhurrotul Jannah, Oke Dhurrotul Jannah,pramugari Oke Dhurrotul Jannah,Sriwijaya Air SJ 182 Jatuh,Pulau Lancang Kepulauan Seribu,Sriwijaya Air Jakarta-Pontianak,Sriwijaya Air Hilang Kontak,Parongpong Bandung Barat

Senator Dukung Kongrés Sunda jadi Gerakan nu Mertahankeun jeung Nguatk...

Bandungan Rabu, 13 Januari 2021 | 17:38 WIB

DPD RI arék ngusulkeun ayana “Hari Kebudayaan dan Kearifan Lokal” ka pamaréntah

Bandung Baheula - Bandungan, Senator Dukung Kongrés Sunda jadi Gerakan nu Mertahankeun jeung Nguatkeun Idéntitas Bangsa, Panitia Kongres Sunda,Dialog DPD RI dengan Panitia Kongres Sunda,Ketua DPD RI La Nyalla Mattalitti,Kongres Sunda,Webinar Kongres Sunda

Catetan Awal Taun: Pasualan Tahu-Témpé nu Ngagenjleungkeun

Bandungan Selasa, 12 Januari 2021 | 20:41 WIB

Sabenerna mah pasualanna anggeur ti taun ka taun, nyaéta sual katergantugan Indonésa ka kedelé impor.

Bandung Baheula - Bandungan, Catetan Awal Taun: Pasualan Tahu-Témpé nu Ngagenjleungkeun, Harga kedelaiterus meroket,tahu Cibuntu,kedelai impor,Menteri Pertanian (Mentan) Syahrul Yasin Limpo,Kedelai Lokal,perajin tahu tempe menjerit

artikel terkait

dewanpers