web analytics
  

Mang Oded Katépa Covid-19. Hayu, Jalankeun Protokol Kaséhatan

Jumat, 8 Januari 2021 14:23 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Mang Oded Katépa Covid-19. Hayu, Jalankeun Protokol Kaséhatan, Wali Kota Bandung Oded M. Danial,Oded M. Danial positif Covid-19,protokol kesehatan covid-19,Satgas Penanganan Covid-19

Wali Kota Bandung Oded M. Danial dan Wakil Wali Kota Bandung Yana Mulyana. (Dok Humas Pemkot Bandung)

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM – Sasalad Covid-19 rék ampir satahun. Mihareup turun, éh, nu katépaan Covid-19 kalah ka nérékél terus.

Nyutat tina situs covid19.bandung.go.id, nu diaksés Jumaah (8/1/2021) tabuh 12.00 WIB, Kota Bandung waé dina poé Kemis (7/1/2021) peuting ngalaporkeun jumlah total kasus positif Covid-19 lobana 6.014—di antarana 574 kasus aktif, 5.284 kasus cageur, sarta 156 kasus maot.

Kacatet, aya tambahan 31 kasus positif aktif dibandingkeun jeung data saméméhna. Malah warta nu paling akhir ditarima, Wali Kota Bandung Oded M. Danial katépaan Virus Covid-19.

Mang Oded ngaimbau ka warga Kota Bandung kudu leuwih disiplin dina nerapkan protokol keséhatan 3 M--Maké masker, sibanyo Maké sabun, jeung Mastikeun jarak anggang 2 meter. Sarta tong ruang riung.

"Warga Kota Bandung kudu tetep ngajaja kebugaran, dahar dahareun nu séhat tur loba gizina, sarta kudu tetep optimistis jeung sabar dina narima ujian sasalad ieu," ceuk  Mang Oded.

Mang Oded ayeuna keur ngajalankeun isolasi mandiri.

Kukituna, Satgas Penanggulangan Covid-19 teu bosen-bosen gumajak ka masarakat supaya terus  ngajalankeun Protokol Kaséhatan--3 M:

1. Tong poho Maké masker. Naha kudu maké masker?

Mikanyaah ka diri sorangan

Masker téh nyegah asupna droplét nu kaluar ti batur nu batuk, beresin, atawa nyarita sangkan urang teu katépaan.

Mikanyaah batur

Masker nahan droplét anu kaluar keur urang batuk, beresin, atawa nyarita sangkan teu népakeun ka batur

2. Mastikeun ngajaga jarak anggang 2 meter jeung ulah ruang riung. Naha jaga jarak anggang penting?

Ceunah, droplét nu kaluar waktu urang keur batuk—lamun urang teu maké masker—bisa nyebrot nepi ka 2 meter.

Lamun urang keur nyarita, aérosol sarua bisa nyebrot nepi ka 2 meter. Komo deui lamun urang beresin, droplét bisa nyebrotna nepi ka 6 meterna.

Kucara tetep ngajaga jarak anggang, urang bisa ngurangan résiko katepaan atawa nepaan ka batur.

3. Mindeng sibanyo maké sabun

Virus paéh ku sabun jeung ku cai ngocor. Jalankeun sibanyo kalawan bener, nyaéta sibanyo maké sabun dina cai nu ngocor salila sakurang-kurangna 20 detik. Atawa sibanyo maké handsanitizer nu kandungan alkoholna minimal 20%.

Covid-19 mangrupa matérial leutik anu dibungkus ku protéin jeung lemak. Sabun bisa ngaleyurkeun ieu virus nepi ka ancur jeung paéh.

Kumaha lamun euweuh cai jeung sabun? Urang bisa ngagunakeun handsanitizer.

Iraha? Sing remen wé. Utamana méméh nyabak panon, irung, jeung baham.

 

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk

Bandungan Rabu, 21 April 2021 | 13:54 WIB

Asalna mah Iwan ngagabung jeung pengrajin wayang golek Giri Harja di Jelekong.

Bandung Baheula - Bandungan, Tina Pengrajin Wayang Golék Banting Setir Jadi Nyieunan Miniatur Treuk, perajin miniatur truk soreang,harga miniatur truk,miniatur truk,bisnis miniatur truk,Wayang Golek,miniatur treuk

Pa Haji nu Beunghar Berkah

Bandungan Selasa, 20 April 2021 | 15:43 WIB

Jelema datang ti suklana ti siklukna. Kabéh diondang. Nu wawuh atawa nu henteu.

Bandung Baheula - Bandungan, Pa Haji nu Beunghar Berkah, fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita Fiksi,Carpon Sunda

Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang

Bandungan Senin, 19 April 2021 | 12:15 WIB

Kakara gé jrut turun, geus disamperkeun ku nu nawaran manuk.

Bandung Baheula - Bandungan, Ngabuburit ka Pasar Manuk Sukahaji, Asa Pelesir ka Kebon Binatang, Pasar Burung,Pasar Burung Sukahaji,ngabuburit ka pasar burung sukahaji,jual beli burung di pasar sukahaji

Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN

Bandungan Sabtu, 17 April 2021 | 09:49 WIB

“Tos ti wangkid ayeuna mah tong aya Nina di dieu, Kang. Urang nataan deui kahirupan anyar.”

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: KEMBANG HAREPAN, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,cerita pendek nina rahayu nadea,Carpon Sunda,Bandungan

Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis

Bandungan Jumat, 16 April 2021 | 09:59 WIB

“Naha Juma’ahan? Pan ayeuna kakara gé poé Kemis? Isuk Juma'ahan mah.” Baturanna ngarasa heran.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Jumaahan Poé Kemis, dongeng nasruddin hoja,Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja salat jumat hari kamis

5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil

Bandungan Kamis, 15 April 2021 | 14:59 WIB

Korma di Indonésa lolobana didatangkeun ti Timur Tengah.

Bandung Baheula - Bandungan, 5 Macem Korma. Cocok Kanggé Ta’jil, Jenis kurma,Macam kurma,khasiat kurma,kurma,kurma Ajwa

Méngbal Huhujanan

Bandungan Rabu, 14 April 2021 | 15:20 WIB

Isukna, kuring ningali Ema keur ngaberesihan baju kotor jeung sapatu urut kuring méngbal.

Bandung Baheula - Bandungan, Méngbal Huhujanan, Fikmin Sunda,Fiksimini Sunda,ceritap pendek sunda,Carpon Sunda

BULAN DI JERO SUMUR

Bandungan Selasa, 13 April 2021 | 05:52 WIB

Ngagebeg, naha bet aya bulan di jero sumur? Deudeuh teuing, bulan geus tikusruk ka sumur.

Bandung Baheula - Bandungan, BULAN DI JERO SUMUR, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja dan bulan di dalam sumur,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda

artikel terkait

dewanpers