web analytics
  

Sahrul Gunawan Bakal Jadi Urang Kabupaten Bandung?

Jumat, 11 Desember 2020 14:57 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Sahrul Gunawan Bakal Jadi Urang Kabupaten Bandung?, Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas),Pilkada Kabupaten Bandung 2020,Profil Sahrul Gunawan

Sahrul Gunawan menjadi calon wakil bupati Bandung terkaya dibanding dengan calon wakil bupati Bandung lainnya. (instagram/sahrulgunawanofficial)

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM -- Di Pilkada Kabupaten Bandung, 9 Desember 2020 kamari, Sahrul Gunawan, teu milu nyoblos sanajan manéhna mangrupakeun Calon Wakil Bupati ti nomor urut 3, wawakil ti Dadang Supriatna. Naha?

Sabab, artis nu katelah “si Jun” dina sinétron “Jin dan Jun” téh da memang lain warga Kabupaten Bandung, tapi warga Bogor. Jadi, ktp-na gé ktp Bogor kénéh.

Sahrul Gunawan dilahirkeun di Bogor, Jawa Barat, 23 Mei 1976. Budak kénéh, jeung deuih da mémang Sahrul mah awét ngora. Ti baheula, wajahna asa kitu waé--kasép. Mangkana jadi “idola ibu-ibu” di Pilkada kamari.

Sahrul mangrupakeun putra kadua tina lima sadérék. Ibu-ramana pasangan Hj. Hasanah jeung H. Soemantri. Sahrul digedékeun dina kulawarga basajan tur taat kana agama.  

Duka teuing tah kahareupna--mun enya téa mah Sahrul kaparengkeun jadi wakilna Dadang Supriatna--sigana rék nyieun ktp Kabupaten Bandung. Maenya wé Wakil Bupati Kabupaten Bandung  teu jadi warga Kabupaten Bandung?

Pendidikan Sahrul Gunawan

Ti TK nepi SMA, Sakola di Bogor. Keur di SMP, bakat senina--boh di widang nyanyi atawa akting--geus katingali.

Asup SMA, Sahrul remen miluan kontés nyanyi. Bakat ku sibuk miluan kontés nyanyi tepi ka poho sakola. Préstasi akademikna turun. Atuh, Sahrul gagal asup ka perguruan tinggi negeri. Antukna, Sahrul kuliah di Universitas Pakuan Bogor tur meunang gelar sarjanana ti dinya.

Karir Sahrul Gunawan

Mimiti na mah karir Sahrul di dunia modél. Tuluy, nyobaan nyanyi jeung akting. Sanggeus suksés di sinétron “Jin dan Jun”, Sahrul maén sinetron lainna, “Pernikahan Dini”. Tina sinétron ieu, bareng jeung Agnes Monica, karir artis Sahrul beuki nérékél. Ti dinya, ngaran Sahrul Gunawan “mulai diperhitungkeun”, loba ditawaran maén sinétron.

Di widang nyanyi ogé karir Aul kaitung moncér, nepi kiwari geus medalkeun lima album. Di album nu pamungkas, Sahrul kolaborasi jeung musisi senior Melly Goeslaw, Yovie Widianto, jeung Andi Rianto. Album Sahrul ogé suksés asup nominasi di ajang Penghargaan AMI taun 2000 jeung 2004. 

Sabagai présénter, karir Sahrul ogé suksés. Nepi ka ayeuna, Sahrul geus nyepeng 14 program acara di sababaraha stasiun televisi, saperti SCTV, ANTV, Trans TV, MNCTV.  

Salain dunia artis, Sahrul ogé kacatet aktif di widang layanan penyelenggaraan haji jeung umrah. Sahrul nu boga sakaligus direktur utama PT AFI Tour.

Di widang organisasi, Sahrul kacatet Wakil Ketua Bidang Humas AMPHURI (Asosiasi Muslim Penyelenggara Haji dan Umrah Republik Indonesia). Sahrul ogé mangrupakeun Ketua Yayasan Pendidikan Al-Hikmah di Ciawi, Bogor.

Terjun ka Politik

Taun 2019, Sahrul Gunawan ancrub ka dunia politik. Sahrul maju jadi calon legislatif DPR RI 2019 nu dirojong ku Partai Nasdem. Hanjakal, harita Sahrul gagal ka Senayan. Taun 2020 ieu, Sahrul milu Pilkada Calon Wakil Bupati Kabupaten Bandung.

Mung quick count hasil Pilkada Kabupaten Bandung teu nyalahan, sigana moal lila deui Sahrul Gunawan pareng jadi Wakil Bupati Kabupaten Bandung.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

IDULFITRI

Bandungan Rabu, 12 Mei 2021 | 17:27 WIB

Poho kana protokol kaséhatan. Sabab, kébeh hayang ngarayakeun Idulfitri.

Bandung Baheula - Bandungan, IDULFITRI, fiksimini,Fiksimini Sunda,fiksimini bahasa sunda,cerita  pendek sunda,Carpon Sunda,fiksimini dudung ridwan

Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib

Bandungan Senin, 10 Mei 2021 | 13:47 WIB

Nyaan nyemésna tarik—da puguh gedé tanaga. Tapi, kieu senina badminton. Manéhna ku uing teu dibéré bola cemésen.

Bandung Baheula - Bandungan, Peré Lebaran, Maén Badminton jeung Pamaén Persib, fiksimini,fiksimini,Fiksimini Sunda,Cerita pendek Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,fiksimini dudung ridwan

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

artikel terkait

dewanpers