web analytics
  

Sahrul Gunawan Bakal Jadi Urang Kabupaten Bandung?

Jumat, 11 Desember 2020 14:57 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Sahrul Gunawan Bakal Jadi Urang Kabupaten Bandung?, Sahrul Gunawan,Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan (Bedas),Pilkada Kabupaten Bandung 2020,Profil Sahrul Gunawan

Sahrul Gunawan menjadi calon wakil bupati Bandung terkaya dibanding dengan calon wakil bupati Bandung lainnya. (instagram/sahrulgunawanofficial)

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM -- Di Pilkada Kabupaten Bandung, 9 Desember 2020 kamari, Sahrul Gunawan, teu milu nyoblos sanajan manéhna mangrupakeun Calon Wakil Bupati ti nomor urut 3, wawakil ti Dadang Supriatna. Naha?

Sabab, artis nu katelah “si Jun” dina sinétron “Jin dan Jun” téh da memang lain warga Kabupaten Bandung, tapi warga Bogor. Jadi, ktp-na gé ktp Bogor kénéh.

Sahrul Gunawan dilahirkeun di Bogor, Jawa Barat, 23 Mei 1976. Budak kénéh, jeung deuih da mémang Sahrul mah awét ngora. Ti baheula, wajahna asa kitu waé--kasép. Mangkana jadi “idola ibu-ibu” di Pilkada kamari.

Sahrul mangrupakeun putra kadua tina lima sadérék. Ibu-ramana pasangan Hj. Hasanah jeung H. Soemantri. Sahrul digedékeun dina kulawarga basajan tur taat kana agama.  

Duka teuing tah kahareupna--mun enya téa mah Sahrul kaparengkeun jadi wakilna Dadang Supriatna--sigana rék nyieun ktp Kabupaten Bandung. Maenya wé Wakil Bupati Kabupaten Bandung  teu jadi warga Kabupaten Bandung?

Pendidikan Sahrul Gunawan

Ti TK nepi SMA, Sakola di Bogor. Keur di SMP, bakat senina--boh di widang nyanyi atawa akting--geus katingali.

Asup SMA, Sahrul remen miluan kontés nyanyi. Bakat ku sibuk miluan kontés nyanyi tepi ka poho sakola. Préstasi akademikna turun. Atuh, Sahrul gagal asup ka perguruan tinggi negeri. Antukna, Sahrul kuliah di Universitas Pakuan Bogor tur meunang gelar sarjanana ti dinya.

Karir Sahrul Gunawan

Mimiti na mah karir Sahrul di dunia modél. Tuluy, nyobaan nyanyi jeung akting. Sanggeus suksés di sinétron “Jin dan Jun”, Sahrul maén sinetron lainna, “Pernikahan Dini”. Tina sinétron ieu, bareng jeung Agnes Monica, karir artis Sahrul beuki nérékél. Ti dinya, ngaran Sahrul Gunawan “mulai diperhitungkeun”, loba ditawaran maén sinétron.

Di widang nyanyi ogé karir Aul kaitung moncér, nepi kiwari geus medalkeun lima album. Di album nu pamungkas, Sahrul kolaborasi jeung musisi senior Melly Goeslaw, Yovie Widianto, jeung Andi Rianto. Album Sahrul ogé suksés asup nominasi di ajang Penghargaan AMI taun 2000 jeung 2004. 

Sabagai présénter, karir Sahrul ogé suksés. Nepi ka ayeuna, Sahrul geus nyepeng 14 program acara di sababaraha stasiun televisi, saperti SCTV, ANTV, Trans TV, MNCTV.  

Salain dunia artis, Sahrul ogé kacatet aktif di widang layanan penyelenggaraan haji jeung umrah. Sahrul nu boga sakaligus direktur utama PT AFI Tour.

Di widang organisasi, Sahrul kacatet Wakil Ketua Bidang Humas AMPHURI (Asosiasi Muslim Penyelenggara Haji dan Umrah Republik Indonesia). Sahrul ogé mangrupakeun Ketua Yayasan Pendidikan Al-Hikmah di Ciawi, Bogor.

Terjun ka Politik

Taun 2019, Sahrul Gunawan ancrub ka dunia politik. Sahrul maju jadi calon legislatif DPR RI 2019 nu dirojong ku Partai Nasdem. Hanjakal, harita Sahrul gagal ka Senayan. Taun 2020 ieu, Sahrul milu Pilkada Calon Wakil Bupati Kabupaten Bandung.

Mung quick count hasil Pilkada Kabupaten Bandung teu nyalahan, sigana moal lila deui Sahrul Gunawan pareng jadi Wakil Bupati Kabupaten Bandung.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

K - Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (3--Ha...

Bandungan Minggu, 24 Januari 2021 | 13:45 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, K - Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (3--Habis), Paribasa basa Sunda,Paribasa Sunda,Paribasa,Babasan basa Sunda,Babasan Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda

SASTRA SUNDA: Nu Asih Kapegat Pati

Bandungan Sabtu, 23 Januari 2021 | 08:35 WIB

Kuring bati olohok asa teu percaya kana téténjoan. Asa tacan kungsi kawénéhan aya awéwé nu ngadon milu mandi. Keur mah t...

Bandung Baheula - Bandungan, SASTRA SUNDA: Nu Asih Kapegat Pati, Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Carita pondok Sunda,Bandungan

C-J Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2)

Bandungan Jumat, 22 Januari 2021 | 15:03 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, C-J Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2), paribasa bahasa Sunda,Paribasa Sunda,Babasan basa Sunda,Babasan Sunda,Paribasa basa Sunda

A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (1)

Bandungan Kamis, 21 Januari 2021 | 14:37 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (1), Paribasa Sunda,Babasan Sunda,Peribahasa bahasa Sunda,Bahasa Sunda,Sastra Sunda

Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”

Bandungan Selasa, 19 Januari 2021 | 14:21 WIB

Aipda Dani Ramdani Hidayat, anggota Babinkamtibmas Desa Cihanjuang, mangrupakeun hiji korban taneuh urug nu salamet.

Bandung Baheula - Bandungan, Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”, korban longsor Sumedang,Longsor Cimanggung Sumedang,Evakuasi Korban Longsor Cimanggung,Pencarian dan Penyelamatan (SAR) longsor Cimanggung,Aipda Dani Ramdani Hidayat,2 Jam Tertimbun, Begini Kesaksian Korban Hidup Longsor Cimanggung Sumedang

Kadaharan Asli Sunda nu Dijieun tina Sampeu Khas Bandung

Bandungan Senin, 18 Januari 2021 | 15:46 WIB

Geuning, sampeu ogé ngandung karbohidrat anu tinggi. Jadi, teu anéh mun loba kadaharan nu dijeun tina sampeu.

Bandung Baheula - Bandungan, Kadaharan Asli Sunda nu Dijieun tina Sampeu Khas Bandung, makanan khas Sunda singkong,makanan khas Sunda Bandung,Kadaharan asli Sunda tina Sampeu,Comro,Misro,Kripik singkong,putri noong,Sampeu,Peuyeum Bandung

SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?

Bandungan Sabtu, 16 Januari 2021 | 06:56 WIB

Lalaunan asih jero dada ngarangrangan. Waktuna urang kudu paturay, Kang Fahri. Najan kuring miharep aya rasa asih kuring...

Bandung Baheula - Bandungan, SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?, Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Komala Sutha,Mangle,Sunda Midang,Bandungan

Aplodan Pamungkas Pramugari Oke Dhurrotul Jannah

Bandungan Jumat, 15 Januari 2021 | 13:10 WIB

Panggih jeung Oke basa dina maleman taun baru. Oke pamit rék ngemban tugas jadi pramugari di Jakarta.

Bandung Baheula - Bandungan, Aplodan Pamungkas Pramugari Oke Dhurrotul Jannah, Oke Dhurrotul Jannah,pramugari Oke Dhurrotul Jannah,Sriwijaya Air SJ 182 Jatuh,Pulau Lancang Kepulauan Seribu,Sriwijaya Air Jakarta-Pontianak,Sriwijaya Air Hilang Kontak,Parongpong Bandung Barat

artikel terkait

dewanpers