web analytics
  

Dadang Suptriatna ti Rumaja Kénéh geus Aktif di Organisasi

Kamis, 10 Desember 2020 14:34 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Dadang Suptriatna ti Rumaja Kénéh geus Aktif di Organisasi, Dadang Supriatna,Calon Bupati Kabupaten Bandung Nomor Urut 3,Harta kekayaan Dadang Supriatna,Pilkada Kabupaten Bandung 2020

Dadang Supriatna (DS). (Instagram)

SOREANG, AYOBANDUNG.COM -- Pituin asli Sunda, calon Bupati Bandung ti nomer urut 3--anu samentara unggul dina sababaraha hasil hitungan cepat (quick count)--Dadang Supriatna dilahirkeun di Bandung, tanggal 7 Agustus 1971 (49 taun). Padumukannana di Jl. Raya Sapan No. 230 RT02/14 Desa Tegalluar Kecamatan Bojongsoang, Kabupaten Bandung.

Ti rumaja kénéh Dadang geus katingali aktif di organisasi. Organisasi nu pang mimitina diiluan ku anjeunna nyaéta aktif di Karang Taruna Desa Tegalluar, Kabupaten Bandung. Harita, taun 1988, Dadang kapilih jadi ketua.

Ti dinya, karir politikna terus nérékél. Jadi kader Partai Golkar, Dadang ulubiung di sababaraha organisasi: AMPI, Pemuda Pancasila, jeung KNPI. Lain ngan saukur di tingkat Kabupaten Bandung wungkul, tapi ogé di tingkat Jawa Barat.

Taun 2019 Dadang kapilih jadi anggota DPRD Provinsi Jawa Barat ti Fraksi Golkar. Saméméhna anjeunna mangrupakeun anggota DPRD Kabupaten Bandung salila dua periode.

Taun 2020, Dadang miluan Penjaringan Calon Bupati Kabupaten Bandung di Partai Golkar. Harita Dadang éléh da Partai Golkar leuwih milih ka Kurnia Agustina, Istrina Dadang Naser.

Dadang kuciwa, tuluy ngajleng ka Partai Kebangkitan Bangsa anu koalisi jeung Nasdem, Demokrat, jeung PKS. Kasebutna koalisi ieu nu pangbadagna di Kabupaten Bandung PKB (6 kursi), NasDem (5 kursi), Demokrat (5 kursi), jeung PKS (10kursi).

Ceuk Dadang mah, kaluar ti Partai Golkar téh ngundurkeun diri, tapi pikeun Wakil Ketua Bidang Litbang DPD II Golkar Kabupaten Bandung Yanto Setianto, Dadang Supriatna geus “diberhentikan secara tidak hormat” tina kaanggotaan partai.

"Kuring geus méré surat permohonan pengunduran diri ka Partai Golkar jeung sebagai anggota DPRD Provinsi Jawa Barat. Pan éta téh mangrupakeun salah sahiji sarat nu kudu dicumponan méméh daftar ka KPU," ceuk Dadang, Rebo (2/9/2020).

Tingali ogé, Mildan Abdullah, Ayobandung.com, Jumaah, 24 Juli 2020, “Demi Nyalon Bupati Bandung, Dadang Supriatna Rela Pindah ke PKB?”

Lamun enya téa mah Dadang Supriatna kapilih sacara resmi jadi Bupati Kabupaten Bandung, ketak jeung léngkah politikna teu nyalahan. Malah kudu diacungan jempol.

Pakaya Dadang Supriatna

Dadang Supriatna boga pakaya nu totalna Rp8.924.950.000. Jumlah sakitu teh pangleutikna lamun dibandingkeun dua calon bupati Kabupaten Bandung lainna, nyaéta Kurnia Agustina jeung Yena Masoem.

Nurutkeun hasil Laporan Harta Kekayaan Penyelenggara Negara (LHKPN) KPK, Dadang Supriatna boga welasan tanah jeung kandaraan. (Tingali Mildan Abdalloh, Ayobandung.com 28 September 2020 “Punya Banyak Kendaraan dan Tanah, Dadang Supriatna Jadi Cabup Bandung Termiskin”)

Tina laman e-lhkpn.kpk.go.id, Calon Bupati Bandung nomor 3 téh ngabogaan 12 bidang lahan nu nilai totalna Rp6.607.250.000, nyaéta:

  1. Tanah jeung bangunan nu luasna 141 meter persegi di Bandung nu nilaina Rp500.000.000
  2. Tanah jeung bangunan nu luasna 159 meter persegi di Bandung nu nilaina Rp500.000.000
  3. Tanah jeung bangunan nu luasna 13 meter persegi di Bandung nu nilaina Rp50.000.000
  4. Tanah nu luasna 2.520 meter persegi di Bandung nu nilaina Rp700.000.000
  5. Tanah nu luasna 5.789 meter persegi di Bandung nu nilaina Rp1.447.250.000
  6. Tanah nu luasna 7.000 meter persegi di Bandung nu nilaina Rp1.750.000.000
  7. Tanah nu luasna 2.520 meter persegi di Bandung nu nilaina Rp630.000.000
  8. Tanah nu luasna 1.300 meter di Bandung nu nilaina Rp130.000.000
  9. Tanah nu luasna 980 meter persegi di Bandung nu nilaina Rp300.000.000
  10. Tanah jeung bangunan seluas 70 meter persegi di Bandung nu nilaina Rp250.000.000
  11. Tanah nu luasna 1.361 meter persegi di Bandung nu nilaina Rp200.000.000
  12. Tanah nu luasna 1.028 meter persegi di Bandung nu nilaina Rp150.000.000

Alat transportasi jeung mesin nudipiboga:

  1. Mobil Mistsubishi Outlander taun 2015 nu nilaina Rp250.000.000
  2. Mobil Mitsubishi Colt Diesel PS taun 2005 nu nilaina Rp150.000.000
  3. Mobil Mitsubishi colt diesel tahun 2005 nu nilaina Rp150.000.000
  4. Toyota Pajero taun 2019 nu nilaina Rp350.000.000
  5. Daihatsu Grand Max taun 2008 nu nilaina Rp50.000.000
  6. Motor Yamaha N-Max taun 2017 nu nilaina Rp45.000.000
  7. Sumitomo Excavator taun 2011 nu nilaina Rp500.000.000
  8. Sumitomo Excavator taun 2011 nu nilaina Rp500.000.000
  9. Caterpilar Bulldozer taun 2006 nu nilaina Rp200.000.000
  10. Suzuki mobil bak taun 2015 nu nilaina Rp60.000.000
  11. Vespa taun 2016 nu nilaina Rp60.000.000.

Harta lainna nu dipiboga Dadang Supriatna kabéhna Rp 40.000.000, ogé kas jeung setara kas nu nilaina Rp7.700.000.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN

Bandungan Sabtu, 8 Mei 2021 | 06:11 WIB

Henteu gampang geuning jadi pangarang téh. Ngahuleng ti balik tarawéh nepi ka ampir jam sabelas, asa acan manggih waé ca...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: IMPIAN SAMÉMÉH LEBARAN, Cerita Pendek,Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita pendek Sunda,cerita pendek Yus R. Ismail,carpon,Carpon Sunda,carpon yus r. ismail,seni dan budaya sunda,Sastra Sunda

Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang

Bandungan Jumat, 7 Mei 2021 | 14:40 WIB

Tapi ayeuna mah jumaahanna bari ngabringkeun murid-muridna. Atuh da murid-muridna téh barandel pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja: Numpak Keledai Nyanghareup ka Tukang, Kisah nasruddin hoja,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona

Bandungan Kamis, 6 Mei 2021 | 15:17 WIB

Aglonéma nu boga ngaran latin Chinese evergreen ieu boga kakhasan nu béda jeung nu lain.

Bandung Baheula - Bandungan, Aglonéma Diprédiksi Tetep Bakal Jadi Primadona, Tanaman Hias,Aglonema,jenis Aglonema,Aglonema impor,Aglonema lokal,harga Aglonema Bandung,harga aglonema

Timburu

Bandungan Rabu, 5 Mei 2021 | 15:40 WIB

Da di tukang baso tahu éta pisan cinta manéhna baheula ngajadi.

Bandung Baheula - Bandungan, Timburu, fiksimini,Cerita Fiksi,Fiksimini Sunda,fiksimini dudung ridwan,timburu

Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang

Bandungan Selasa, 4 Mei 2021 | 14:45 WIB

Sagala lauk laut aya. Di lantéi dua aya dua puluh lapak nu narima meuleum lauk atawa narima mangmasakeun.

Bandung Baheula - Bandungan, Hayang Lauk Laut Teu Kudu ka Laut, Aya Pasar Ikan Modern Soreang, pasar ikan,Pasar Ikan Modern Soreang,Pasar Ikan Modern,Pasar Ikan Modern Bandung

Dongéng Nasruddin Hoja: Jadi Khotib Jumaah

Bandungan Senin, 3 Mei 2021 | 15:32 WIB

Can lila manéhna khutbah, katingali para jamaahna geus narundutan. Ngalegeday. Malahan sabagian jamaahna saré bari kérék...

Bandung Baheula - Bandungan, Dongéng Nasruddin Hoja:  Jadi Khotib Jumaah, Kisah nasruddin hoja,nasruddin hoja jadi khatib jumat,kisah nasruddin hoja basa sunda,carita nasruddin hoja dina basa sunda,dongeng nasruddin hoja

Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT

Bandungan Sabtu, 1 Mei 2021 | 07:48 WIB

Hirup jadi ayem tingtrim ku jalan musawarah, lain pabetem-betem tur hayang papada meunang sorangan.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: DURIAT NU MAWA BEURAT, cerpen Sunda,Cerita pendek bahasa Sunda,Sastra Sunda,sastra dan budaya Sunda,Carpon Sunda,Carpon Ratih Ratnasari

Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma

Bandungan Jumat, 30 April 2021 | 13:13 WIB

Nanang nyebutkeun, dagang bedug béda jeung dagang barang séjén. Dagang kulit bedug jeung bedug mah musiman. Ayana di bul...

Bandung Baheula - Bandungan, Tukang Bedug Optimis Maju ka Lebaran Jualanna Maréma, pedagang beduk,tukang bedug,Pedagang Kulit Bedug Tasikmalaya,kulit bedug,Bedug Tasikmalaya

artikel terkait

dewanpers