web analytics
  

Hajat Demokrasi Kabupaten Bandung. Nia: Dibandingkeun Ngalahirkeun, Asa Tegang Nyoblos

Rabu, 9 Desember 2020 11:19 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Hajat Demokrasi Kabupaten Bandung. Nia: Dibandingkeun Ngalahirkeun, Asa Tegang Nyoblos, Pilkada Kabupaten Bandung,Hajat Demokrasi Kabupaten Bandung,Ketua Tim Penggerak PKK Kabupaten Bandung Kurnia Agustina

TPS 05 Desa Pananjung, Kecamatan Cangkuang. (dudung ridwan/ayobandung)

SOREANG, AYOBANDUNG.COM – Warga Kabupaten Bandung, poé ieu, 9 Desember 2020, boga “hajat demokrasi” Pilkada Kabupaten Bandung (2020). Pamilih nu kacatet di daftar pemilih tetap (DPT) réana 2.356.412. Bakal datang ka tempat pemungutan suara (TPS) nu réana 6.874.

Aya tilu paslon nu aub di Pilkada Kabupaten Bandung ayeuna, nyaéta Pasangan Nomer 1 Kurnia Agustina-Usman Sayogi; Pasangan nomer 2 Yena Iskandar Masoem-Atep Rizal; Pasangan nomer 3 Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan.

Calon Bupati Bandung nomor 1 Kurnia Agustina nétélakeun teu siga biasana asa ngarasa tegang datang ka TPS téh. Calon bupati nu akrab disapa “Téh Nia” téh kacatet di TPS 15 Desa Gunung Leutik, Kecamatan Ciparay, tabuh 09.00 WIB dibarengan ku putrina.

"Lamun dibandingkeun jeung ngalahirkeun, asa tegang ayeuna," ceuk Téh Nia.

Ceuk Téh Nia, ngalahirkeun mah tarohanna ngan saukur diri sorangan, tapi jadi calon pamingpin mah nu bakal ditarohkeun téh lain saukur nyawa sorangan, tapi jutaan masarakat kabupaten nu ngarojong ka di dirina. “Jadi leuwih tegang. Tapi, insya Allah yakin. Geus menta du’a ti kolot,” pokna.

Calon Bupati Bandung, Kurnia Agustina yang akrab disapa Teh Nia. (Istimewa)

Samentara, calon Wakil Nia, Usman Sayogi kacatet bakal nyoblol di TPS 15, Desa Parungserab, Kecamatan Soreang.

Salian Nia, calon bupati nu bakal nyoblos poé ieu teh, nyaéta calon nomer 3 Dadang Supriatna. Dadang bakal nyoblos di TPS 24 Desa Tegalluar, Kecamatan Baleendah.

Yena, Atep, jeung Sahrul Gunawan mah teu nyoblos da ktp-na teu kacatet di Kabupaten Bandung. Yena di Kota Bandung, Atep di Kabupaten Cianjur, jeung Sahrul di Bogor. (Tingali oge Mildan Abdullah, Ayobandung.com, “Nia Mengaku Lebih Tegang Nyoblos daripada Melahirkan”)

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Keremes, Katuangan Jadul nu Mimiti Langka

Bandungan Rabu, 23 Juni 2021 | 15:43 WIB

Tapi, aya wé nu keukeuh ngeureyeuh ngaproduksi katuangan nu dijieunna tina hui ieu.

Bandung Baheula - Bandungan, Keremes, Katuangan Jadul nu Mimiti Langka, keremes,Kremes,keremes makanan jadul,keremes makana khas sunda,kremes mulai langka

Nu Dijilbab Kayas

Bandungan Selasa, 22 Juni 2021 | 14:59 WIB

Ti harita, pleng, tepi ka ayeuna teu panggih. Boh jeung Elis. Boh jeung Wawan. Carita éta geus di-énd-keun. Disimpeun di...

Bandung Baheula - Bandungan, Nu Dijilbab Kayas, Fiksimini Sunda,Cerita Fiksi,fiksimini,fiksimini dudung ridwan,Sastra Sunda

Cerpen: SEGALA HAL PENTING DALAM INGATAN

Bandungan Sabtu, 19 Juni 2021 | 09:31 WIB

Maafkan aku, Dorma. Sepertinya, aku takkan pernah sempat menceritakan segala hal penting dalam ingatanku ini kepadamu ka...

Bandung Baheula - Bandungan, Cerpen: SEGALA HAL PENTING DALAM INGATAN, Cerita Pendek,Bahasa dan Sastra Indonesia,cerpen,cerpen fitri manalu,cerita pendek fitri manalu,sastra indonesia,Sastra

Kukurilingan Néangan RS Kosong, Pasién Covid 19 Ahirna Maot di Jalan

Bandungan Jumat, 18 Juni 2021 | 14:15 WIB

Pasién Covid asal Lohbener maot di jalan sanggeus teu manggihan RS nu kosong.

Bandung Baheula - Bandungan, Kukurilingan Néangan RS Kosong, Pasién Covid 19 Ahirna Maot di Jalan, COVID-19,pasien covid 19 meninggal di jalan,rs  penuh,Pasien Covid-19

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

Bandungan Kamis, 17 Juni 2021 | 15:01 WIB

Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19

Bandung Baheula - Bandungan, Sanggeus Ngalongok nu Gering, 35 Warga Cikalongwetan Positif Covid-19, COVID-19,menjenguk orang sakit,menengok orang sakit,ngalongok nu gering

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belan...

Bandungan Rabu, 16 Juni 2021 | 13:51 WIB

Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung

Bandung Baheula - Bandungan, Toko Roti Sumber Hidangan (Het Snoephuis) Tempat Ngumpulna Urang Belanda di Bandung, Sumber Hidangan,Toko Roti Sumber Hidangan,Toko Roti Legendaris,Het Snoephuis

Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN

Bandungan Sabtu, 12 Juni 2021 | 09:56 WIB

Pantun téh salah sahiji pintonan kasenian dina jaman Pajajaran. Anu remen dilalakonkeunanana kalolobaan mah carita ngeun...

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PEUTING PETENG KI JURU PANTUN, Cerita pendek bahasa Sunda,Cerita Pendek,cerita pendek aan merdeka permana,Carpon Sunda,carpon aan merdeka  permana,Bandungan,Sastra Sunda,Bahasa dan Budaya Sunda

Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay

Bandungan Kamis, 10 Juni 2021 | 14:44 WIB

Kurupuk RO bisa disebut kadaharan jadul nu ngalegénda. Tapi, tong salah nu raresep kana camilan khas Jawa Barat ieu masi...

Bandung Baheula - Bandungan, Kurupuk RO: Sajarah Panjang Raden Omay, Kerupuk RO,Pengrajin Kerupuk RO,Raden omay,sejarah kerupuk ro,sajarah kurupuk ro

artikel terkait

dewanpers