web analytics
  

Hajat Demokrasi Kabupaten Bandung. Nia: Dibandingkeun Ngalahirkeun, Asa Tegang Nyoblos

Rabu, 9 Desember 2020 11:19 WIB Dudung Ridwan
Bandung Baheula - Bandungan, Hajat Demokrasi Kabupaten Bandung. Nia: Dibandingkeun Ngalahirkeun, Asa Tegang Nyoblos, Pilkada Kabupaten Bandung,Hajat Demokrasi Kabupaten Bandung,Ketua Tim Penggerak PKK Kabupaten Bandung Kurnia Agustina

TPS 05 Desa Pananjung, Kecamatan Cangkuang. (dudung ridwan/ayobandung)

SOREANG, AYOBANDUNG.COM – Warga Kabupaten Bandung, poé ieu, 9 Desember 2020, boga “hajat demokrasi” Pilkada Kabupaten Bandung (2020). Pamilih nu kacatet di daftar pemilih tetap (DPT) réana 2.356.412. Bakal datang ka tempat pemungutan suara (TPS) nu réana 6.874.

Aya tilu paslon nu aub di Pilkada Kabupaten Bandung ayeuna, nyaéta Pasangan Nomer 1 Kurnia Agustina-Usman Sayogi; Pasangan nomer 2 Yena Iskandar Masoem-Atep Rizal; Pasangan nomer 3 Dadang Supriatna-Sahrul Gunawan.

Calon Bupati Bandung nomor 1 Kurnia Agustina nétélakeun teu siga biasana asa ngarasa tegang datang ka TPS téh. Calon bupati nu akrab disapa “Téh Nia” téh kacatet di TPS 15 Desa Gunung Leutik, Kecamatan Ciparay, tabuh 09.00 WIB dibarengan ku putrina.

"Lamun dibandingkeun jeung ngalahirkeun, asa tegang ayeuna," ceuk Téh Nia.

Ceuk Téh Nia, ngalahirkeun mah tarohanna ngan saukur diri sorangan, tapi jadi calon pamingpin mah nu bakal ditarohkeun téh lain saukur nyawa sorangan, tapi jutaan masarakat kabupaten nu ngarojong ka di dirina. “Jadi leuwih tegang. Tapi, insya Allah yakin. Geus menta du’a ti kolot,” pokna.

Calon Bupati Bandung, Kurnia Agustina yang akrab disapa Teh Nia. (Istimewa)

Samentara, calon Wakil Nia, Usman Sayogi kacatet bakal nyoblol di TPS 15, Desa Parungserab, Kecamatan Soreang.

Salian Nia, calon bupati nu bakal nyoblos poé ieu teh, nyaéta calon nomer 3 Dadang Supriatna. Dadang bakal nyoblos di TPS 24 Desa Tegalluar, Kecamatan Baleendah.

Yena, Atep, jeung Sahrul Gunawan mah teu nyoblos da ktp-na teu kacatet di Kabupaten Bandung. Yena di Kota Bandung, Atep di Kabupaten Cianjur, jeung Sahrul di Bogor. (Tingali oge Mildan Abdullah, Ayobandung.com, “Nia Mengaku Lebih Tegang Nyoblos daripada Melahirkan”)

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Patukangan dina Basa Sunda

Bandungan Senin, 8 Maret 2021 | 15:07 WIB

“Patukangan”, nyaéta ngaran-ngaran tukang dina basa Sunda atawa ngaran-ngaran jelema anu miboga kaahlian khusus.

Bandung Baheula - Bandungan, Patukangan dina Basa Sunda, istilah patukangan bahasa sunda,profesi bahasa sunda,patukangan dalam bahasa sunda,patukangan,Bahasa Sunda

Sastra Sunda: PASIR DUKUH

Bandungan Sabtu, 6 Maret 2021 | 06:31 WIB

Baréto keur budak mah remen diabringkeun ka para uwa, tepi ka aleut-aleutan mapay tanjakan Pasir Dukuh.

Bandung Baheula - Bandungan, Sastra Sunda: PASIR DUKUH, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Bandungan,seni dan budaya sunda

Samboja Jepang, si Béké Lucu, Éndah Kembangna

Bandungan Jumat, 5 Maret 2021 | 16:23 WIB

Sanajan ngaranna samboja, euweuh gantar kakaitan jeung tangkal samboja nu sok loba di kuburan.

Bandung Baheula - Bandungan, Samboja Jepang, si Béké Lucu, Éndah Kembangna, tanaman kamboja jepang,merawat kamboja jepang,jenis kamboja jepang,bunga kamboja jepang

Ngadagoan Karéta Léwat di Viaduk Bandung

Bandungan Kamis, 4 Maret 2021 | 12:26 WIB

Kusabab pamandanganna alus, Viaduk ieu dijadikeun salah sahiji tempat syuting sinétron “Preman Pensiun”.

Bandung Baheula - Bandungan, Ngadagoan Karéta Léwat di Viaduk Bandung, sejarah jalan viaduct bandung,sejarah nama jalan viaduct bandung,kisah jalan viaduct bandung,jalan viaduk Bandung,jalan viaduk

Nini Antéh jeung Sangu Sésa

Bandungan Rabu, 3 Maret 2021 | 13:03 WIB

Digantungkeun isuk-isuk, beurang aya kénéh. Magrib ngagantung kénéh. Tapi, isukna geus teu aya. Hartina dicokotna peutin...

Bandung Baheula - Bandungan, Nini Antéh jeung Sangu Sésa , Fiksimini Sunda,Nini Anteh di bulan,Bulan Purnama,Sastra Sunda,seni budaya sunda

Dalang Wayang Golék Saméméh “Dinasti" Dalang Sunarya

Bandungan Selasa, 2 Maret 2021 | 16:07 WIB

Lamun diukur ku taun, kajayaan Dinasti Sunarya geus lumangsung kira-kira 3/4 abad.

Bandung Baheula - Bandungan, Dalang Wayang Golék Saméméh “Dinasti" Dalang Sunarya, Wayang Golek,Sejarah wayang golek,Dalang Wayang Golek,Dinasti dalang Sunarya,Dalang Sunarya,Asep Sunandar Sunarya

Nyeri Haté sok Dibanding-banding waé, ART Mergasa Dunungannana

Bandungan Senin, 1 Maret 2021 | 14:52 WIB

Ratna ngarékayasa kajadian éta saolah-olah geus aya rampok ka imah dununganna.

Bandung Baheula - Bandungan, Nyeri Haté sok Dibanding-banding waé, ART Mergasa Dunungannana, ART bunuh majikannya,Pembunuhan di Buahbatu,Tersangka rekayasa seolah ada perampokan,Kapolrestabes Bandung Kombes Pol Ulung Sampurna Jaya

Misteri Sripanggung

Bandungan Sabtu, 27 Februari 2021 | 06:35 WIB

Ti dieu kakara nyaynyayan. Yén bisa jadi nu sok ngajungjujurigan mah sripanggung nu heubeul. Nyi Suminar mah leungitna c...

Bandung Baheula - Bandungan, Misteri Sripanggung, Sastra Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Bandungan,seni dan budaya sunda,Aan Merdeka Permana

artikel terkait

dewanpers