web analytics
  

Curug Batu Témplék Tempat Wisata nu Murah Meriah

Sabtu, 5 Desember 2020 13:53 WIB Euis Rohayati
Bandung Baheula - Bandungan, Curug Batu Témplék Tempat Wisata nu Murah Meriah, Curug Batu Templek,Wisata di Bandung Timur,Batu Templek tempat wisata murah meriah

Curug Batu Templek. (Euis Rohayati)

BANDUNG, AYOBANDUNG.COM – Masyarakat Bandung Timur jeung  sabudereunana ayeuna boga tempat wisata nu murah meriah, nyaéta kawasan wisata Curug Batu Témplék. Lokasi Curug Batu Témplék pernahna aya di  Kampung Cisanggarung, Desa Cikadut, Kecamatan Cimenyan, Kabupaten Bandung.

Ieu curug teh istuning basajan pisan. Ma’lum can dikelola sacara profrésional, boh ku pihak pamaréntahan, boh ku pihak swasta. Sanajan kitu, Curug Batu Templek kaasup destinasi alam nu éndah. Jenis batu morf, nu kabentuk kulantaran faktor parobahan tina tekanan udara jeung suhu nu tinggi di jero perut bumi.

Cai curug nu ngalir ti luhur tebing nu lungkawing mapay kana lémpengan-lémpéngan batu nu ngéntép aripis. Warna batuna konéng kaemasan. Éksotis, pikeun nu daratang néangan hiburan. Ngan, minggu kamari mah, ninggang keur halodo jadi cai nu nyurugna leutik pisan.

Harga tikét asupna ogé kawilang murah saukur Rp 10.000.  Fasilitas nu aya di sabudeureun lokasi, ngan aya warung nu nyadiaan kadaharan jeung inuman. Salian ti éta, aya WC umum, ogé aya aréa tempat parkir. 

Kamonésanana mah meureun pédah éta aya sasak gantung di luhur nu ngebat ti mimiti curug tebing béh kulon nepi ka tebing béh wétan, nu ngahaja dijieun pikeun nguji adrenalin para pangunjung.

Aya ogé nu sakadar hayang difoto atawa selfi di luhur sasak. Pangunjung nu arék naék meuntas kana sasak, dikeunakeun tarif Rp10.000. Saméméh meuntas, kudu maké heula pelindung diri, safety belt jeung helm, nu geus disadiakeun sakaligus dipangmasangkeun ku patugasna.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Opat Carita Cinta Sunda nu Nyentug kana Manah

Bandungan Selasa, 26 Januari 2021 | 10:30 WIB

Redaksi Ayobandung.com mangmilihkeun opat carita cinta bahasa Sunda. Ngahaja teu panjang teuing méh gampang macana.

Bandung Baheula - Bandungan, Opat Carita Cinta Sunda nu Nyentug kana Manah, surat cinta pendek bahasa Sunda,Fiksimini Sunda,surat cinta bahasa Sunda,carita cinta pendek bahasa Sunda,carita pendek cinta bahasa Sunda

Duh, Surat Cinta Sunda nu Mawa Baper …

Bandungan Senin, 25 Januari 2021 | 15:57 WIB

Serat ieu dikintun saatos kéngéng widi pun lanceuk. Salamna ti anjeunna, saurna kanggo mantan terindah diriku (witwiw).

Bandung Baheula - Bandungan, Duh, Surat Cinta Sunda nu Mawa Baper …, surat cinta sunda,surat cinta bahasa Sunda,contoh surat cinta dalam bahasa Sunda

Deudeuh Teuing, Saung Angklung Udjo Rék Tutup

Bandungan Senin, 25 Januari 2021 | 15:28 WIB

Taufik nétélakeun, pamasukan di usum sasalad Covid 19 ieu dijendol pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Deudeuh Teuing, Saung Angklung Udjo Rék Tutup, Saung Angklung Udjo,Saung Angklung Udjo tutup,Dinas Kebudayaan dan Pariwisata (Disbudpar) Kota Bandung,Seni Sunda angklung,Sastra dan Seni Sunda

K - Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (3--Ha...

Bandungan Minggu, 24 Januari 2021 | 13:45 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, K - Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (3--Habis), Paribasa basa Sunda,Paribasa Sunda,Paribasa,Babasan basa Sunda,Babasan Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda

SASTRA SUNDA: Nu Asih Kapegat Pati

Bandungan Sabtu, 23 Januari 2021 | 08:35 WIB

Kuring bati olohok asa teu percaya kana téténjoan. Asa tacan kungsi kawénéhan aya awéwé nu ngadon milu mandi. Keur mah t...

Bandung Baheula - Bandungan, SASTRA SUNDA: Nu Asih Kapegat Pati, Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Carita pondok Sunda,Bandungan

C-J Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2)

Bandungan Jumat, 22 Januari 2021 | 15:03 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, C-J Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2), paribasa bahasa Sunda,Paribasa Sunda,Babasan basa Sunda,Babasan Sunda,Paribasa basa Sunda

A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (1)

Bandungan Kamis, 21 Januari 2021 | 14:37 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (1), Paribasa Sunda,Babasan Sunda,Peribahasa bahasa Sunda,Bahasa Sunda,Sastra Sunda

Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”

Bandungan Selasa, 19 Januari 2021 | 14:21 WIB

Aipda Dani Ramdani Hidayat, anggota Babinkamtibmas Desa Cihanjuang, mangrupakeun hiji korban taneuh urug nu salamet.

Bandung Baheula - Bandungan, Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”, korban longsor Sumedang,Longsor Cimanggung Sumedang,Evakuasi Korban Longsor Cimanggung,Pencarian dan Penyelamatan (SAR) longsor Cimanggung,Aipda Dani Ramdani Hidayat,2 Jam Tertimbun, Begini Kesaksian Korban Hidup Longsor Cimanggung Sumedang
dewanpers