web analytics
  

Pupuhu PWI Jabar Miharep Pamaréntah Leuwih Merhatikeun Pérs Basa Sunda

Selasa, 24 November 2020 19:21 WIB Mildan Abdalloh
Bandung Baheula - Bandungan, Pupuhu PWI Jabar Miharep Pamaréntah Leuwih Merhatikeun Pérs Basa Sunda, Ketua PWI Jabar Hilman Hidayat,Pers berbahasa Sunda,Konferwil PWI Kabupaten Bandung

Pupuhu PWI Jawa Barat Hilman Hidayat jeung Bupati Bandung Dadang Naser basa ngabuka Konperénsi PWI Kabupaten Bandung, Salasa (11/24/2020) (ayobandung/Mildan Abdalloh)

SORÈANG, AYOBANDUNG.COM -- Pupuhu PWI Jawa Barat Hilman Hidayat miharep pamaréntah leuwih merhatikeun média nu maké basa Sunda. Hilman nyebutkeun ayana média massa nu maké basa Sunda bakal bisa ngaronjatkeun kabudayaan lokal.

"Ayeuna 90% basa daérah di Indonésa ampir tumpur, basa Sunda salah sahiji nu dihariwangkeun bakal tumpur," ceuk Hilman dina acara pembukaan Konferwil PWI Kabupaten Bandung, Salasa (24/11/2020).

Ampir tumpurna basa Sunda alatan loba nonoman anu jarang maké basa Sunda dina kahirupan sapopoéna.

Kiwari, di Jawa Barat memang aya sababaraha média massa anu maké basa Sunda, tapi kaayaanna pikawatireun kusabab kasedekkeun ku média massa nu maké basa Indonésa.

"Malahan, euweuh média massa basa Sunda nu kavérifikasi ku Déwan Pérs," ceuk Hilman.

Kusabab éta, PWI Jawa Barat miharep ka pamaréntah daérah sing leuwih merhatikeun média massa basa Sunda. Salah sahiji tarékah nu bisa dilakukeun nyaéta meré subsidi ka pausahaan pérs basa Sunda.

Atawa pausahaan pérs basa Indonésa nyieun kanal (suplemén) husus basa Sunda siga nu geus dilakukeun ku Ayobandung.com.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

Opat Carita Cinta Sunda nu Nyentug kana Manah

Bandungan Selasa, 26 Januari 2021 | 10:30 WIB

Redaksi Ayobandung.com mangmilihkeun opat carita cinta bahasa Sunda. Ngahaja teu panjang teuing méh gampang macana.

Bandung Baheula - Bandungan, Opat Carita Cinta Sunda nu Nyentug kana Manah, surat cinta pendek bahasa Sunda,Fiksimini Sunda,surat cinta bahasa Sunda,carita cinta pendek bahasa Sunda,carita pendek cinta bahasa Sunda

Duh, Surat Cinta Sunda nu Mawa Baper …

Bandungan Senin, 25 Januari 2021 | 15:57 WIB

Serat ieu dikintun saatos kéngéng widi pun lanceuk. Salamna ti anjeunna, saurna kanggo mantan terindah diriku (witwiw).

Bandung Baheula - Bandungan, Duh, Surat Cinta Sunda nu Mawa Baper …, surat cinta sunda,surat cinta bahasa Sunda,contoh surat cinta dalam bahasa Sunda

Deudeuh Teuing, Saung Angklung Udjo Rék Tutup

Bandungan Senin, 25 Januari 2021 | 15:28 WIB

Taufik nétélakeun, pamasukan di usum sasalad Covid 19 ieu dijendol pisan.

Bandung Baheula - Bandungan, Deudeuh Teuing, Saung Angklung Udjo Rék Tutup, Saung Angklung Udjo,Saung Angklung Udjo tutup,Dinas Kebudayaan dan Pariwisata (Disbudpar) Kota Bandung,Seni Sunda angklung,Sastra dan Seni Sunda

K - Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (3--Ha...

Bandungan Minggu, 24 Januari 2021 | 13:45 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, K - Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (3--Habis), Paribasa basa Sunda,Paribasa Sunda,Paribasa,Babasan basa Sunda,Babasan Sunda,Bahasa dan Sastra Sunda

SASTRA SUNDA: Nu Asih Kapegat Pati

Bandungan Sabtu, 23 Januari 2021 | 08:35 WIB

Kuring bati olohok asa teu percaya kana téténjoan. Asa tacan kungsi kawénéhan aya awéwé nu ngadon milu mandi. Keur mah t...

Bandung Baheula - Bandungan, SASTRA SUNDA: Nu Asih Kapegat Pati, Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Carita pondok Sunda,Bandungan

C-J Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2)

Bandungan Jumat, 22 Januari 2021 | 15:03 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, C-J Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2), paribasa bahasa Sunda,Paribasa Sunda,Babasan basa Sunda,Babasan Sunda,Paribasa basa Sunda

A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (1)

Bandungan Kamis, 21 Januari 2021 | 14:37 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (1), Paribasa Sunda,Babasan Sunda,Peribahasa bahasa Sunda,Bahasa Sunda,Sastra Sunda

Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”

Bandungan Selasa, 19 Januari 2021 | 14:21 WIB

Aipda Dani Ramdani Hidayat, anggota Babinkamtibmas Desa Cihanjuang, mangrupakeun hiji korban taneuh urug nu salamet.

Bandung Baheula - Bandungan, Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”, korban longsor Sumedang,Longsor Cimanggung Sumedang,Evakuasi Korban Longsor Cimanggung,Pencarian dan Penyelamatan (SAR) longsor Cimanggung,Aipda Dani Ramdani Hidayat,2 Jam Tertimbun, Begini Kesaksian Korban Hidup Longsor Cimanggung Sumedang
dewanpers