web analytics
  

Pupuhu PWI Jabar Miharep Pamaréntah Leuwih Merhatikeun Pérs Basa Sunda

Selasa, 24 November 2020 19:21 WIB Mildan Abdalloh
Bandung Baheula - Bandungan, Pupuhu PWI Jabar Miharep Pamaréntah Leuwih Merhatikeun Pérs Basa Sunda, Ketua PWI Jabar Hilman Hidayat,Pers berbahasa Sunda,Konferwil PWI Kabupaten Bandung

Pupuhu PWI Jawa Barat Hilman Hidayat jeung Bupati Bandung Dadang Naser basa ngabuka Konperénsi PWI Kabupaten Bandung, Salasa (11/24/2020) (ayobandung/Mildan Abdalloh)

SORÈANG, AYOBANDUNG.COM -- Pupuhu PWI Jawa Barat Hilman Hidayat miharep pamaréntah leuwih merhatikeun média nu maké basa Sunda. Hilman nyebutkeun ayana média massa nu maké basa Sunda bakal bisa ngaronjatkeun kabudayaan lokal.

"Ayeuna 90% basa daérah di Indonésa ampir tumpur, basa Sunda salah sahiji nu dihariwangkeun bakal tumpur," ceuk Hilman dina acara pembukaan Konferwil PWI Kabupaten Bandung, Salasa (24/11/2020).

Ampir tumpurna basa Sunda alatan loba nonoman anu jarang maké basa Sunda dina kahirupan sapopoéna.

Kiwari, di Jawa Barat memang aya sababaraha média massa anu maké basa Sunda, tapi kaayaanna pikawatireun kusabab kasedekkeun ku média massa nu maké basa Indonésa.

"Malahan, euweuh média massa basa Sunda nu kavérifikasi ku Déwan Pérs," ceuk Hilman.

Kusabab éta, PWI Jawa Barat miharep ka pamaréntah daérah sing leuwih merhatikeun média massa basa Sunda. Salah sahiji tarékah nu bisa dilakukeun nyaéta meré subsidi ka pausahaan pérs basa Sunda.

Atawa pausahaan pérs basa Indonésa nyieun kanal (suplemén) husus basa Sunda siga nu geus dilakukeun ku Ayobandung.com.

Editor: Dudung Ridwan

terbaru

SASTRA SUNDA: Nu Asih Kapegat Pati

Bandungan Sabtu, 23 Januari 2021 | 08:35 WIB

Kuring bati olohok asa teu percaya kana téténjoan. Asa tacan kungsi kawénéhan aya awéwé nu ngadon milu mandi. Keur mah t...

Bandung Baheula - Bandungan, SASTRA SUNDA: Nu Asih Kapegat Pati, Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Bahasa dan Sastra Sunda,Carita pondok Sunda,Bandungan

C-J Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2)

Bandungan Jumat, 22 Januari 2021 | 15:03 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, C-J Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (2), paribasa bahasa Sunda,Paribasa Sunda,Babasan basa Sunda,Babasan Sunda,Paribasa basa Sunda

A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (1)

Bandungan Kamis, 21 Januari 2021 | 14:37 WIB

Paribasa biasana rada panjang. Leuwih ti dua kecap. Sedengkeun babasan mah pondok, biasana ngan dua kecap.

Bandung Baheula - Bandungan, A-B Paribasa jeung Babasan Sunda. Hartina dina Bahasa Indonesia (1), Paribasa Sunda,Babasan Sunda,Peribahasa bahasa Sunda,Bahasa Sunda,Sastra Sunda

Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”

Bandungan Selasa, 19 Januari 2021 | 14:21 WIB

Aipda Dani Ramdani Hidayat, anggota Babinkamtibmas Desa Cihanjuang, mangrupakeun hiji korban taneuh urug nu salamet.

Bandung Baheula - Bandungan, Aipda Dani: “Kaurugan Taneuh, Ampir Dua Jam Teu Bisa Napas”, korban longsor Sumedang,Longsor Cimanggung Sumedang,Evakuasi Korban Longsor Cimanggung,Pencarian dan Penyelamatan (SAR) longsor Cimanggung,Aipda Dani Ramdani Hidayat,2 Jam Tertimbun, Begini Kesaksian Korban Hidup Longsor Cimanggung Sumedang

Kadaharan Asli Sunda nu Dijieun tina Sampeu Khas Bandung

Bandungan Senin, 18 Januari 2021 | 15:46 WIB

Geuning, sampeu ogé ngandung karbohidrat anu tinggi. Jadi, teu anéh mun loba kadaharan nu dijeun tina sampeu.

Bandung Baheula - Bandungan, Kadaharan Asli Sunda nu Dijieun tina Sampeu Khas Bandung, makanan khas Sunda singkong,makanan khas Sunda Bandung,Kadaharan asli Sunda tina Sampeu,Comro,Misro,Kripik singkong,putri noong,Sampeu,Peuyeum Bandung

SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?

Bandungan Sabtu, 16 Januari 2021 | 06:56 WIB

Lalaunan asih jero dada ngarangrangan. Waktuna urang kudu paturay, Kang Fahri. Najan kuring miharep aya rasa asih kuring...

Bandung Baheula - Bandungan, SASTRA SUNDA: Ka Saha atuh Nitipkeun Asih?, Cerita pendek Sunda,Carpon Sunda,Sastra Sunda,seni dan budaya sunda,Komala Sutha,Mangle,Sunda Midang,Bandungan

Aplodan Pamungkas Pramugari Oke Dhurrotul Jannah

Bandungan Jumat, 15 Januari 2021 | 13:10 WIB

Panggih jeung Oke basa dina maleman taun baru. Oke pamit rék ngemban tugas jadi pramugari di Jakarta.

Bandung Baheula - Bandungan, Aplodan Pamungkas Pramugari Oke Dhurrotul Jannah, Oke Dhurrotul Jannah,pramugari Oke Dhurrotul Jannah,Sriwijaya Air SJ 182 Jatuh,Pulau Lancang Kepulauan Seribu,Sriwijaya Air Jakarta-Pontianak,Sriwijaya Air Hilang Kontak,Parongpong Bandung Barat

Senator Dukung Kongrés Sunda jadi Gerakan nu Mertahankeun jeung Nguatk...

Bandungan Rabu, 13 Januari 2021 | 17:38 WIB

DPD RI arék ngusulkeun ayana “Hari Kebudayaan dan Kearifan Lokal” ka pamaréntah

Bandung Baheula - Bandungan, Senator Dukung Kongrés Sunda jadi Gerakan nu Mertahankeun jeung Nguatkeun Idéntitas Bangsa, Panitia Kongres Sunda,Dialog DPD RI dengan Panitia Kongres Sunda,Ketua DPD RI La Nyalla Mattalitti,Kongres Sunda,Webinar Kongres Sunda
dewanpers